Jump to content

consum mare E46,318i

Recommended Posts

salut,

daca ma puteti ajuta va rog:

-mi/a crescut consumul ,nu mai coboara in oras sub 11%,am fost la un amic si mi/a pus/o pe tester(INPA) ,sunt cateva valori anormale

-problema e ca nici el nu stie sa interpreteze rezultatele :

1- valori ROUGH pe fiecare cilindru sunt:

-cil1-0,76

-cil3-1,76

-cil2-0.05

-cil4-0,92 cat trebuie sa fie normal? si daca astea nu sunt bune care poate fi cauza

2-parametrul Load Mg/As/Zyl este 99 (limita max 7)

3-pulse duty factor i.s controller are valoare 138,2 (limita max10)

merci daca ma puteti ajuta unde sa caut defectul

poti arunca un ochi aici http://forums.bimmerforums.com/forum/showthread.php?t=1823430 (sper sa nu sune a reclama) ,dar cam aceleasi probleme , cel mai probabil ai m43 (blestemate motoare), pierzi aer pe vacum:) . Sa verifici pe unde pierzi... ai multe topicuri .

Iti trepideaza si relantiul?

poti arunca un ochi aici http://forums.bimmerforums.com/forum/showthread.php?t=1823430 (sper sa nu sune a reclama) ,dar cam aceleasi probleme , cel mai probabil ai m43 (blestemate motoare), pierzi aer pe vacum:) . Sa verifici pe unde pierzi... ai multe topicuri .

Iti trepideaza si relantiul?

nu,nu imi trepideaza.motorul trage bine,dar consuma f mult dintr-o data a crescut consumul,am zis ca e benzina naspa dar se pare ca nu

nu te supara dar cam cat ai vrea sa consume un asemenea motor tinand cont ca e benzinar, oras aglomerat , gropi si semafoare la greu??! Cam toate masinile in oras in ziua de azi consuma un minim 10..eu am 1.8 motor si ajung si la 13,14..sunt bmw-uri si e rezonabil consumul daca spui ca masina trage bine..eventual schimba si u bujii, filtre, un alt ulei, alta benzina poate scoti consum mai ok, desi ma indoiesc!

nu te supara dar cam cat ai vrea sa consume un asemenea motor tinand cont ca e benzinar, oras aglomerat , gropi si semafoare la greu??! Cam toate masinile in oras in ziua de azi consuma un minim 10..eu am 1.8 motor si ajung si la 13,14..sunt bmw-uri si e rezonabil consumul daca spui ca masina trage bine..eventual schimba si u bujii, filtre, un alt ulei, alta benzina poate scoti consum mai ok, desi ma indoiesc!

salut,

am masina de 1 luna,a fost luata din germania de un amic:

-cosnum pe bord din germania in ro-6,5

-in oras nu mi/a sarit de 7,5,acum sta numai in 11,eu personal i-am facut consumul in 800km(din care 150 km in oras) si am scos 6,8 si forjata ca nu ma pot abtine,are supensie sport Hamann)

-masina are uleiul schimbat de 3000km,motul 8100 Xcess in Germania,masina are 125oookm reali

-valorile alea la tester nu sunt normale,as vrea sa stiu care e cauza,sau care trebuie sa fie parametrii normali ROUGH pe injectori?

merci,

mihai

@ mihaim40 Du-te la un tester unde si interpreteaza nu neaparat la reprezentanta (la Bosch Car Service e 50 ron). Cat despre consum, atat imi lua si mie, oras 11-12.

@ BC11CZY Esti f dezinformat, M43 e un motor f bun, fiabil etc. Poti sa cauti sa vezi ce topicuri sunt deschise cu el. Poate ai vrut sa zici N43.

@ mihaim40 Du-te la un tester unde si interpreteaza nu neaparat la reprezentanta (la Bosch Car Service e 50 ron). Cat despre consum, atat imi lua si mie, oras 11-12.

@ BC11CZY Esti f dezinformat, M43 e un motor f bun, fiabil etc. Poti sa cauti sa vezi ce topicuri sunt deschise cu el. Poate ai vrut sa zici N43.

N42 cel mai corect :thumbsup:

pe de alta parte, e un consum firesc pt oras si pt traficul de zi...

Vrei sa zici ca ai facut smooth running controller dar respectivul nu stie sa interpreteze ? probabil ti-a mai zis si vreo doua, trei traznai si aia e...

Din cate am auzit, valorile nu ar trebui sa depaseasca 3.

Apropo ti-a aparut acest consum brusc ? Adica ai resetat consumul ?

Daca ai avut 6.5 sau cat ai zis ca avea consumul dupa drumul din Germania, fara sa resetezi consumul cred ca iti trebuia vreo saptamana sa ajungi la 11.

Edited by CatuXXX

Vrei sa zici ca ai facut smooth running controller dar respectivul nu stie sa interpreteze ? probabil ti-a mai zis si vreo doua, trei traznai si aia e...

Din cate am auzit, valorile nu ar trebui sa depaseasca 3.

Apropo ti-a aparut acest consum brusc ? Adica ai resetat consumul ?

Daca ai avut 6.5 sau cat ai zis ca avea consumul dupa drumul din Germania, fara sa resetezi consumul cred ca iti trebuia vreo saptamana sa ajungi la 11.

salut,

am fost la tester la un amic,dar el se pricepe mai bine la Diesel la BMW

testul a aratat valorilea alea depasite(vezi si foto)

am bagat benzina din petrom si am resetat ,atunci mi/a crescut consumul in coditiile in care merg pe aceasi traseu la job,3 km in oras si 8 in afara zilnic,am fost la tester la tipul asta si a gasit la fel aceleasi valori depasite,el a zis ca e din benzina,am bagat de aia aditivata de la MOL,apoi numai de la Rompetrol

am fost iar la tester la el si nu s-a modificat nimic

nu stiu nici unde sa caut defectul,am vazut pe un forum englezesc ca s-ar putea sa fie imbacsita Idler Control Valve(si se poate curata)http://www.unitedbimmer.com/forums/bmw-oem-parts-department-diys-faqs/3231-icv-cleaning-diy.html

dar nu sunt lamurit ce parametrii trebuie sa am pe injectoare(sa ii dau la curatat?? )-poate stie cineva

merci,

mihai

11% in oras e normal, nu-i nimic de speriat, fa cel putin 2-300km in ritmul asta dupa ce il resetezi ca sa iti dai seama de consumul mediu. Tu vrei sa afli mediul dupa ce l-ai resetat si ai mers 20 km? Normal ca o sa fie mare folosind metoda asta!

Cum s-a dat amicul tau cu ea? Seara dupa 11 pe bulevard? 8% de la M43 intr-un oras aglomerat n-o sa prea vezi...eu nu am vazut 8% la a mea in oras niciodata, 7-8 era exteriorul in conditiii normale de mers, nu mers dupa tiruri cand puteam scoate si 6% si muream de plictiseala :) !

11% in oras e normal, nu-i nimic de speriat, fa cel putin 2-300km in ritmul asta dupa ce il resetezi ca sa iti dai seama de consumul mediu. Tu vrei sa afli mediul dupa ce l-ai resetat si ai mers 20 km? Normal ca o sa fie mare folosind metoda asta!

Cum s-a dat amicul tau cu ea? Seara dupa 11 pe bulevard? 8% de la M43 intr-un oras aglomerat n-o sa prea vezi...eu nu am vazut 8% la a mea in oras niciodata, 7-8 era exteriorul in conditiii normale de mers, nu mers dupa tiruri cand puteam scoate si 6% si muream de plictiseala :) !

merci,

dar stie cineva totusi din ce cauza sunt valorile alea mari pe tester?

mi-a mai zis un amic acum ca e nu stiu ce valva DISA (wtf is...)

si mie :), i-a zis cel care i-a vandut-o ca ia doar 8% si acum e necaz mare ca ia 11%....si mai toti ii spun ca e normal consumul, el batman, batman.

amuzant e faptul ca sunt "n" topicuri deschise pe tema asta, aceleasi motorizari...nu imi aduc, cel putin acum, aminte de niciunul cu motorizare mare sa deschida topic ca ii consuma mai mult decat in carte... :blink:

fix la m43 ma refer:) . am avut dea noroace cu el pana sa ii dau de cap vai vai ... si era o masina destul de bine intretinuta cand am luat-o. La cea mai mica problema incepe sa vibreze relantiul... Sper ca pe viitor sa nu mai am probleme ca am luat fiecare hiba des intalnita la puricat.

Daca te uiti atent la topicul cu probleme , o sa vezi ca mai toate sunt la 318i :).

Si apropo, pe ce oras scoti tu 11 consum si ti se pare mare? Cand aveam problemele la motor consumul sarea de 13 pe buc , la un mers cat de cat potolit... Nu te asstepta ca un benzinar sa scoata consum cat un diesel:)

LE:daca stii putina engleza intra pe linkul care ti l'am postat :) aceeasi problema o avea

Edited by BC11CZY

fix la m43 ma refer:) . am avut dea noroace cu el pana sa ii dau de cap vai vai ... si era o masina destul de bine intretinuta cand am luat-o. La cea mai mica problema incepe sa vibreze relantiul... Sper ca pe viitor sa nu mai am probleme ca am luat fiecare hiba des intalnita la puricat.

Daca te uiti atent la topicul cu probleme , o sa vezi ca mai toate sunt la 318i :).

Si apropo, pe ce oras scoti tu 11 consum si ti se pare mare? Cand aveam problemele la motor consumul sarea de 13 pe buc , la un mers cat de cat potolit... Nu te asstepta ca un benzinar sa scoata consum cat un diesel:)

LE:daca stii putina engleza intra pe linkul care ti l'am postat :) aceeasi problema o avea

consumul asta nu e in buc...in tg jiu,care nu ea asa agolomerat..si e un fel de mixt..merg 1 km in oras si apoi 7 pana la job si retur

pana la urma stie cineva de ce sunt mari parametrii aia de pe tester???

uite ce face o simpla cautare pe google....citeste te rog ....aceleasi erori ca si la tine, mi-am pierdut eu cateva secunde, tu de ce nu ai putut s-o faci in loc sa repeti la nesfarsit intrebarea?

merci,am inteles ca ala a schimbat jumatate de masina si nu a gasit cauza exacta

o sa citesc mai cu atentie,sunt la job si nu am vazut ce ai postat,scuze

consumul asta nu e in buc...in tg jiu,care nu ea asa agolomerat..si e un fel de mixt..merg 1 km in oras si apoi 7 pana la job si retur

pana la urma stie cineva de ce sunt mari parametrii aia de pe tester???

Daca esti din Tg-Jiu, mergi la Madalin Filipescu, are service, langa Castelul de apa, sigur te ajuta, e ok tipu' ! Sper ca ti-am fost de ajutor !