Jump to content

Vopsire volan .

Bmw32oCi

Recommended Posts

Da - ala e. Degresezi cu o carpa cu spirt, care nu lasa scame. Agiti bine flaconul cateva minute. Dai cu vopsea mai multe straturi - vreo 3-4-5. Astepti sa se usuce dupa fiecare strat, vreo 20 de minute minim. Apoi dai cu fixator, de vreo 2-3 ori,la fel cu timp de uscare. Apoi cand e bine uscat, faci un fel de polish cu o carpa de bumbac, fara sa apesi prea tare.

Cristi, vezi aici

Poze din timpul procesului - am curatat aripioara scaunului cu discuri demachiante imbibate in acetona, iar apoi vopsirea s-a facut cu un buretel cu care am aplicat vopseaua.

http://s8.postimage.org/3pxr0a3sh/IMGP5455_Large.jpg http://s8.postimage.org/n92c9n2k1/IMGP5457_Large.jpghttp://s8.postimage.org/x3thfv6i9/IMGP5459_Large.jpg

Acoperirea e uniforma pentru uzura, insa nu-mi place ca pliurile existente deja nu sunt mascate. Am inteles ca cine vopseste cu aerograful poate umple acele pliuri formate cu polimer astfel incat pielea sa nu mai apara uzata deloc.

Am luat ieri Vopel, majoritatea vanzatorilor mi-au spus ca e mai buna decat cealalta pentru ca are si fixator si nu se ia. Se pare ca parerile sunt impartite, va tin la curent cu ce a iesit. Pentru volan chiar nu ma deranjeaza daca e mai lucioasa. Edited by cristimm

Ce scrie mai jos e valabil pentru E36 scaune normale si recaro. Sunt sigur ca se poate face si la alte modele cu ceva munca in + sau in -.

Trebuiesc demontate scaunele aproape complet si sezutul din stanga (tapiserie + bureti) se pune in dreapta si invers. La fel si pentru spatar, daca este sedan e foarte simplu - se scimba intre ele cu totul. La coupe e mai complicat pentru ca scaunul de la pasager are 2 leviere pentru rabatare pe cand cel de la sofer are doar 1 si tot asa vrei sa-ti ramana deci trebuie schimbate intre ele doar pielea + buretii.

Ce scrie mai jos e valabil pentru E36 scaune normale si recaro. Sunt sigur ca se poate face si la alte modele cu ceva munca in + sau in -.

Trebuiesc demontate scaunele aproape complet si sezutul din stanga (tapiserie + bureti) se pune in dreapta si invers. La fel si pentru spatar, daca este sedan e foarte simplu - se scimba intre ele cu totul. La coupe e mai complicat pentru ca scaunul de la pasager are 2 leviere pentru rabatare pe cand cel de la sofer are doar 1 si tot asa vrei sa-ti ramana deci trebuie schimbate intre ele doar pielea + buretii.

mda , nu as demonta tapiseria pta sta

Edited by Myx

Am luat ieri Vopel, majoritatea vanzatorilor mi-au spus ca e mai buna decat cealalta pentru ca are si fixator si nu se ia.

Am vopsit si eu volan cu Vopel. Intr-adevar nu se duce vopseaua, dar ramane lucios. Si va luci tot mai tare de la contactul cu mana. Mie personal nu-mi place.