Jump to content

Actuator turbina 530D E60

tit dinui

Recommended Posts

Salut!

Masina mea imi da de lucru regulat, asa ca am mare nevoie de actuator turbina. Daca are cineva asa ceva (sau turbina cu totul), astept un mesaj. Simptoma este ca nu mai trage cand se incinge motorul. Daca ridic capota si ii dau apa cu furtunul in partea stanga, isi revine o perioada.

Multumesc anticipat!

Salut!

Masina mea imi da de lucru regulat, asa ca am mare nevoie de actuator turbina. Daca are cineva asa ceva (sau turbina cu totul), astept un mesaj. Simptoma este ca nu mai trage cand se incinge motorul. Daca ridic capota si ii dau apa cu furtunul in partea stanga, isi revine o perioada.

Multumesc anticipat!

Daca esti din Bucuresti. dute la Cipos..0740983295..Bucuresti..

El are pe stoc actuatoare si turbine noi..

Mai bine te duci cu ea la un test..si pe urma da vina pe turbo si actuator..

Poate ai vreo fisura si la caldura se dilata...( nu mai trage. ) dupa ce dai cu apa ?! :)) se contracta si isi revine....

Bafta.. Daca o rezolvi posteaza..

Daca esti din Bucuresti. dute la Cipos..0740983295..Bucuresti..

El are pe stoc actuatoare si turbine noi..

Mai bine te duci cu ea la un test..si pe urma da vina pe turbo si actuator..

Poate ai vreo fisura si la caldura se dilata...( nu mai trage. ) dupa ce dai cu apa ?! :)) se contracta si isi revine....

Bafta.. Daca o rezolvi posteaza..

In opinia mea, in urma fenomenului de dilatare fisura s-ar "astupa" daca era cazul.

Pune pe tester...

Eu inteleg perfect ce spuneti...faza cu apa s-a intamplat o singura data si am racit treptat. Pe doua testere imi spune ca nu actioneaza actuatorul. In alta ordine de idei, dimineata, cca 20 min trage normal. Baga din nou gaze, asta dupa ce am schimbat evacuarea in urma cu o luna. Am gasit de E39, in cel mai scurt timp o bag la reparat, am mai multe de facut. Cert e ca ma ingrijoreaza actuatorul/turbina. Sunt discutii cum ca nu mai merge daca ii pui alt actuator, ca nu e bine, etc. Cu toate ca ar fi minunat, dar nu-mi permit sa dau 5600 Ron pe turbo nou. Recunosc. Astept pareri si sfaturi de la eventuali patiti.

Respect! :thumbsup:

Revin cu informatii noi, asta pt eventualii viitori patiti si nu numai:

Deci: am cautat actuator de-am innebunit, toata lumea vinde cu tot cu turbo, asta in conditiile in care nu stii ce cumperi si dai intre 400 si 500 euro pe el.

Intr-un final gaseste Dia (cei din C-ta stiu despre cine e vorba), 2 bucati. Pun pe primul, nici un semn. La al 2-lea, parea ca lucreaza turbo. Am plecat in probe, nu tragea ca inainte, parerea mea e ca era de 525 (nu garantez ca am dreptate). In fine, se incinge masina si moare turbo...dezamagit iau actuatorul meu cel busit, merg la un electronist cu ultima picatura de speranta, mi-l ia la puricat, placa intacta, procesorul la locul lui, insa: de pe placa, pleaca vreo 6-8 sarmulite care fac legatura cu pinii ce unesc cealalta parte a cutiei (imi pare rau ca n-am facut o poza). Lipeste respectiva sarma, plec la mecanic, ii povestesc si zice: stai linistit ca au mai facut si altii la fel si nu s-a rezolvat. Monteaza piesa, cand ii baga mufa incepe sa clantane ca naiba, eu injur, arabu injura si se opreste clantanitul. :)

Plec in probe, ii rup dodoasca 2 ore si coafura rezista. :frantics:

Am povestit in stil comic pt ca sunt un pic bucuros ca am rezolvat partial sau definitiv o problema extrem de costisitoare.

Bine'nteles ca va tin la curent cu ce se intampla pe viitor.

Weekend placut!