Jump to content

Taxele de inmatriculare...

Apple

Recommended Posts

asta e...... lumea trebuie sa evolueze nu sa stea pe loc din cauza unora  :blink:

175263[/snapback]

trebuie sa evoluam dupa ce avem drumuri, infrastructura, etc. Nu asa....hai sa dam drumu la rable in RO. Pai in 12 luni kred k intre vreo 500.000 mashini in tara!

n-am nimic impotriva sa castige UE ...dar peste vreo 10 ani!

• Replies 434
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

trebuie sa evoluam dupa ce avem drumuri, infrastructura, etc. Nu asa....hai sa dam drumu la rable in RO. Pai in 12 luni kred k intre vreo 500.000 mashini in tara!

n-am nimic impotriva sa castige UE ...dar peste vreo 10 ani!

175266[/snapback]

a ta din ce an e ??? nu cumva e si a ta rabla ??? de fapt e mai rabla decat rablele care vor intra ??

fara suparare

Ce gandire imatura! nici nu mai are rost sa vb in contradictoriu. Asta e poporul Roman... :)

M-am obisnuit cu ideea k e un popor de.... :blink:

175264[/snapback]

ai grija cu limbaju , aici trebuie sa vorbim prietenos :)

@alexxx, prima rugaminte: nu mai vorbi cu atata patos si indarjire!

E un forum de discutii , nu un loc unde ne jignim! Fiecare are parerea lui!

E vorba aici de drepturile cetateanului! Nu e normal ca o asemenea taxa sa fie introdusa! Este antidemocratic!

Iar da , in tara noastra exista mult mai multe masini care polueaza enorm si pe care nu le vede nimeni: aviz la camioanele vechi si ruginite!

Daca vrei sa faci ceva constructiv, renunta la masina proprie si ia-ti un LOgan, ca polueaza mai putin si nu platesti nici taxa de inmatriculare! :blink: :)

Ce gandire imatura! nici nu mai are rost sa vb in contradictoriu. Asta e poporul Roman... :)

M-am obisnuit cu ideea k e un popor de.... :blink:

175264[/snapback]

alexxx termina cu "aprecierile" astea ... sau macar lasa-i pe altii sa vorbeasca , care au masini de generatie nou ca sunt sictiriti de vechituri ca tu la fel ca si mine avem 2 vechituri din anii 90 ...

@alexxx, prima rugaminte: nu mai vorbi cu atata patos si indarjire!

E un forum de discutii , nu un loc unde ne jignim! Fiecare are parerea lui!

E vorba aici de drepturile cetateanului! Nu e normal ca o asemenea taxa sa fie introdusa! Este antidemocratic!

Iar da , in tara noastra exista mult mai multe masini care polueaza enorm si pe care nu le vede nimeni: aviz la camioanele vechi si ruginite!

Daca vrei sa faci ceva constructiv, renunta la masina proprie si ia-ti un LOgan, ca polueaza mai putin si nu platesti nici taxa de inmatriculare! :blink:  :)

175278[/snapback]

Pai uite chiar asta vreau sa fac...si mi-e frica de faptul ca nu voi mai putea sa iau bani pe a mea sa-mi iau Logan! :)

alexxx termina cu "aprecierile" astea ... sau macar lasa-i pe altii sa vorbeasca , care au masini de generatie nou ca sunt sictiriti de vechituri ca tu la fel ca si mine avem 2 vechituri din anii 90 ...

175285[/snapback]

Si esti foarte fericit ca in curand vei ramane cu vechitura aia...

defapt daca n-ai muncit tu pe ea si ai luat bani de la parinti...nu prea te int ca vei pierde banii!

Si esti foarte fericit ca in curand vei ramane cu vechitura aia...

defapt daca n-ai muncit tu pe ea si ai luat bani de la parinti...nu prea te int ca vei pierde banii!

175291[/snapback]

Nu te mai grabi sa tragi concluzii pripite ... eu sunt independent de la 17 ani si toate masinile ce le-am avut le-am cumparat din banii mei si niciodata nu o sa imi para rau si nici nu am sa-i privesc cu ochi rai pe cei care isi cumpara ursi din germania si chiar pisici sau orice altceva .

Ca o sa pierdem noi la masini asta e dar in romania trebuiesc reglementate multe lucruri printre care problema asta spinoasa cu inmatricularea ...

Plus de asta nu cred ca am sa pierd f mult , pentru ca in germania o masina cu optiunile care le am eu e minim 3000 ... asa ca nu imi pasa :blink: :) :)

e normal ca pe fiecare sa-l intereseze interesul propriu. cine zice ca s-a gandit la mine cand a facut nu stiu ce, e un ipocrit. tot la el s-a gandit.

inteleg supararea lui alex. limbajul e un pic cam dur, dar are motive sa fie suparat.

hai s-o lasam mai moale un pic. oricum, chiar daca ue ne da in judecata, tot o sa mai dureze ceva pana sa se schimbe taxa asta. sunt cativa pasi pe care ue trebuie sa-i urmeze. incepe cu o notificare, cu "te rog frumos", alea alea... Nu se va intampla anul asta cu siguranta. credeti ca guvernantii nostri nu stiau ce va urma? atata doar ca stiu ca acest proces dureaza, un an, poate doi... timp in care ei isi vand citroenurile si ce mai au pe-acolo.... profita cat se mai poate (ca oricum, ce se intampla peste doi ani nu-i mai priveste, ca n-o sa mai fie la putere).

alex, peste doi ani, cand iasa taxa, tu te vei fi folosit deja 3 ani de masina... nu-i asa pierdere mare pana la urma, este?

bA DA! Eu am dat 5.500 EUR pe masina mea acum un an si am mai bagat 2.000 EUR in ea pana acum. LA VARA vreau sa o vand sa-mi iau alta...si vreau sa o dau la 5.500-6.000 EUR. Daca se voteaza sa se se scoata taxa, crezi k mai iau pe ea mai mult de 3.000???????

Sau mai rau...crezi k o mai ia cineva?????  :blink:

175262[/snapback]

de ce ai mai investit in ea atunci?iti placea noul pachet M.... :) eu nu cred ca o vinzi, vorbesti sa agiti apele :)

daca nu propun o cheta pentru membrul Alexx :)

Edited by Tytus

sa`nteleg ca post-ul anterior nu si`a atins scopu`.ok,am versiunea II(cei ce n`au citit versiunea I,ii rog sa se abtina de la comentarii).intr`o dimineata, X se suie`n Bmw-ul E30 325i(cu o aerodinamica de invidiat,la doar 1000 euro) si pleaca din punctul A spre punctu` B.traficul aglomerat(multumita taxei europene)il obliga pe europeanul X sa depaseasca coloana de la semafor,cum masina trece de inspectia tehnica cu o taxa modica,herghelia de caluti(chiar daca au murit multi de la iesirea de pe poarta fabricii) isi face treaba,se rupe ceva la directie,pierde controlu` si intra`n tine sau intr`o ruda a ta ce s`a aflat la momentu` nepotrivit in locu` nepotrivit.oare atunci intereseaza pe cineva?

Nota:pentru cei ce s`au gandit ca n`are rost sa citeasca varianta I,am spus ca nu este corect ca pentru masinile Euro 4 ar trebui impuse taxe infime si impozitate pe baza cilindreei.

sa`nteleg ca post-ul anterior nu si`a atins scopu`.ok,am versiunea II(cei ce n`au citit versiunea I,ii rog sa se abtina de la comentarii).intr`o dimineata, X se suie`n Bmw-ul E30 325i(cu o aerodinamica de invidiat,la doar 1000 euro) si pleaca din punctul A spre punctu` B.traficul aglomerat(multumita taxei europene)il obliga pe europeanul X sa depaseasca coloana de la semafor,cum masina trece de inspectia tehnica cu o taxa modica,herghelia de caluti(chiar daca au murit multi de la iesirea de pe poarta fabricii) isi face treaba,se rupe ceva la directie,pierde controlu` si intra`n tine sau intr`o ruda a ta ce s`a aflat la momentu` nepotrivit in locu` nepotrivit.oare atunci intereseaza pe cineva?

Nota:pentru cei ce s`au gandit ca n`are rost sa citeasca varianta I,am spus ca nu este corect ca pentru masinile Euro 4 ar trebui impuse taxe infime si impozitate pe baza cilindreei.

175323[/snapback]

n-are nii un sens ce spui aici. chiar nu pot sa leg povestea ta, de taxa asta... ma scuzi, dar nu reusesc. poate ma ajuti tu. plecam de la ideea ca toata lumea sta cu banii in mana sa fuga sa-si aduca e30? eu inteleg ca suntem fani bmw aici, dar chiar crezi ca "romania e rupta-n doua" daca sa-si ia e30-u' sau masina noua? nu avem deja e30-uri? nu avem destule dacii capabile sa-si piarda contorlul? nu poti sa pierzi controlul unei masini noi? deci nu pricep ce vrei sa zici.

n-are nii un sens ce spui aici. chiar nu pot sa leg povestea ta, de taxa asta... ma scuzi, dar nu reusesc. poate ma ajuti tu. plecam de la ideea ca toata lumea sta cu banii in mana sa fuga sa-si aduca e30? eu inteleg ca suntem fani bmw aici, dar chiar crezi ca "romania e rupta-n doua" daca sa-si ia e30-u' sau masina noua? nu avem deja e30-uri? nu avem destule dacii capabile sa-si piarda contorlul? nu poti sa pierzi controlul unei masini noi? deci nu pricep ce vrei sa zici.

175343[/snapback]

intram la varianta III(a se citi varianta valabila cazurilor particulare):nu este obligatoriu sa ai o masina in propietate,doar pentru ca poti.

@ Bravo FAKE...nu pot sa zic decat B R A V O!

@ @Cosmin Rotaru: Ai dreptate, daca mai tine asa 2-3 ani..voi fi folosit masina 3-4 ani si ...asta e.

@Tytus: Chiar vreau sa o vand in vara si o sa investesc in ea pana in ultima zi ca sa ma simt eu bine in masina. EU NU MERGE PE PRINCIPIUL da-o DRACu ca oricum o vand....CUM A GANDIT FOSTUL proprietar in ultimii 2 ani (un prieten).

Chiar si in ultimile zile am mai bagat 10 milioane. SI tot bag, pentru ca SUNT PASIONAT...am luat un mp3 super performant si am cumparat proiectoare.

Am mai dat luna trecuta sau acum 2 luni 13.000.000 pe un ELERON din Germania din pachetul ///M pentru a fi complet exteriorul; Acum 2 luni 21.000.000 pe jante!

Fericit o sa fie viitorul prop ca masina asta a avut un prop ca mine si nu ca cel de dinainte!

Edited by Alexxx

pot sa conluzionez si io ceva? normal ca pot!!!

din ce am citit aici s-a creat o confuzie (oare cineva s-a gandit premeditat la asa ceva?).

s-au creat doua tabere. vizibil, nu? pro si contra.

pro taxa (sunt si io) s-a creat tabara din urmatoarele considerente:

1. masinile din afara s-ar adauga celor poluante de aici (pentru ca nimeni, nu cred, ca si le-ar duce la remat, ci le-ar vinde altora mai saraci ca ei)

2. masinile din afara nu pot fi sigure din punct de vedere tehnic, creand o serie de probleme (financiare, accidente rutiere, etc)

3. masinile din afara s-ar adauga traficului pe o infrastructura, in mare majoritate, proiectata pentru anii 80

4. masinile de afara, cele puternice si ieftine, ar crea probleme, cel putin din punctul de vedere al accidentelor, in mainile celor neavizati. nu pun la indoiala faptul ca nu mai sunt si in zilele de astazi astfel de "dinamite" ce pun in pericol nu numai viata lor si a pasagerilor, dar si a celorlalti participanti in trafic, spun doar ca se vor adauga persoane pe lista celor care isi plang copiii pe care si-au pierdut "din teribilism, o clipa de neatentie, o prostie"

5. sunt persoane care vor avea pierderi materiale in urma unor tranzactii ulterioare (vezi cazul lui alexxx).

6. nu am ajunge "cimitirul europei", pentru ca toti si-ar cumpara ce ceilalti vor sa arunce. cati nu ar merge, chiar si in cimitire de masini??? cimitire de masini care, daca ati vazut "scrap heap" pe "d|scovery", sunt foarte bine doate, lasandu-i cu apa in gura pe multi. exemplu: un 406 functional cu doar 250 de lire sterline.

acestea sunt doar efectele care le aduce taxa. nu cred ca au fost intentionate de "elaboratorii legii". nu am zis de plusul la buget ca stiu ca acesta din urma nu e folosit nici pe departe cum trebuie. luam doar exemplul in care romania pierde procesul cu ue si "batranul continent" amendeaza cu cateva "bulioane" de euro pe "batrana romanie".

acum vin si cu niste solutionari (ajutoare pentru tabara contra???). pe puncte:

1. nu prea imi vin in minte solutii viabile pentru varianta asta. sa constientizeze populatia singura ca e mai bine sa le duca la remat???

2. o inspectie la sange la RAR

3. sa proiecteze, dr@cu, o infrastructura noua. (mamaaa... ce costuri!)

4. sa se introduca, precum in SUA: fiecare persoana pana la varsta de 25 de ani plateste asigurare dubla fata de cealalta categorie, peste 25 de ani. sau ceva asemanator...

5. nu stiu... aici trebuie sa ma mai gandesc!

acum tabara contra (la unele subscriu si io):

1. guvernantii ne cred prosti sa puna o taxa extrem de mare pe umerii nostrii deja impovarati cu alte taxe care nu isi fac vizibile rezultatele decat in unele situatii. ma refer la taxa de drumuri pe care ne taxeaza de doua ori si la impozitul pe masina.

2. guvernantii ne cred prosti sa puna o taxa si sa ii dea o "acoperire", cel putin nobila, "antipoluare", numai ca sa aiba de castigat anumite grupuri de interese, dintre care notam, pe cel mai important: APIA. (chiar nu inteleg de guvernantii se numesc "alesii nostri" - poate ca din cauza ca "fiecare popor isi merita conducatorul" :))

3. ar disparea daciile vechi si, cu adevarat poluante; (oare cati oameni ar avea de suferit daca ar disparea dacia de pe strazi??? :blink: )

4. ar aparea service-uri mai specializate, fiindca cele de dacii ar disparea

:)) la primele doua nu gasesc decat o solutionare... un fel de revolta... schimbari din functie... sau, mai bine: sa vina, dr@cu`, "un european" sau o gasca de "europeni" sa ne conduca daca altii isi vad doar intersele proprii si imediate...

in plus: am impresia ca si la logan se plateste taxa...

Edited by bara_ac

ca initiator al topicului imi permit sa trag niste concluzii si sa sanctionez altele:

1. as fi fost de acord cu taxa asta intr-o anumita masura... cuantumul ei este mult prea mare si din aceasta cauza suntem taxati de UE. Eu personal as fi fost de acord sa platesc 2000 in loc de 4000 dar tocmai datorita acestei mariri se observa ca totusi problema nu sta in protejarea mediului ci a intereselor APIA.

2. masinile de afara nu sunt periculoase din punct de vedere tehnic... de ce mama naibii va duceti toti si va luati masini de afara? de ce mama naibii toate masinile second hand VW, BMW, MB sau ce-or mai fi ele au fost inmatriculate pana acum in Romania daca nu sunt sigure din punct de vedere tehnic? haideti sa fim seriosi... testul RAR si ITP ar scoate pe tusa cel putin 50-60% din masinile inmatriculate in Romania daca ar fi facut pe bune... dar cum nu e facut pe bune ne apucam si spunem ca masinile de afara care s-ar aduce acum ar fi mai proaste decat cele deja inmatriculate... sa fim seriosi...

3. Nu e problema celor care isi cumpara masini ca infrastructura noastra e slaba... Sa ma ierte Dumnezeu, dar de ce v-ati mai cumparat cei care aveti masini second hand de marca inmatriculate daca spuneti ca infrastructura e proasta si nu suporta alte masini? Deja dati cu batul in balta...

4. Daca politia ar fi mai atenta cui ii da permisul si unii dintre politisti n-ar mai pune botul la spaga, atunci cu siguranta am avea un trafic regulamentar si linistit... Cum totusi multi dintre conducatorii auto, chiar cei cu experienta fac pe nebunii cateodata... nu cred ca problema masinilor rezolva problema traficului...

5. Sa fim seriosi... Nici o masina nu-si va pastra valoarea la revanzare... Adica hai sa tinem taxa pentru ca pierd unii bani la revanzare... Deja asta e o faza de genul urmator: "dom'le, masina mea a costat 5500 si intr-un an de zile n-am folosit-o deloc, ti-o vand tot cu 5500..." Este uimitor ce aud... Nu te-a pus nimeni sa dai 5500 pe masina aia cum nu te tine nimeni sa o pastrezi si sa o vinzi in paguba.. Vinde-o si gata...

6. Toata problema ar fi fost rezolvata foarte frumos prin inspectii tehnice la sange la prima inmatriculare... Dar nu, e mai frumos sa incasam bani ca sa avem de unde ii da inapoi...

7. Nu varsta face conducatorul auto... Am cunoscut persoane de 40 de ani care aveau carnet de 20 si mergeau cu masina de parca erau singuri pe sosea.... Hai sa fim seriosi.. tot timpul ne legam de unul si de altul doar ptr ca sunt tineri sau ptr ca au nush ce masina...

8. Taxa va fi scoasa chiar de anul asta... N-aveti decat sa injurati cat vreti... Dar ceea ce ma mira este ca sunteti in stare sa faceti o revolutie pentru asa ceva doar datorita faptului ca pierdeti bani la revanzarea unei masini si va e frica de starea tehnica a masinilor care intra in tara... Sunt masini poate mai bune ca ale voastre, dar deh, trebuie sa va dati voi in stamba ca ati pierde niste bani... PENTRU LUCRUL ASTA SA VA FIE RUSINE!!!!

ca initiator al topicului imi permit sa trag niste concluzii si sa sanctionez altele:

1. as fi fost de acord cu taxa asta intr-o anumita masura... cuantumul ei este mult prea mare si din aceasta cauza suntem taxati de UE. Eu personal as fi fost de acord sa platesc 2000 in loc de 4000 dar tocmai datorita acestei mariri se observa ca totusi problema nu sta in protejarea mediului ci a intereselor APIA.

2. masinile de afara nu sunt periculoase din punct de vedere tehnic... de ce mama naibii va duceti toti si va luati masini de afara? de ce mama naibii toate masinile second hand VW, BMW, MB sau ce-or mai fi ele au fost inmatriculate pana acum in Romania daca nu sunt sigure din punct de vedere tehnic? haideti sa fim seriosi... testul RAR si ITP ar scoate pe tusa cel putin 50-60% din masinile inmatriculate in Romania daca ar fi facut pe bune... dar cum nu e facut pe bune ne apucam si spunem ca masinile de afara care s-ar aduce acum ar fi mai proaste decat cele deja inmatriculate... sa fim seriosi...

3. Nu e problema celor care isi cumpara masini ca infrastructura noastra e slaba... Sa ma ierte Dumnezeu, dar de ce v-ati mai cumparat cei care aveti masini second hand de marca inmatriculate daca spuneti ca infrastructura e proasta si nu suporta alte masini? Deja dati cu batul in balta...

4. Daca politia ar fi mai atenta cui ii da permisul si unii dintre politisti n-ar mai pune botul la spaga, atunci cu siguranta am avea un trafic regulamentar si linistit... Cum totusi multi dintre conducatorii auto, chiar cei cu experienta fac pe nebunii cateodata... nu cred ca problema masinilor rezolva problema traficului...

5. Sa fim seriosi... Nici o masina nu-si va pastra valoarea la revanzare... Adica hai sa tinem taxa pentru ca pierd unii bani la revanzare... Deja asta e o faza de genul urmator: "dom'le, masina mea a costat 5500 si intr-un an de zile n-am folosit-o deloc, ti-o vand tot cu 5500..." Este uimitor ce aud... Nu te-a pus nimeni sa dai 5500 pe masina aia cum nu te tine nimeni sa o pastrezi si sa o vinzi in paguba.. Vinde-o si gata...

6. Toata problema ar fi fost rezolvata foarte frumos prin inspectii tehnice la sange la prima inmatriculare... Dar nu, e mai frumos sa incasam bani ca sa avem de unde ii da inapoi...

7. Nu varsta face conducatorul auto... Am cunoscut persoane de 40 de ani care aveau carnet de 20 si mergeau cu masina de parca erau singuri pe sosea.... Hai sa fim seriosi.. tot timpul ne legam de unul si de altul doar ptr ca sunt tineri sau ptr ca au nush ce masina...

8. Taxa va fi scoasa chiar de anul asta... N-aveti decat sa injurati cat vreti... Dar ceea ce ma mira este ca sunteti in stare sa faceti o revolutie pentru asa ceva doar datorita faptului ca pierdeti bani la revanzarea unei masini si va e frica de starea tehnica a masinilor care intra in tara... Sunt masini poate mai bune ca ale voastre, dar deh, trebuie sa va dati voi in stamba ca ati pierde niste bani... PENTRU LUCRUL ASTA SA VA FIE RUSINE!!!!

175438[/snapback]

1. Daca ai avea masina inmatriculata straina (e34) ai sta in banca ta sau ai fi de aceeasi parere cu mine si cu altii de-aici.

2. Prop care a avut masina inaintea mea a luat-o in 2001 cu 6.000 EUR si eu am luat-o in 2006 cu 5.500.

ASTA pentru ca este UN BMW...daca ar fi stat in picioare principiul tau, eu ar fi trebuit sa o iau de la Robert cu vreo 2.000.

bravo Apple, la modul cel mai sincer... ai zis multe si mai sunt de zis multe dar nu vreau sa mai scriu nimic, unii vorbesc de infrastructura soselelor facuta pentru anii 80 si ei cred ca nici nu erau nascuti atunci... altii ca si-au luat masina si pierd 2000 de euro, pai eu care am dat 21000 pe masina acu' 8 ani si o vand acum cu 5000 ce sa mai zic, dar ei nu realizeaza anumite aspecte si discutia deja este dusa catre derizoriu...

nu zic fiecare trebuie sa se pronunte insa sunt profesionisti care sa vorbeasca despre lucrurile astea, sa ne acordam legislatia in fctie de cea europeana etc. aici pe forum poate scrie oricine orice... si cica mai are si dreptate ca de...e ca aia, a zis la televizor ca nu stiu ce si nu stiu cum si alalalt ii zice fugi domne de aici ca nu-i adevarat, la care celalalt, cum sa nu ca doar a zis la televizor..... deci daca discutam asa nu ajungem nicaeri ca sa nu mai vorbesc de penibila situatie in care se ajunge sa ii iei pe altii peste picior sau sa-i faci idioti doar pentru ca au alta parere decat tine... dar in fine poate ca trebuia moderat mai strict topicul asta si nu trebuiau lasate decat posturi on-topic si nu tot felul de posturi care mai de care mai aiuristice...

ca idee, daca vine cineva sa lectureze topicul asta ce intelege? nimic... ca am mai auzit una, pentru ca e un BMW... copilarii....

Edited by d-rive

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.