Jump to content

E31 biturbo 500+cp

V12inside

Recommended Posts

E interiorul ei de fabrica?

Dap este cel original.

Doar Ghibli Primatist vine cu aceasta combinatie de culori, e o editie aniversara care celebreaza un record de viteza pe apa in clasa Corsa 5 litri cu o viteza medie de 217km/h motorul folosit fiind acelasi motor de 2 litri care echipeaza si Ghibli, modificat de Romeo Ferraris, producea 370CP. Doar 35 de masini Primatist au fost construite intr '96 si '98.

post-3149-1218898484_thumb.jpg

post-3149-1218898494_thumb.jpg

post-3149-1218898501_thumb.jpg

post-3149-1218898509_thumb.jpg

post-3149-1218898516_thumb.jpg

post-3149-1218898525_thumb.jpg

• Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Iti urez si eu mult succes in proiect. Foarte frumoasa noua achizitie (trecand peste spoilere si stopuri...)

Si mie mi se mai pune pata din cand in cand pe cate un model din generatia asta (coupe sau quatroporte - nu stiu daca am scris bine :twoup: ). Te felicit pentru determinarea pe care ai avut-o pentru a renunta la e31, in ciuda eforturilor investite in masina.

Am scris de ce am renuntat la BMW, nu am cautat neaparat asta, a fost doar o intamplare si sincer imi convine mai mult sa am o masina performanta dar mult mai simpla. Comparativ cu BMW-ul e mult mai spartana ca si dotari atuul ei fiind o mecanica de exceptie si o greutate redusa. Nu am absolut nici un cuvant de repros in ceea ce priveste motorizarea, transmisia si suspensiile, poate un control al tractiuni era binevenit, din fericire pot sa-mi calibrez dreptul destul de bine, diferentialul torsen (torque sensing) e de asemenea superior unui autoblocant pe discuri de frictiune (speed sensing), ceea ce face ca un drift sa poata fi controlat mult mai precis (doar ca fapt, nu ca as avea un obicei sa fac asa ceva :twoup:)

Dar din punct de vedere al costurilor pieselor si disponibilitatea lor cum stai? Ca totusi e o masina care nu o vezi zi de zi pe strazi....

momentan masina se tine, nu este inca nevoie, daca vine vorba de piese (ca orice masina mai excentrica) te costa ceva in plus fata de una normala. De exemplu amortizoarele care le are el pe masina, se regleaza gradul duritatii electronic sant 2000 euro bucata.

Dar din punct de vedere al costurilor pieselor si disponibilitatea lor cum stai? Ca totusi e o masina care nu o vezi zi de zi pe strazi....

Consumabilele nu sunt o problema si au preturi normale, distributia este facuta recent si include pompa de apa, intinzator curea, la fel si pivoti, capete de bara. Le am si pe cele originale si sunt intr-o stare f buna. Tot ce a fost schimbat la masina sunt piese originale pt ca nu prea gasesti producatori aftermarket pt ea. Amortizoarele pot fi o problema, din fericire nu sunt cartuse capsulate, sunt construite old school, se pot demonta si schimba o-ringuri, simeringuri si sunt ca noi, de fapt chiar trebuie sa le fac o revizie curand pt ca fata dreapta arata ca ar fi curs si este ceva mai moale decat restul, partea electrica functioneaza si asta e important (au 4 setari de duritate). Motorul e in mintile lui si cam asta conteaza in final. Cel mai mare avantaj este ca imi repar masinile singur si stiu exact ce fac, pt mine numai au secrete de foarte mult timp.