Jump to content

Probleme la roata

chris-T

Recommended Posts

Salut tuturor, problema mea sta in felul urmator, am observat ca, cauciucul rotii dreapta fata e mai uzat decat cel din partea stanga, mentionez ca masina trage unpic dreapta, nu foarte mult, dar trage + ca mi se ovalizeaza destul de repede discul de frana de la roata respectiva si de acolo rezulta si un scartait foarte enervant. Am schimbat deja 3 discuri de frana, stiti cumva ce ar putea cauza problema asta? Mersi si o seara faina.

Destul de ciudata treaba cu ovalizatul discului de 3 ori.Incearca sa verifici temperatura rotilor fata dreapta/stanga.Daca iti pare ca roata problematica (janta)este mai incinsa ca roata care nu iti face probleme,inseamna ca este o problema de la frana.

Bmw are tractiune spate,si se simte mai usor diferenta de tractiune st/dr ca la o masina cu tractiune fata.

Verifica etrierul,culisele lui...ridica masina de fata si daca iti pare ca roata problematica se invarte mai greu pe liber decat roata fara probleme..este clar ca ai o problema la franare.

Problema cu schimbatului un singur disc de frana si zgomote produse de la o singura roata este destul de dubioasa.

nu are nici un disc ovalizat, aia nu sunt sa dea un diagnostic corect, niste retardati.

Nu exista asa ceva, disc ovalizat, in 99% din cazuri e diagnostic incorect.

Ei trag cu mana de articulatii si le se pare ca asa se verica, dar din pacate la mana la o masina de 1.8 nu simti nimic, si datorita configuratiei specifice la bmw, cu 8 elemente pe fata, cel mai mic joc undeva se transmite si amplifica, desi la mana nu simti mare lucru.

Verifica atent capetele de bara si bieletele, dar pune un levier pe ele, si inspecteaza protectiile de cauciuc, daca sunt crapate poti sa le pui cruce.

Faptul ca ai uzura mai mare pe cauciuc dreapta idica clar probleme la articulatii

are sigur joc la capete de bara, bielete antiruliu, eventual bucsa bara stabilizataore, desi aia se duce foarte greu.

Daca le schimbi, sa schimbi pereche, chiar daca pe stanga par inca ok.

Edited by DOMI

• 1 month later...

Update:

Am fost cu ea la service sa-i fac o geometrie, s-a constatat ca roata buclucasa nu e cea de pe dreapta ( cea care scoate scartaitul) ci cea de pe partea stanga. Mi sa spus ca unghiul de cadere are o diferenta mare intre cele 2 roti, deci cea de pe partea stanga nu "sta bine" pe asfalt. Mi s-a recomandat sa verific in special roata aceea (telescop, capeti de bara etc).

Edited by chris-T

Ai uitat sa specifici CUM se uzeaza anvelopa respectiva.

Daca e uzata pe margini, ai presiune prea mica.

Daca e uzata pe mijloc, presiune prea mare.

Daca e uzata in dinte de fierastrau, amortizorul e terminat.

Dupa ce ai refacut geometria, mai trage dreapta?

Inainte sa ti se puna diagnosticul de disc ovalizat, in timpul franarii simteai vreo bataie in pedala?

Sunt aspecte importante in diagnosticarea corecta.