Jump to content

vopsire lacuire cu SPRAY

mucalete

Recommended Posts

treaba e cam asa: am retusat o portiune de pe masina cu un spray cu vopsea facuta dupa codul culorii...procedura o stiu : hartie abraziva granulatie mare,frecat bine,curatat,hartie abraziva granulatie mica,un strat de grund,iar frecat cu granulatie mica cu apa , iar grund..suprafata a iesit foarte fina,la acelasi nivel ,am degresat , am aplicat cateva straturi de vopsea..

a iesit bine pt un spray , nu se vede diferenta de culoare , doar ca se vede diferenta de "stralucire" ca sa zic asa..privita din unghi se vede mai matuita portiunea respectiva,desi vopseaua e metalizata..am luat lac de la duplicolor , am aplicat si canci..nu are nici un efect , parca nu adera la suprafata .am aplicat lacul dupa ce vopseaua s-a uscat , asa scrie pe tubul de spray.am gresit aici? se da cand vopseaua nu s-a uscat? am auzit diverse pareri dar nimic concret...sau e lacul de vina? e cam cel mai scump din ce am gasit in magazine

e cam cel mai scump din ce am gasit in magazine

pai daca ai suprafata mare adica mai mult de 1cm *1cm e bine sa pleci direct la vopsitorie . De obicei sprayul cu vopsea la culoare e pt punctat diverse ciobituri vopsea , dar nu suprafete mari ca nu ai cum sa faci sa nu se vada . Eventual o zgarietura o poti acoperi cu vopsea si lac si iese chiar bine la polish repetat .

De procedat ai procedat bine.

Incearca un polish pe zona respectiva, ar trebui sa aduca stralucirea la acelasi nivel ca restul masinii.

nici o treaba cu polish..am incercat dar zona respectiva e mai aspra la atingere , nu la fel de fina ca inainte de vopsire sau la fel ca restul masinii.am citit pe forumuri ca e un efect de gazare aparut din cauza lacului aplicat pe vopseaua uscata

pai daca ai suprafata mare adica mai mult de 1cm *1cm e bine sa pleci direct la vopsitorie . De obicei sprayul cu vopsea la culoare e pt punctat diverse ciobituri vopsea , dar nu suprafete mari ca nu ai cum sa faci sa nu se vada . Eventual o zgarietura o poti acoperi cu vopsea si lac si iese chiar bine la polish repetat .

daca suprafata era de 1cm pe 1cm nu cred ca ma apucam sa revopsesc nu sunt debil ...are cateva zeci de cm..

cat despre vopsitor , daca aveam bani de vopsire profesionala nu ma apucam sa-mi fac de lucru.vroiam un sfat legat de ce se poate face in continuare , am nevoie practic doar sa fac zona respectiva sa straluceasca , ca si nuanta e identica.stiti vreo marca de lac auto mai buna,care chiar sa faca ce trebuie?

am vazut mai multe filmulete cu reparatii DIY si chiar profesionale unde se foloseau produse de la RUST-OLEUM si chiar si din spray iesea perfect..pe la noi nu am vazut asa ceva

Edited by mucalete

ok..alte sfaturi in afara de REvopsit ?? stiti vreun lac bun asta era principala intrebare

nu tine man de lac , asta incerc sa-ti spun , ca poate fi mama lacului tot o sa se vada diferenta , tehnica pe care o folosesc vopsitorii pt diferente culoare si luciu se numeste blendin si implica ...tehnica , experienta , pistol de vopsit . Tot ce poti face e sa umpli suprafata mai mult cu lac din abundenta gen coaja de portocala si sa te duci la cineva sa o polisheze cu masina si granulatie adecvata . Mai exact ce vopsesti , pune o poza sa vedem si noi .

nu tine man de lac , asta incerc sa-ti spun , ca poate fi mama lacului tot o sa se vada diferenta , tehnica pe care o folosesc vopsitorii pt diferente culoare si luciu se numeste blendin si implica ...tehnica , experienta , pistol de vopsit . Tot ce poti face e sa umpli suprafata mai mult cu lac din abundenta gen coaja de portocala si sa te duci la cineva sa o polisheze cu masina si granulatie adecvata . Mai exact ce vopsesti , pune o poza sa vedem si noi .

momentan nu pot sa fac poze , dar am luat legatura cu niste baieti pasionati de detailing , in special de polish ..mi s-a recomandat o smirgheluire cu apa , cu hartie abraziva cu granulatie foarte mica si apoi un polish agresiv,cu pasta abraziva,urmat de un polish final pt luciu

trebuie wetsanding cu 2000 - 2500 - 3000 , dupa care polish compound ( 3M FCP / Menzerna FG500 ) + polish de finish ( Menzerna 3.02 / 106FA ) , o sa se uniformizeze zona , dar diferenta de nuanta / aspect de pata o sa ramana garantat Edited by Acero99