Jump to content

Taxele de inmatriculare...

Apple

Recommended Posts

Ai de platit totusi un RCA pentru Germania care nu e deloc ieftin. Intreaba-l pe Apple ca el stie mai bine ca are masina inmatriculata pe Italia ultima oara spunea ceva de vreo mie si ceva de euro asigurarea nu mai retin exact. Deci nici asta nu e o solutie totusi prea buna.  :)

177493[/snapback]

si mai e si impozitul care te rupe in germania ca si eu m-am gandit sa-i iau la soramea o masina si sa o las pe numele unui prieten dar iesi scump. nu se renteaza. :blink:

• Replies 434
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Taxe de inmatriculare in Europa:

Germania - 25,6 euro

Spania - 66,6 euro.

Belgia - 61 - 5.000 euro

Ungaria - 940 - 18.100 euro

Grecia - 35% - 385% din valoarea masinii, in functie de gradul de poluare.

Danemarca - peste 105% din valoarea masinii (se incurajeaza mersul pe bicicleta)

Finlanda - 28% din valoarea masinii

Din Gandul

177488[/snapback]

pai atunci ce sa scada frate de la taxa? daca belgienii ajung si ei la 5k, grecii la 385% din valoare, danemarca peste 105%... De astia s-a luat cineva ca au taxele astea? nu cred. deci putem sa "dormim linistiti", ca nu are UE de ce sa ne dea in judecata... :blink:

si mai e si impozitul care te rupe in germania ca si eu m-am gandit sa-i iau la soramea o masina si sa o las pe numele unui prieten dar iesi scump. nu se renteaza.  :blink:

177495[/snapback]

Nu renteaza ...

Caz concret. Masina luata din Ungaria ... contract de inchiriere. Se plateteste numai asigurarea si cartea verde semestrial. De 2 ori pe an 70.000 de forinti ... adica 350 de dolari pe semestru.

Ai de platit totusi un RCA pentru Germania care nu e deloc ieftin. Intreaba-l pe Apple ca el stie mai bine ca are masina inmatriculata pe Italia ultima oara spunea ceva de vreo mie si ceva de euro asigurarea nu mai retin exact. Deci nici asta nu e o solutie totusi prea buna.  :blink:

177493[/snapback]

Eu platesc 2.200 la seria 7 2006 si e asigurata (in germania) si in caz ca o fura etc. .. toata faza e ca e pe numele tatalui meu care are 31 de ani de experienta si nici un accident..

daca ai 18 ani si m3 probabil ca se ridica la vreo 30k:)

Edited by xxlbastard

se "analizeaza".

probabil cu 30-50%. sunt doar zvonuri!

in 2-3 sapt. se va propune modificarea CF.

+ 2-3 sapt. pana se va da OG + 1-3 sapt. pana va fi publicata in Monitorul Oficial + 30 zile pana va intra in vigoare.

cam la vara :blink:

se "analizeaza".

probabil cu 30-50%. sunt doar zvonuri!

in 2-3 sapt. se va propune modificarea CF.

+ 2-3 sapt. pana se va da OG + 1-3 sapt. pana va fi publicata in Monitorul Oficial + 30 zile pana va intra in vigoare.

cam la vara :)

177865[/snapback]

buei nu cu dastea cam la vara :D vrei sa mor aici :) ...eu tre sa plek sa-mi iau si dak in doo saptamani astia nu au facut tot cu legile lor ma dau cu :blink: ....sau ii dau pe ei :)

Intrebare ...

Tot pentru calcularea taxelor.

Unde pot gasi si eu un tabel cu modelul de masina (ma refer la bmw), anul si norma de poluare? Ma intereseaza e39. Daca are cineva idee ...

178016[/snapback]

din cate stiu eu in 2001 era euro 3 iar din 2002 au inceput sa produca motoare cu euro 4... :blink:

Ca sa nu mai intrebati care masina are si care n-are EUROX:

* Euro 0 (1988-1992) limits emissions to 12.3 g/kWh CO, 2.6 g/kWh HC, 15.8 g/kWh NOx

* Euro I (1992-1995) limits emissions to 4.9 g/kWh CO, 1.23 g/kWh HC, 9.0 g/kWh NOx, 0.4 g/kWh particles

* Euro II (1995-1999) limits emissions to 4.0 g/kWh CO, 1.1 g/kWh HC, 7.0 g/kWh NOx, 0.15 g/kWh particles

* Euro III (1999-2005) limits emissions to 2.1 g/kWh CO, 0.66 g/kWh HC, 5.0 g/kWh NOx, 0.1 g/kWh particles

* Euro IV (2005-2008) limits emissions to 1.5 g/kWh CO, 0.46 g/kWh HC, 3.5 g/kWh NOx, 0.02 g/kWh particles

* Euro V (2008-2012) limits emissions to 1.5 g/kWh CO, 0.46 g/kWh HC, 2.0 g/kWh NOx, 0.02 g/kWh particles

De pe http://en.wikipedia.org/wiki/Emission_standards

Iubit, neiubit, sa scoata frate taxa aia aberanta pentru masinile cu euro4. :blink: Daca se poate si la restul cat de mult ca poate imi aduc si eu un compact la 1500 de euro.  :)

178846[/snapback]

Vad ca nici somn n-ai din cauza taxei, ha? :)

Ce link am gasit eu aici... PD-ul si-a dat seama cred ca pierde din alegatori cu taxa de inmatriculare si brusc nu mai sustin taxa de inmatriculare iar coana Sulfina se pare ca le impartaseste parerea ca doar e de-a lor.  :)

@edit : Sau Basescu vrea sa ii dea peste nas lu' Tariceanu cu APIA lui cu tot si sa ii arate cine e seful.  :)

178799[/snapback]

Am vazut si eu stirea la TV. Foarte bine. Cand doi se bat, al treilea castiga (poporul :))

L-am vazut si pe ameteala ala de Tariceanu ieri ... "Vom ajunge groapa de gunoi a Evropei" ... nu ca el va avea pierderi de 30-40% la Citroen ... care si asa nu se prea vinde :blink:

http://www.apia.ro/date/2006-11-Analize.pdf

Edited by BManiakW

Lasati ca daca Tariceanu era disperat dupa Citroen nu-l mai vedeam toata ziua in limuzina si pe motoreta, il vedeam numai in C5 sau "frumusetea" de C6 :blink: :)

post-2361-1168943438_thumb.jpg

post-2361-1168943450_thumb.jpg

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.