Jump to content

Fum negru pe benzina... pareri?

ebenize

Recommended Posts

Pe langa ca am 2 erori la sonda 1 si 2 inainte si dupa catalizator pe galeria 2....azi am observat ca scoate la relantiu fum negru nu mult dar scoate si miros ciudat toxic cred ca de benzina nearsa. Din cate am inteles fum negru scoate cand e amestecul prea bogat, probleme la alimentare,prea putin aer... intrebarea mea este .. cele doua sonde sunt devina sau debitmetrul sau altceva? Mentionez ca debitmetrul e aftermarket (o firma din germania..ECD) Ma gandeam ca daca ar fi de la debitmetrul atunci ar face amestecul prost pe toti cilindrii si ar aparea eroare si pe galeria 1 (pe celalalte 2 sonde). Pe langa asta ... trepideaza foarte usor la relantii plus lipsa putere, insa am reusit sa prind 215km/h deci urca rezonabil in ture. Am fost la mecanici si ei .. direct schimbam aia aia aia .. daca nu e aia schimbam si cealalta...apai imi iau e90 in ritmul asta. Numai o sonda ma ajunge la 400 ron plus montaj sa nu zic de debitmetrul care e 1000 ron lejer AF.

Concluzie 2 din cele 4 sonde sunt in avarie pe galeria 2, fum negru la relatiu (nu mult), miros ciudat, trepidatii usoare la relantiu, lipsa putere, uneori se mai ineaca cand plec de la semafor, teava de esapament e innegrita.

Poate totusi stie sau a mai patit cineva asa ceva si imi poate da ceva sfaturi inainte sa schimb juma din motor.

Multumesc!

BMW 320i e46 150 cp

Edited by ebenize

@roby_m nu stiu exact ce valori sunt sau ce eroare. Chiar acum 2 sapt mi-am cumparat cablu de tester insa nu mai am laptop sa pot face diagnoze. Stiu ca mi-a pus cineva testerul de 3 sau 4 ori si mi-au iesit aceleasi erori la interval de minim 100km. Erori fiind la bankul 2 pe cele 2 sonde lambda. O sa incerc zilele astea sa calibrez driverele si softurile pe un laptop al vreunui prieten.

pff nu as vreau sa iti zic ce consum am avut pana la mare si inapoi si nici in oras pentru ca imi sar in cap colegii dar spre mirarea mea consumul e normal de aici si confuzia mea daca sondele sunt de vina pentru ca stiu ca ar trebui sa imi sara consumul de 17 l/100 Edited by ebenize