Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Suruburi blocate la bratele spate - e36

Recommended Posts

Salut

Nu se desfac cele 3 x2 suruburi care tin bratele spate. Sunt blocate.

Cei de la service-ul de geometrie roti au zis sa trec inainte pe la un mecanic sa mi le slabeasca, iar in cazul in care se rup la desfacere sa se descurce el, ca ei n-ar putea rezolva.

Acum va intreb, cum as putea sa le scot usor, ca mecanici priceputi nu prea am gasit, si mai bine sa-mi fac eu temele inainte sa ajung la unul.

Merg incalzite cu autogenul? Se decaleste ceva? Efecte nedorite?

Alte solutii?

Sugestii?

Merci

Salut

Nu se desfac cele 3 x2 suruburi care tin bratele spate. Sunt blocate.

Cei de la service-ul de geometrie roti au zis sa trec inainte pe la un mecanic sa mi le slabeasca, iar in cazul in care se rup la desfacere sa se descurce el, ca ei n-ar putea rezolva.

Acum va intreb, cum as putea sa le scot usor, ca mecanici priceputi nu prea am gasit, si mai bine sa-mi fac eu temele inainte sa ajung la unul.

Merg incalzite cu autogenul? Se decaleste ceva? Efecte nedorite?

Alte solutii?

Sugestii?

Merci

Sunt ruginite, stranse prea rau, capetele ovalizate? La rugina e bine sa dai cu degripant in repetate randuri pana te apuci sa le desfaci. Dai azi, mai dai maine si poate poate.

La masinile mai vechi majoritata sunt ruginite, ajunge foarte multa apa acolo, si se intepenesc, degripant mult, cum a zis mihai, iar pe un prieten l-am sfatuit sa le incalzeasca cu o lampa pe gaz, numai sa ai grija cu ea pe dedesupt, si apoi lovite de cateva ori cu ciocanul inainte de a le destrange, si la destrangere tot prin socuri se face, daca ai avea un ciocan pneumatic. Bafta multa, daca se rup dai gaura cu mai multe burghie si scoti cel intepenit asa (ultima instanta)!!!!

Crezi ca ajuta degripantul asa mult?

Eu am dat cu WD tot asa intr-o pozitie de asta "cu fundu'n sus" si am vazut dupa cateva zile cand l-am destrans cum a ajuns pana pe la jumatea surubului! Nu mi-a venit sa cred!

Edited by leutzu
  • Like 1

WD-40 cat mai mult...il lasi sa traga si pe urma cel mai indicat ar fi un ciocan pneumatic...desface prin socuri si scade riscul de rupere al surubului...si de desfacut trebuie sa se desfaca " ca tot de om e strans " e principiul meu pt lucrurile care nu se desfac :)) sau daca nu ai ciocan pneumatic incearca sa iti faci o parghie cat mai lunga la cheie cu o teava sau cva de genu si tragi usor...eu asa am desfacut la dezmembrari...si pe ale mele dupa masina leam desfacut cu ciocanul...multa bafta