Jump to content

Stropitori incalzite parbriz e36

Sagittarius

Recommended Posts

Functioneaza cand temperatura scade sub 3 grade si doar cat timp tii apasata maneta, aveam toate schemele electrice la e36, numai ca nu mai retin pe unde... Gasesti insa pe net cam tot ce ai nevoie. Ce sa zic, la mine au fost de fabrica acolo, numai ca nu stiu exact care e rolul lor, nu cred ca e ca sa nu inghete diuzele, dar nici nu cred ca au puterea de a da jet de apa fierbinte iarna...

Eu dau pe parbriz cand e gheata iarna si adevarul e ca se cam duce unde bate jetul...

Edited by roco123

:)

Pai cum sa incalzeasca apa :)))) Sau ai zis in gluma?

Eu nu am avut incalzite, si pur si simplu nu puteam da pe parbriz, mai ales daca mergeam putin prin oras. Deci ala e rolul incalzirii, sa dezghete.

Bine, pacat ca nu merg la buton, daca merg doar la maneta, da motorasul in gol pana se dezgheata.

Functioneaza cand temperatura scade sub 3 grade si doar cat timp tii apasata maneta, aveam toate schemele electrice la e36, numai ca nu mai retin pe unde... Gasesti insa pe net cam tot ce ai nevoie. Ce sa zic, la mine au fost de fabrica acolo, numai ca nu stiu exact care e rolul lor, nu cred ca e ca sa nu inghete diuzele, dar nici nu cred ca au puterea de a da jet de apa fierbinte iarna...

Eu dau pe parbriz cand e gheata iarna si adevarul e ca se cam duce unde bate jetul...

am tot cautat schema dar nu am gasit, speram sa mai gasesc pe cineva ca mn care si le a montat singur.

pai si ce crezi ca e mare inginerie sa le legi pe dezaburire ? putina ambitie si cateva cunostiinte de electrica :( Multa Bafta! cred ca e mai practic pe dezaburire...parerea mea. bine eu am facut un mare artificiu cand le-am montat :)) l-eam tras din spate de la luneta doar pt singuru motiv ca era tot interiorul demontat pt curatenie generala...si am tras pe traseul firelor care se duc in spate la boxe,lampi,lumini,antena radio etc.

pai si ce crezi ca e mare inginerie sa le legi pe dezaburire ? putina ambitie si cateva cunostiinte de electrica :( Multa Bafta! cred ca e mai practic pe dezaburire...parerea mea. bine eu am facut un mare artificiu cand le-am montat :)) l-eam tras din spate de la luneta doar pt singuru motiv ca era tot interiorul demontat pt curatenie generala...si am tras pe traseul firelor care se duc in spate la boxe,lampi,lumini,antena radio etc.

stiu si eu sa trag de la dezaburire sau de oriunde este tensiune, dar intrebarea este rezista ele atata timo cat sta conectata luneta? sau se ard sau se topesc, sau sau...

eu nu am patit nimic pana acum ....nici luneta nu se supra incalzeste,din ce stiu eu functioneaza pe perioade de timp...sau la o anumita intensitate...probabil exista un modul care le controleaza...ca nici oglinzile nu se supraincalzesc... PAREREA MEA! bine oglinzile sunt "pe direct" nu au un buton...doar ca probabil e acelasi modul banuiesc. cert e ca io n-am avut problema pana acum...

stiu si eu sa trag de la dezaburire sau de oriunde este tensiune, dar intrebarea este rezista ele atata timo cat sta conectata luneta? sau se ard sau se topesc, sau sau...

...mergi pe mana ta daca le tragi de "oriunde este tensiune" eu le am la luneta,si dupa cum spuneam daca luneta nu se supraincalzeste e mai sigur,eu am folie pusa pe geam si banuiesc ca daca se supraincalzea se deteriora si folia cu timpul...

Edited by grecualex

De unde ti-ai luat stropitorile incalzite si la ce bani, ca eu nu le mai am.

Am schimbat capota mai demult si am uitat sa iau si stropitorile incalzite de pe vechea capota.

Si de atunci caut si nu gasesc!

TOATE STROPITORILE INCALZITE SA APELEZE LA MINE!

Aici ai toata electrica de pe E36 (e un PDF si o sa-ti ceara sa-l download-ezi), iar ce te intereseaza pe tine se afla la pagina 353 si 544. La siguranta 24 (10A) se leaga un "thermal switch" in serie cu stropitorile!

Bafta!

Edited by SlowDeath

Am schimbat capota mai demult si am uitat sa iau si stropitorile incalzite de pe vechea capota.

Aici ai toata electrica de pe E36 (e un PDF si o sa-ti ceara sa-l download-ezi), iar ce te intereseaza pe tine se afla la pagina 353 si 544. La siguranta 24 (10A) se leaga un "thermal switch" in serie cu stropitorile!

Bafta!

le am cumparat anu trecut prin decembrie odata cu interiorul recaro, dar din pacate una s a cam rupt cand a desfacut o, sa vad ce iese. ms pt manual sper sa inteleg cv ca acum mare lucru nu inteleg.

Bafta!

* ca idee cauta la cei care dezmembreaza masini de anglia...majoritatea masinilor au si incuietori si stropitori incalzite.

hmm,si eu am stropitori incalzite din fabrica, cu tot cu incuietoarea de la sofer. Ca idee, daca ele merg in mod normal doar atunci cand actionezi pompita, de ce ati vrea s atrageti alimentare de la dezaburire? trageti de la alimentarea pompitei.

Alta idee, nu cumparati stropitori incalzite second hand, sunt deja nefuctionale(da stiu sunt 150 de lei noi, asta e BMW). Eu am desfacut stropitorile mele pt ca erau infundate si vapot spune ca se cocleste unul dintre electrozi, face ceva electroliza probabil. Eu cautam prezoane odata la dezmembrari si m-a lasat un meserias de acolo sa strang ce stropitori vreau eu pt 10 lei si am luat vre-o 4. Din toate, plus ale mele am facut doua bune, imprumutand electrozii de la celelalte. e munca de migala, si mai bine luati noi, Cand s-or infunda astea nici nu le mai desfac, le arunc si-mi iau noi.

poi si nu e mai convenabil sa iei de 10lei 4 sau de 20 lei 8? si chiar daca din 8 gasesti 2 bune ma gandesc ca e mai convenabil sa dai 20lei decat 150 lei....

dar nu o sa le gasesti la 10 lei,aia a fost o ocazie, tipu nici nu a stiut ca eu iau stropitori incalzite. L-am intrebat daca are stropitori incalzite si a zis ca a adus doua masini dar ca el le stie ca-s infundate si ca habar n-are d eincalzire si sa le iau daca vreau s ale desfund. pe site-uri d evanzari de piese o sa le gasesti mai scumpe.

Edited by mihai vigariu

Oare nu poate fi "imprumutat" circuitul interior al stropitorilor de la alte marci? Am vazut la opel parca, evantai, f ieftine, 50ron setul la reprezentanta, nu cred ca erau incalzite. Dar fata de 400 la Bmw, incalzite, mi se pare ca prea se plateste premium si de multe nu primesti servicii premium.

Bafta!

Ai idee ce tip de comutator termic trebuie?Si ground distribution este masa?

Part number: 61 31 8 357 632

Poze aici si aici.

O sa ma uit si la mine sa vad exact locul unde se afla.

"ground distribution" este masa, da!

e 120 de lei pe original, nu e mult dar nu cred ca o sa am timp sa ma apuc sa investesc pt niste stropitori care nu cred ca fac mare lucru iarna, adica odata ce ai solutie de iarna nu ingheata nimic. stropitorile doar nu au puterea sa trimita un flux constant de apa calda ca un instant...