Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

e36 318i da in bot cat plec brusc

Recommended Posts

Salut baieti. Am si eu o problema la e36 318i m40 si as vrea sa stiu care e problema. Am incercat sa plec brusc ( adica accelerat in 5000 si ridicat ambreiaj ) si masina a dat in bot si dupa abia a plecat usor.

Am montat jante de 17 cu cauciucuri de 235 ( asa le-am cumparat dar o sa pun pe 215 ). Asta ar putea sa fie problema sau mai e si altceva?

Imi trage aer fals pe undeva dar nu reusesc sa gasesc pe unde pt ca imi cade relantiul dar asta se intampla rar. Cand deschid capacul pe unde se pune ulei de pe _chiulasa_ motorul se subtureaza ceea ce nu este normal. Dati-mi niste sfaturi ce sa mai verific inafara de "cotul de la debitmetru, debitmetru, cele 2 vacuumuri subtiri, regulator de relanti ).

Edit: Senzorul de la axul cu came unde se gaseste pe m40? Multumesc.

PS : Macar astazi de ziua mea de nastere ajutati-ma poate rezolv si eu luni masina. :sorcerer:

Edited by Vibrate

Scoate un furtun de vacuum din admisie si sufla fum prin el; asa poti vedea daca are vreo pierdere sistemul.

Alta varianta ar fi cu un spray, pulverizezi peste motor si cu atentie asculti motorul; daca isi schimba mersul inseamna ca in locul in care ai pulverizat trage aer; dar ai grija.

Veirifca si sistemul de aprindere. Buji, fise si bobine.

Scoate un furtun de vacuum din admisie si sufla fum prin el; asa poti vedea daca are vreo pierdere sistemul.

Alta varianta ar fi cu un spray, pulverizezi peste motor si cu atentie asculti motorul; daca isi schimba mersul inseamna ca in locul in care ai pulverizat trage aer; dar ai grija.

Veirifca si sistemul de aprindere. Buji, fise si bobine.

Bujiile au 1000km. Sunt ngk iridium platinum laser.

Fisele le-am scos pe rand si am observat ca lucreaza dar am sa testez si cu alte fise.

Bobina nu am testat-o si nici inlocuit-o dar am sa fac si asta.

Multumesc pentru raspuns dar poti fi mai explicit cu metoda cu fumul? Scot vacuumurile de tot si le acopar la un capat si bag fum in ele?

Darius_x : Am schimbat debitmetrul cu altul si tot la fel face.

Multumesc pt ajutor. Inca o intrebare daca se poate: daca atunci cand scot capacul pe unde se pune ulei de la _chiulasa_, motorul se subtureaza asta inseamna 100% ca trage aer fals nu? Sau exista si altceva care cauzeaza problema?

As vrea totusi sa ma ajutati cu o poza cu localizarea senzorului de pe axul cu came. Multumesc

n-are treaba aeru fals cu capacu de la ulei. Eu nu vad legatura. Acolo poti sa-ti dai seama daca lucreaza valva PCV.

Multumesc pt ajutor. Inca o intrebare daca se poate: daca atunci cand scot capacul pe unde se pune ulei de la _chiulasa_, motorul se subtureaza asta inseamna 100% ca trage aer fals nu? Sau exista si altceva care cauzeaza problema?

As vrea totusi sa ma ajutati cu o poza cu localizarea senzorului de pe axul cu came. Multumesc

Si poate sa faca figuri de la senzorul de pe volanta?

Am vorbit cu mecanicul care mi-a schimbat motorul acum 6 luni ( pt ca se calase, stricandu-se pompa de ulei iar senzorul de ulei nu a indicat nimic pt ca era scoasa mufa de cand am cumparat-o ... poveste lunga) si mi-a spus sa curat clapeta de acceleratie pentru ca de cele mai multe ori ea ar fi vinovata la probleme de genul asta.

Revin cu informatii dupa ce o curat.