Jump to content

Taxele de inmatriculare...

Apple

Recommended Posts

Discutia pentru introducerea taxei s-a facut intr-o comisie comuna - Mediu+Finante+APIA. Socant, dar APIA a participat la discutiile pentru introducerea unei taxe in codul fiscal care sa o avantajeze. Se poate verifica. La inceput i s-a spus taxa de mediu, dar nu era europeana, asa s-a ajuns la "taxa speciala" - pentru ca asa apare in Codul Fiscal.

La o singura intalnire a comisiei a fost invitat un importator second-hand, singurul care ar fi fost direct si puternic afectat. Dupa ce a contrazis taxa a fost "exmatriculat" din comisie. Aceste informatii pot fi verificate. Din informatiile mele APIA a propus inclusiv taxa si algoritmul astfel incat sa loveasca si in LOGAN...

Intregul articol aici:

PS: Cititi si comentariile, unele sunt foarte tari:

Guvernul e prost.

Argumente:

-proprietarii de masini sunt un electorat la care nu s-a gandit nimeni si care va face in 2008 uz de stampila;

-comercializarea de masini noi este infima fata de sh, de unde se deduce ca blocarea importului de masini sh este o pierdere importanta pentru buget deoarece tva-ul pt acestea aducea bani frumosi;

-interesul UE este deasupra interesului guvernului, iar lupta dintre ele este UE si guvern este inegala.

Ati observat ca de la 1 ianuarie 2007 aerul miroase a trandafiri? Iti multumim Sulfina pentru grija pe care ne-o porti! Iti multumim si tie importator iubit!

Oare intaiul sofer al tarii ce spune despre nazbatia lui Calin?

:blink:

Edited by BoBo

• Replies 434
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Pai Basescu in declaratia de avere cica are un Matiz :) dar cum se face ca conduce Golf?? :) poate in 2008 sa ii votam pe cei care vor promite ca vor scoate taxa speciala pt prima inmatriculare in tara a masinilor Sh :blink:

Mie imi convine aceasta taxa si sunt FOARTE fericit ca au introdus-o.

Pot sa si argumentez: In Bucuresti, cu masinile de acum strazile nu mia fac fata! Sunt coloane de masini in fiecare dimineata de KM intregi. De la Alba Iulia la Unirii se fac si 2 ore cateodata! NU MAI E LOC DE ATATEA MASINI!!!

Ganditi-va ca daca nu ar fi aceasta taxa nr de masini s-ar DUBLA. Nici nu am mai avea loc pe strazile astea inguste. S-ar crea PERMANENT blocaje. IAR la aerul irespirabil asta mia trebuia.

S-ar UMPLE Buc si tara de pustani cu ursuleti si Calibre din Germ la 1.000 EUR...ar creste exponential rata accidentelor...

AR FI IADUL PE PAMANT.

Ma bucur nespus de introducerea acestei taxe. ESTE UN RAU NECESAR.

Bravo guvernului ca s-a gandit la asa ceva!

Pot sa si argumentez: In Bucuresti, cu masinile de acum strazile nu mia fac fata! Sunt coloane de masini in fiecare dimineata de KM intregi. De la Alba Iulia la Unirii se fac si 2 ore cateodata! NU MAI E LOC DE ATATEA MASINI!!!

Ganditi-va ca daca nu ar fi aceasta taxa nr de masini s-ar DUBLA. Nici nu am mai avea loc pe strazile astea inguste. S-ar crea PERMANENT blocaje. IAR la aerul irespirabil asta mia trebuia.

S-ar UMPLE Buc si tara de pustani cu ursuleti si Calibre din Germ la 1.000 EUR...ar creste exponential rata accidentelor...

AR FI IADUL PE PAMANT.

175185[/snapback]

tu ce masina ai?ce euro are? :blink:

Alexxx, tu stii ca doar Romania este mai buna decat Albania care este pe ultimul loc ca motorizare in Europa? SI trebuie sa tinem cont ca in ALbania NU au existat autoturisme proprietate personala pana acum cativa ani cand au iesit si ei de sub pamant...

Asta nu inseamna ca tu nu ai dreptate cu ce spui, asa e, e aglomerat dar pentru asta trebuie stransi de gat nenorocitii astia care ne conduc ca nu fac nimic in ceea ce priveste infrastructura rutiera. Daca tu erai un pustan cu 1000 de euro care iti doreai o masina mai ziceai ce ai zis? Poate ca nu toti dintre ei sunt tampiti ca sa faca accidente pe drumuri, pentru treaba asta exista reglementari si legi, adica codul rutier, daca aia ar fi kamikadze ar ramane fara permis imediat... stii ca fabricile polueaaz de n'spe mii de ori mai mult decat masinile, adica ministerul mediului trebuie sa puna piciorul in prag la masini dar in egala masura si la ceilalti poluatori.

Stii ce se va intampla cu numarul maisinilor, va fi acelasi, si stii de ce, din pacate tu nu privesti un pic mai departe, pai Logan se livreaza cu avans zero si doar cu buletinul, asa ca tot se vor cumpara masini, adica cu credit pe 10 ani si avans zero, ce ti se pare mai bine, sa intre BMW-uri in tara sau vrei sa ne umplem de Loganuri? care oricum nu au decat Euro3, deci decat Logan cu euro3 mai bine BMW sh cu Euro3 sau 4( si securitate pasiva si activa net superioara Loganului) asa ca incearca sa te gandesti mai mult inainte sa spui "Bravo gruvernului ca s-a gandit la asa ceva" :blink:

Nu este adevarat. Loganurile de care spui se vor vinde in continuare la fel pentru ca sunt adresate altui segment de clientela. Cum ai ajuns tu la conc ca daca intra in tara Ursi, Calibre si toate masinile aruncate de nemti nu se va mai vine Logan? Daca nu ar fi taxa s-ar UMPLE INSTANT drumurile. Trebuiesc luate masuri, pentru ca infrastructura se modifica in timp. pana tunci, TAXA este binevenita...este o initiativa laudabila a guvernului care da dovada de gandire profunda si maturitate!

PS: Nici nu stii cat ma bucur ca toti cei care credeau ca o sa UMBLE cainii cu covrigii in coada in 2007 si ca muncesc la McDonald's o vara si isi aduc un urs din germania cu 500 EUR SI-AU LUAT TEAPA!!! :blink:

Era culmea sa se intample asa ceva.

Mie mi-au ras toti in nas cand mi-am luat E36-le in ianuarie 2006 cu 5.500 EUR. IMI SPUNEAU: "ahahaa in 2007 o sa ma duc sa-mi iau si vreo doua d-astea cu 1500 EUR!"

Si-au luat TEAPAAAAAAA

Edited by Alexxx

AR FI IADUL PE PAMANT.

175185[/snapback]

si daca impozitul pt o dacie ca a mea (din 89) ar fi cat jumatate din valoarea ei? Sa vezi atunci ce loc ai avea pe strazi.

cat despre poluare, sa vi in timisoara, unde NU avem sosea de centura, si toate masinile grele/poluante trec prin centrul orasului!

eu imi imaginez trei variante:

1. ramane taxa minune - eu raman cu dacia poluanta, super stresat sa nu dea un biciclist in mine sa ma dea peste cap

2. se anuleaza sau scade f mult taxa minune - imi aduc un bmw euro 2 de dincolo. si probabil pastrez si dacia. nu de alta, dar de un an incoace imi prinde f bine sa duc materiale pe santier (ne construim casa), pe un drum unde nu am reusit sa intru cu bmw-ul (cand il mai aveam)

3. scot taxa si baga un impozit mare, in concordanta cu poluarea - fac un calcul si ajung la concluzia ca e mai ieftin sa arunc dacia si sa-m i aduc un euro2 de dincolo.

Mie-mi place varianta 3 (chiar daca cel mai mult m-ar avantaja varianta 2) pt ca ar determina INLOCUIREA unor masini f poluante cu unele mai putin poluante. Ca in alte locuri din EU.

Alexxx, tu ne crezi idioti? Ne crezi veniti cu pluta pe Dunare? Daca tu esti foarte fericit, fii fericit in continuare in ignoranta ta... Care ti-e problema? Nu mai ai tu loc pe strada sa mergi? De la Alba Iulia cu cronometrul pus iti fac 10-15 minute pana la Unirii fara sa depasesc 30-40 la ora... Daca tu ai chef sa mergi numai pe bulevard e problema ta... Mai sunt si alte strazi pe care poti merge...

Incearca sa te abtii de la astfel de comentarii... Sunt peste 2 milioane de Dacii fara catalizator, cu standard non-euro care polueaza in Romania... Ce vrei sa spui? Ca un BMW cu euro 2 polueaza mai mult decat alea? Hai sa fim seriosi...

Cat despre maturitatea guvernului... ar fi trebuit sa citeasca un pic legislatia UE... Se interzic foarte clar astfel de taxe protectioniste...

Loganurile sunt pentru toti nu pentru o anumita clientela. La 12000 se poate face un leasing si pana la urma e o masina buna cu garantie(asta daca vrei full si break, ca exista si mai jos ca pret). Dar nu merita, la banii aia e prea scumpa, nu mi-as lua nici mort Logan. Mai bine orice la mana a doua, macar te simti intr-o masina nu intr-un dulap de plastic.

Alexxx, tu ne crezi idioti? Ne crezi veniti cu pluta pe Dunare? Daca tu esti foarte fericit, fii fericit in continuare in ignoranta ta... Care ti-e problema? Nu mai ai tu loc pe strada sa mergi? De la Alba Iulia cu cronometrul pus iti fac 10-15 minute pana la Unirii fara sa depasesc 30-40 la ora... Daca tu ai chef sa mergi numai pe bulevard e problema ta... Mai sunt si alte strazi pe care poti merge...

Incearca sa te abtii de la astfel de comentarii... Sunt peste 2 milioane de Dacii fara catalizator, cu standard non-euro care polueaza in Romania... Ce vrei sa spui? Ca un BMW cu euro 2 polueaza mai mult decat alea? Hai sa fim seriosi...

Cat despre maturitatea guvernului... ar fi trebuit sa citeasca un pic legislatia UE... Se interzic foarte clar astfel de taxe protectioniste...

175214[/snapback]

Fa tu 15 minute luni dim intre orele 8 dim si 11 15 minute. Eu fac drumul asta de 2 ani in fiecare zi. Am facut si 2 ore dimineata.

Nu-mi spune sa ma abtin ca e un forum si comentez ce vreau. idioti sunt cei care nu au inteles ce am vrut sa zic...

hm...oare la cine ma refer... :blink:

Fa tu 15 minute luni dim intre orele 8 dim si 11 15 minute. Eu fac drumul asta de 2 ani in fiecare zi. Am facut si 2 ore dimineata.

Nu-mi spune sa ma abtin ca e un forum si comentez ce vreau. idioti sunt cei care nu au inteles ce am vrut sa zic...

175238[/snapback]

nu fi ironic.....totusi sunt oameni si oameni in tara asta , adica oameni care vor sa se deplaseze cu ceva si sa zicem ca nu au bani . cu 1000 de euro sa zicem iti poti lua o dacie vai de mama ei sau o oarecare masina din germania care este mult mai ingrijita si nu este dacie :) sa zicem ca daca tu nu ai avea decat 2000 de euro bani pentru o masina , ce ai alege ?? dacia sau o oarecare masina din germania ???

nu fi ironic.....totusi sunt oameni si oameni in tara asta , adica oameni care vor sa se deplaseze cu ceva si sa zicem ca nu au bani . cu 1000 de euro sa zicem iti poti lua o dacie vai de mama ei sau o oarecare masina din germania care este mult mai ingrijita si nu este dacie  :)  sa zicem ca daca tu nu ai avea decat 2000 de euro bani pentru o masina , ce ai alege ?? dacia sau o oarecare masina din germania ???

175247[/snapback]

Deci ajungem la concluzia ca FIECARE ISI VEDE INTERESUL.

Pentru mine personal ar fi o tragedie sa se scoata taxa. Ar insemna sa pierd vreo 5.000 EUR peste noapte!

Practic mi-ar fi imposibil sa-mi mai vand BMW-ul din '95 cu mai mult de 1000 EUR (pentru piese) pentru ca nu ar mai cumpara-o NIMENI. Toti ar spune "ce rost are sa o iau pe a ta cand imi iau una la fel din Germ cu 3.000"?

Imi spunea un coleg acum un an cand am luat-o: O sa-mi iau si eu FRAIERE una ca a ta peste un an cand intram un UE la juma' de pret...

Cine e fraierul acum??? :blink:

Deci ajungem la concluzia ca FIECARE ISI VEDE INTERESUL.

Pentru mine personal ar fi o tragedie sa se scoata taxa. Ar insemna sa pierd vreo 5.000 EUR peste noapte!

Practic mi-ar fi imposibil sa-mi mai vand BMW-ul din '95 cu mai mult de 1000 EUR (pentru piese) pentru ca nu ar mai cumpara-o NIMENI. Toti ar spune "ce rost are sa o iau pe a ta cand imi iau una la fel din Germ cu 3.000"?

Imi spunea un coleg acum un an cand am luat-o: O sa-mi iau si eu FRAIERE una ca a ta peste un an cand intram un UE la juma' de pret...

Cine e fraierul acum???  :blink:

175249[/snapback]

u are :) ue va da in judecata statul roman deci... :) si eu voi pierde niste bani... cu totii vom pierde :)

u are :) ue va da in judecata statul roman deci... :D si eu voi pierde niste bani... cu totii vom pierde :)

175250[/snapback]

Si te bucuri? :blink:

Ma astpt sa se bucure cei care nu au un BMW inca...au cateva mii eur si viseaza. DAr tu te bucuri ca va trebui sa-ti vinzi masina pe piese cand vei lua alta pentru ca nu o vei mai vine in veci? Ca peste noapte nu mai ai mashina si ai o adunatora de fiare? :)

Edited by Alexxx

Si te bucuri?  :)

Ma astpt sa se bucure cei care nu au un BMW inca...au cateva mii eur si viseaza. DAr tu te bucuri ca va trebui sa-ti vinzi masina pe piese cand vei lua alta pentru ca nu o vei mai vine in veci? Ca peste noapte nu mai ai mashina si ai o adunatora de fiare?  :)

175254[/snapback]

nu o sa fie chiar asa :blink:

L.e. de ce nu o vinzi cat mai ai timp ?? :)

175238[/snapback]

Alexxx, nu te opreste nimeni sa comentezi si sa zici ce vrei tu dar sigur te va opri cineva in actiunea ta de a face idioti pe unii sau pe altii.

De exemplu eu pe fond sunt de acord cu tine dar NU poti pune problema doar privind interesul tau :) Si eu as vrea sa fiu singurul cu masina din Romania ca sa pot sa fac ce vreu eu... dar..... nu e corect sa gandesc asa.

cand jignesti sau acuzi pe cineva ar fi bine sa nominalizezi daca esti barbat, daca nu, mai bine... nu mai spune, spune-ti parerea si cu asta basta, eu de exemplu sunt de acord cu tine dar totusi mai am ceva de completat la ideile tale si ca rezultat nu am aceeasi parere despre guvernanti si sa stii ca nu te consider in niciun fel ci consider ca ti-ai spus doar o parere :) hai sa fim colegi de treaba ca daca ne jignim intre noi nu schimbam nimic :)

Trebuie sa te dezamagesc alexxx ... arunca o privire aici : http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?showtopic=12389

Plus de asta nu mai fii egoist ... fiecare are dreptul sa aiba o masina daca iti pasa asa mult de traficul infernal din capitala de ce nu iti lasi tu masina pe dreapta ?

Nimeni nu e privilegiat si nu poti avea dreptul sa ii judeci pe cai care nu isi permit o masina mai scumpa cat despre pustanii care or sa isi ia ursi si calibre bravo lor si ei sunt oameni ca si noi au tot dreptul ca si tu dealtfel . :blink: :) :)

Nu este adevarat. Loganurile de care spui se vor vinde in continuare la fel pentru ca sunt adresate altui segment de clientela. Cum ai ajuns tu la conc ca daca intra in tara Ursi, Calibre si toate masinile aruncate de nemti nu se va mai vine Logan? Daca nu ar fi taxa s-ar UMPLE INSTANT drumurile. Trebuiesc luate masuri, pentru ca infrastructura se modifica in timp. pana tunci, TAXA este binevenita...este o initiativa laudabila a guvernului care da dovada de gandire profunda si maturitate!

PS: Nici nu stii cat ma bucur ca toti cei care credeau ca o sa UMBLE cainii cu covrigii in coada in 2007 si ca muncesc la McDonald's o vara si isi aduc un urs din germania cu 500 EUR SI-AU LUAT TEAPA!!!  :)

Era culmea sa se intample asa ceva.

Mie mi-au ras toti in nas cand mi-am luat E36-le in ianuarie 2006 cu 5.500 EUR. IMI SPUNEAU: "ahahaa in 2007 o sa ma duc sa-mi iau si vreo doua d-astea cu 1500 EUR!"

Si-au luat  TEAPAAAAAAA

175193[/snapback]

nu o sa fie chiar asa  :)

175257[/snapback]

bA DA! Eu am dat 5.500 EUR pe masina mea acum un an si am mai bagat 2.000 EUR in ea pana acum. LA VARA vreau sa o vand sa-mi iau alta...si vreau sa o dau la 5.500-6.000 EUR. Daca se voteaza sa se se scoata taxa, crezi k mai iau pe ea mai mult de 3.000???????

Sau mai rau...crezi k o mai ia cineva????? :blink:

bA DA! Eu am dat 5.500 EUR pe masina mea acum un an si am mai bagat 2.000 EUR in ea pana acum. LA VARA vreau sa o vand sa-mi iau alta...si vreau sa o dau la 5.500-6.000 EUR. Daca se voteaza sa se se scoata taxa, crezi k mai iau pe ea mai mult de 3.000???????

Sau mai rau...crezi k o mai ia cineva?????  :blink:

175262[/snapback]

asta e...... lumea trebuie sa evolueze nu sa stea pe loc din cauza unora :)

Trebuie sa te dezamagesc alexxx ... arunca o privire aici : http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?showtopic=12389

Plus de asta nu mai fii egoist ... fiecare are dreptul sa aiba o masina daca iti pasa asa mult de traficul infernal din capitala de ce nu iti lasi tu masina pe dreapta ?

Nimeni nu e privilegiat si nu poti avea dreptul sa ii judeci pe cai care nu isi permit o masina mai scumpa cat despre pustanii care or sa isi ia ursi si calibre bravo lor si ei sunt oameni ca si noi au tot dreptul ca si tu dealtfel . :)  :)  :D

175261[/snapback]

Ce gandire imatura! nici nu mai are rost sa vb in contradictoriu. Asta e poporul Roman... :)

M-am obisnuit cu ideea k e un popor de.... :blink:

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.