Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

--- 318i e46

pSk1

Recommended Posts

Salutare... Am la dispozitie un buget de ~4200 euro pt a achizitiona un 318i model din anii 2000.. Din cate am vazut..pot sa gasesc masini in anul acela..dar am cateva intrebari..sunt constient ca sunt masini vechi, si piesele incep sa cada...as fi recunoscator daca imi spuneti ce piese cad prima data si care ar fi pretul lor..(cat ar trebui sa mai bag in ea pe lana aia 4000 de euroi)...

Ar trebui sa cauti pe forum, gasesti majoritatea problemelor. Te poti astepta in functie de numarul de km, care in mod sigur este mare la: bucse bascula(care sunt consumabile si nu sunt scumpe) care dupa ce masina a mers pe drumuri bune pica printre primele pe drumurile de la noi, apoi daca ai ghinion si aici te ajuta din nou drumurile trebuie sa schimbi basculele, apoi poate sa-ti pice debitmetrul de aer(te ajuta aici praful de la noi si filtrul de aer neschimbat la timp), vasul de expansiune cade frecvent si de obicei dupa ce cade si il inlocuiesti pica alte chestii gen furtune de la sistemul de racire, apoi radiatorul daca ai ghinion si ca sa scapi e bine sa incepi sa inlocuiesti incet incet tot sistemul de racire mai ales daca nu a fost nimic schimbat si asta nu prea ai de unde sa stii decat daca masina are istoric in service-ul BMW(aici intra pompa de apa, termostatul si diverse coturi de plastic - unul dintre ele fiind cel din spatele chiulasei). In alta ordinde de idei garnitura de la filtrul de ulei este o problema, senzorul de nivel al uleiului, senzorul de prezenta din scaunul din dreapta, senzorul de la axa cu came si caseta de directie(ajutata din nou de drumurile de la noi). O alta problema destul de nasoala este cu puntea spate care poate fi fisurata(de obicei la modelele mai puternice). In acest moment cam astea imi vin in minte, fa-ti un calcul si vezi cam cat costa toate astea(bineinteles ar fi OK sa nu pice toate odata) si pastreaza o rezerva pentru a le schimba, desi ideeal unele ar trebui oricum sa le schimbi preventiv(mai ales la sistemul de racire). Bafta

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.