Jump to content

Detalii harti pentru Modul MK4 pe E38, 2001

Recommended Posts

Salut,

Imi cer scuze daca mai exista un alt topic exact despre acest lucru, eu nu l-am gasit. Din ce am citit pe mai multe topicuri...nu m-am lamurit exact in ceea ce vreau sa aflu, mai mult m-am incurcat. Daca toate informatiile astea se afla intr-un topic, e de ajuns doar link-ul de la topicul respectiv, si ma documentez acolo.

Mi-am montat de curand MK4 in loc de MK3 pe un E38 2001. Nu am DVD cu Europa, si as vrea sa rezolv problema asta. Am cateva intrebari. Ce fel de DVD citeste MK4 ? Citeste si Dual-Layer ? Ce fel de harti imi trebuie ? Trebuie unele anume pe care sa le citeasca MK4 ? Cat de noi trebuie sa fie hartile ? Merg cele 2012 ? Care e diferenta intre DVD-urile Europe Business, Europe Prtemium, High...etc... ? In concluzie m-ar interesa ce model de harta si ce model de DVD ar trebui sa-mi fac rost (stiu despre site-ul ce contine hartile care incepe cu "gpsunder....") Si...destul de important...ce program trebuie sa folosesc pentru a-mi scrie DVD-ul. Sunt sigur ca nu va merge cu batranul Nero :)

Multumesc frumos,

Bogdan

1. Iti trebuie versiunea High pentru harti

2. Citeste dual-layer daca ai ultima versiunea de firmware (v32)

3. Il poti scrie cu orice program, dar la viteza minima. Daca nu iti place Nero, folosesti ImgBurn si un CD/DVD de calitate.

4. Ideal ar fi sa folosesti ultima versiune a hartii, intrucat contine cele mai multe detalii. Un inceput bun il constituie BMW Road Map Europe High 2012.

Mersi frumos de informatii.

Harta o gasesc eu pe net cu siguranta, DVD de calitate Dual-Layer la fel. Nu am nici o problema cu Nero, doar ma gandeam ca nu se poate cu el gandindu-ma ca sunt protejate cumva si trebuie scrise intr-un anumit mod. Cu versiunea de soft nu stiu sigur daca este v32...dar la nevoie sper sa fac rost si de aia.

Am intrebat toate astea pentru ca am probat un DVD de la un E60 si imi aparea ceva de genul "Incorrect CD/DVD in Navigation Computer. Please insert appropriate CD/DVD". Si ma gandeam daca are vreo problema MK4-ul meu, sau e alta cauza.

Bogdan

Am rezolvat cazul. Momentan merge. Nu am apucat sa-l folosesc. Doar am introdus DVD-ul, am gasit toate tarile, am micsorat scala si, cautand orasul Constanta, am vazut ca ar avea toate strazile. O voi si proba. Sper sa nu intampin alte probleme.

Nu sunt prea entuziasmat de culorile si aspectul hartii. Am crezut ca la MK4 au modificat si ei interfata hartii...arata batraneasca rau :) Nu am gasit un loc de unde sa modific culori sau imagine de fundal a hartii, banuiesc ca nu exista.

Am folosit :

- DVD Verbatim Dual-Layer 8.5 GB - [4x DVD-R DL].

- Program de scriere : Nero Burning

- Viteza de scriere : 4x - [nu m-a lasat Nero sa modific viteza, a scris la viteza maxima a DVD-ului - am cumparat Verbatim de 4x si de 8x, vazand ca nu ma lasa sa modific viteza, l-am folosit pe cel de 4x].

- Hartile luate de pe Torrent. Am folosit "BMW Navigation DVD Road Map Europe HIGH 2012 Original".

- Am avut si ultima versiune de firmware la modulul MK4, asa incat mi-a citit DVD-ul Dual-Layer.

Multzam fain pentru informatii si pentru ajutor. Daca mai are cineva nevoie de alte detalii, il ajut cu mare placere.

Bogdan