Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

cutie automata

sergiu_ber

Recommended Posts

sunt in 5 trepte.

a 5-a e de regula lunga cat o zi de post la automate, si ai cam acelasi raport final cam ca la una cu 6.. daca asta te intereseaza, economia de combustibil in ultima treapta la drumuri lungi.

Diferentele de consum extraurban sunt nesemnificative, in oras iti haleste mai mult..

• 4 weeks later...

va salut!

as avea o intrebare...

intentionez sa-mi iau un bmw 320 d... cutie automata... si as vrea, daca se poate, sa fie si cu 6 trepte... intrebarea este daca intre anii 2003-2005 exista la cutia automata de la 320d, 6 trepte ...

Eu am un E36 325 TDS hidramat. In oras imi consuma cam 10-12%,in functie de talpa si cam 5-6% in afara,la mers constant de 130 km/h. Acelasi model al unui var de-al meu,are cam cu 2 L in minus fata de mine si 1 L extraurban. Recupereaza in schimb diferenta de bani pe combustibil cand schimba kit-ul de ambreaj. Cutia hidramata,dupa parerea mea,protejeaza mai bine motorul in timp (aici ma refer la sute de mii de km!),in schimb este mai costisitoare.

• 2 weeks later...

cutia automata consuma mai mult decit cea manuala pe acelasi tip si model de motor. dar daca pe tine te incinta cea automata e ok...dar trebuie sa iei in considerare si costurile in cazul unei defectiuni la cutia automata...care este totusi una scumpa(parerea mea)

DacĂŁ respecți ĂŽntreținerea la o cutie automatĂŁ, nu se stricĂŁ niciodatĂŁ! Repet, ĂŽntreținere perfectĂŁ de la kilometru' zero.

Acum, cĂŁ mașina are pe bord 220k km și ĂŽn realitate 450k km plus vreo trei proprietari, șansele sunt destul de ridicate sĂŁ se strice. Unul din cei trei sau poate doi, de ce nu toti trei, au mai dat pas la ĂŽntreținere :)

BMW declara un consum urban pt. un E90 320d 177CP, cu ~1.3L/100km mai mare la modelele cu cutie automata (6HP) decat la cele cu cutie manuala; pt extraurban diferenta este de ~0.3l/100km.

Probabil pt. modelele mai vechi diferenta este si mai mare.

Edited by LYM