Jump to content

pierd ulei de servodirectie!

Recommended Posts

salut..mi-au spus din service ca am probleme cu lichidul de servo, si ca imi pierde pe la un anumit furtun...asta am observat si eu, pentru ca dimineata vad o pata mica in locul de parcare inspre roata dreapta, fix sub recipientul in care se baga lichidul!!

Am mai vizitat de curand un service si mi-au spus acelasi lucru:problema furtun presiune ..se vede ca este umed..problema este ca ma costa enorm acest furtun pentru ca se gaseste doar original, asta inseamna ca 900lei dau pe un furtun!

Am auzit ca se pot face pe comanda( se scoate furtunul de pe masina si se toarna unul nou cu tot cu insertie,care rezista pana la 110 bari) dar nu stiu exact unde..multi si-au facut si daca citesc acest totpic rog sa imi zica unde anume sa ajung pentru asemenea lucrare? Ce uzine mai executa lucrari de genu?? ...si de ce la e39 se gasesc furtune aftermarket, inclusiv acesta pe care il caut si eu iar la e46 nu exista??

Se da furtunul jos si se inlocuiesc niplurile de ambutisare si furtunul propriuzis cu un furtun hidraulic de mare presiune.Eu am facut in fata blocului la un ford k 60%din sistemul de servodirectie..cu ajutorul unui prieten bun care lucreaza in domeniu si avea furtun,nipluri si presa hidraulica speciala.Cauta pe net:reconditionari furtune hidraulice...si scapi mult mai ieftin si mai bine pt ca furtunele folosite la reparatie sunt de utilaje industriale si nu mai au moarte fata de cele de auto care sunt de kkt.

Ce masina ai?

Eu iti recomand sa schimbi lichidul de servo iar in urma aerisirii instalatiei posibil sa dispara "scurgerile". Curata si furtunele si de asemenea, coliere noi.

bmw e46 motor 1.8...pot sa fac aerisire si sa schimb lichidul, dar scurgeri tot o sa am..furtunul se vde umed si e clar ca e fisurat..mi-u spus 2 mecanici ca trebuie schimbat..imi trebuie neaparat unul noi, apoi este binevenita si solutia ta...vreau sa dorm lnistit noaptea sa stiu ca nu trebuie completat la nu stiu cat timp lichidul..

Hai sa iti spun ceva. Am avut si eu furtunele cu ulei pe ele, apoi la ceva timp sa zic 2 ani a crapat pompa de servodirectie (din senin fara nici un simptom zgomot sau altceva).

Am pus pompa noua, s-au curatat furtunele, lichid de servoschimbat, aerisire...si furtunele sunt curate de acum doi ani. Apropo trebuie sa schimb uleiul.

Poate asa a fost la mine, desi si eu am vrut sa schimb odata cu pompa si furtunele (scumpe intr-adevar)...

Furtune stiu ca am cautat atunci si facea un tip in zona Luica.

Hai sa iti spun ceva. Am avut si eu furtunele cu ulei pe ele, apoi la ceva timp sa zic 2 ani a crapat pompa de servodirectie (din senin fara nici un simptom zgomot sau altceva).

Am pus pompa noua, s-au curatat furtunele, lichid de servoschimbat, aerisire...si furtunele sunt curate de acum doi ani. Apropo trebuie sa schimb uleiul.

Poate asa a fost la mine, desi si eu am vrut sa schimb odata cu pompa si furtunele (scumpe intr-adevar)...

Furtune stiu ca am cautat atunci si facea un tip in zona Luica.

Nu am ce sa curat deocamdata ... daca imi lasa picaturi in locul unde parchez este clar ca am o fisura ..partea asta cu aerisitul si curatarea lor este buna dupa ce rezolv pierederea uleiului si inlocuiesc furtunul

cei din soseaua giurgiului mi-au spus ca nu rezolva probleme de genul asta doar pentru utilaje mari sau tiruri ...mi-au spus sa apelez la niste tipi care au sediul in comuna pantelimon sau ceva de genu ..il scot dupa masina si il vor face identic cu acesta , sau pur si simplu ma duc eu cu masina acolo si il demonteaza/monteaza daca e cazul ..nu vreau sa dau numele firmei ca sa nu creada lumea ca fac publicitate..eu deocamdata le-am trimis un mail si nu mi-au raspuns ..inca astept, dar pana una alta poate vede cineva topicul si intervine asupra situatiei si ma ajuta mai concret .

Problema este ca eu nu mi-as fi dat seama ca am probleme cu acest furtun daca nu ajungeam sa urc masina pe elevator in service si sa imi zica cum stau cu articulatiile ..in acel moment am observat cum pe furtun se prelingeau niste picaturi fine de ulei si cei de acolo mi-au spus sa nu ma ingrijorez deocamdata, insa parerea mea este ca nu-i de joaca ..nu vreau sa ajung sa schimb o pompa sau o caseta de directie pentru un furtun , dar nici sa dau 9-10 mil pe un furtun ca totusi e furtun nene ..adica intelegeam daca era vre-o piesa mai complexa dar asa?!

apropo uleiul de servo la ce interval se schimba , sau cati km ?? eu masina o am de aproximativ 2 ani jumate si nu am schimbat pana acum niciodata ..nici nu stiu ce culoare este exact , pe asfalt e negru!

sh sincer nu am incercat deocamdata ..ma gandesc ca fiind cu sertizare cand il scot dupa o alta masina si il pun pe a mea o sa cedeze foarte rapid ..momentan caut pe google o firma care se ocupa cu prelucrarea lor , sa scap mult mai usor ..sigur exista alternative de acest gen ..daca se fac pentru tir sau excavatoare care trebuie sa reziste si pana la 3000 de bar, atunci nu vad de ce nu se poate face si pentru autoturisme cu un maxim de 110 bar

am deschis un topic la sectiunea speciala ..am atasat si schema cu furtunul care imi trebuie , o atasez si aici poate asa va dati seama mai exact despre ce vorbesc : http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AY31&mospid=47624&btnr=32_1282&hg=32&fg=20 ..numarul 3 este cel cu pricina>>PRESSURE HOSE ASSY>> care pare ca este cel mai scump conform site-ului !!

sper ca nu m-am inselat dar cum este posibil sa curga si sa vad pete din cauza acestui furtun , ca mie imi pare ca in zona in care este montat nu prea ar avea cum sa curga si jos..ma insel oare?? pe unde anume scapa ??