Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Circuit electric bobine e46

Recommended Posts

De cateva zile masina din semnatura merge neregulat in 3pistoane ,am schimbat acum 3k toate bobinele inductie cu Bosch bujiile acum 5k ,debitmetrul acum 2sapt Bosch.Se aprinde check engine, pe tester da eroare bobina 3 ,am inversta bobinele intre ele dar la fel pe pistonul 3 nu functioneaza nici o bobina ,am scos bujiile am inversat aceasi problema.Concluzia:nu primeste curent pe bobina 3.Maine ma duc la un electrician sa imi verifice instalatia electrica.M-am uitat pe ceva schite de pe realoem si nu imi dau seama daca exista releu sau siguranta pt bobine ?Am cautat pe realoem sa vad daca pot cumpara tot cablajul pt bobine dar nu am gasit ,aveti vreo idee?

la benzinarul meu nu exista releu de incalzire bujii........am aflat ulterior ca semanlul pt bobine vine direct din dme , referitor la problema pe care o aveam, pana la urma s-a dovedit a fi o bujie arsa ,desi am pus bujii noi originale ngk laser platinum cod BKR6EQUP m-au tinut 9k,acum urmeaza sa schimb bujiile din nou si habar nu am ce bujii sa incerc ,ma gandeam ca denso iridium power ar fi bune, a mai incercat cineva aceste bujii pe iridium?Din catalogul Ngk pt motorul meu n42b20 nu imi da decat acest tip de bujii bkr6equp.Voi ce bujii folositi pe benzinare?

Eu am de vro 20 de mii de km Ngk bkr6equp si functioneaza perfect, acu vro 3 luni am schimbat si eu 3 bobine de inductie si m-am uitat si la bujii ..inca sunt perfecte.

Parerea mea..nu incerca iridium si alte cacaturi scumpe.. si eu la fel vroiam,baiatul de la piese auto ma convins sa folosesc bujiile astea si ca alea mai scumpe nu isi au rostul la masina mea.

E posibil sa fie un defect de fabricatie ? altfel nu imi explic cum cedeaza o bujie dupa 9k , ele sunt garantate 60k din cate imi aduc aminte. Iar referitor la pret, pe un set de ngk platinum am dat 200ron, un set de denso iridium is 250 ron mare diferenta nu e.Astept opinii si de la alti useri ce fel de bujii folositi la benzinare?