Jump to content

instalare cruise control e36

baubau

Recommended Posts

Salutari tuturor

Am o mare nelamurire

Vreau sa imi montez cruise control

Dar nu prea reusesc sa gasesc unu pentru motoare in 4 cilindrii

As vrea sa stiu daca este compatibil cel de pe 6 cilindrii ,sau daca este compatibil mai are nevoie de ceva modificari pentru a fi perfect functional?

din ce stiu eu este alt cablu, alta dimensiune in rest face cam acelasi lucru. Practic o sa-ti iei decat o alimentare o masa si un fir de la cluster d eunde citeste viteza(sper sa nu gresesc). Cauta pe realoem sa vezi daca piesele au acelasi cod. Eu am cautat un an un cruise control pt 4 cilindrii :D, cel cu maneta, nu stiu daca cel cu butoane pe volan de M3 este la fel.

cel cu butoane pe volan la e 36 nu prea cred ca merge

Decat in cazul in care se monteaza nu motor de e 46 cu acceleratie electronica sau se monteaza acceleratie electronica pe motorul de pe e 36(asta daca este posibil),atunci ar merge cruis control de pe volan

Dar la e36 este doar cel cu maneta

Eu voiam sa am o certitudine ca diferenta dintre cel pentru 4 cilindrii si cel pentru sase cilindrii este doar lungimea cablului

Si intradevar se pare ca difera doar lungimea cabluilui ce vine conectat la clapeta de acceleratie

Acum incepe marea cautare pentru un tempomat complet

Edited by baubau

Vezi ca la E46 sunt motoare pe benzina si cu acceleratia pe cablu. Si in principiu cutia care are motorasul pentru cablu e principalul. Ca primeste semnal de la niste butoane de pe volan sau din maneta ar trebuii sa functioneze. Oricum daca gasesti undeva unde au mai multe cruise control pentru e36 as fi si eu interesat mai ales ca esti din Arad si eu din Timisoara. Edited by killer17

in princiupiu daca este posibil cu cel de pe volan atunci voi face un artificiu in asa fel incat sa montez unu care poate fi actionat de pe volan

pentru ca in viitoarul foarte apropiat voi achizitiona un volan de m cu comenzi si un cd 43

Si asa vor functiona toate coemnzile

Dar trebuie studiata problema amanuntit

Daca vrei sa mai vb intra pe mess ad_alin

Eu am pus pe cel cu maneta, insa tot electronica este. Poate reusesti sa gasesti o schema si sa observi daca se aseamana firele. Practic ai fir pt fiecare comanda, accelerate, decelerate, set, resume, cancel. Daca sunt aceleasi fire si logica de comanda e aceeasi atunci ai putea sa incerci sa le legi si.... poate poate. Am vazut la vanzare un e36 cu volan cu comenzi, chiar aici pe forum, era unul argintiu, sedan, poate te lamureste proprietaru cum a facut transplantu.

Daca faci drumuri lungi... In Romania sunt drumuri lungi, dar ele trec musai prin localitate si asta inseamna: boi cu carute :), biciclisti care de la atata alcool au numai verde in cap, scuteristi in care zace cate un Rossi, deci frana din zeci in zeci de metri, iar capitolul autostrazi e obscur. Dar daca tu zici ca ti-ar fi util, atunci monteaza-ti. ;)

Daca faci drumuri lungi... In Romania sunt drumuri lungi, dar ele trec musai prin localitate si asta inseamna: boi cu carute :), biciclisti care de la atata alcool au numai verde in cap, scuteristi in care zace cate un Rossi, deci frana din zeci in zeci de metri, iar capitolul autostrazi e obscur. Dar daca tu zici ca ti-ar fi util, atunci monteaza-ti. ;)

plus ca o sa creasca si consumul.....