Jump to content

aluneca pe jos

Gully

Recommended Posts

• Replies 140
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

deci tot mai bine e cu x-drive , nu ? decat cu tractiunea spate cu tot cu dsc.

176561[/snapback]

Are dreptate si militianul cand zice sa adaptezi viteza la conditiile de trafic, vreme, etc. Poti sa ai si 6 x 6, daca piciorul e greu si te imaginezi in NFS, nu te salveaza nimeni. :blink:

Ca sa revin la topic, in Ploiesti nu vad mai nimic pe jos, dar in ultima saptamana in 2 drumuri prin Bucuresti am observat fenomenul. E ciudat, arata ud pe jos dar nu e doar apa si intradevar aluneca. Mi-a clipit si mie beculetul prin bord de cateva ori si nu sint unul dintre cei care dau forje nici la plecare, nici in mers. Pur si simplu mazga aia e un pericol foarte mare si stau sa ma intreb daca cineva s-a sesizat, cineva pe acolo pe sus.

:blink: nici chiar asa.Dar stiu ca ai deschis un topic prin toamna cu tractiunea integrala , strategie de marketing , etc. Si ai spus ca tu cu anvelope de iarna DSC nu ai probleme iarna.Dar pe mazga d-aia aluneca si x-drive zic eu dar mai putin periculos. Atat spun pt ca nu vreau sa se devieze de la subiect.

Eu am cauciucuri de vara si alea in stare foarte proasta dar....m-am obisnuit ...imi place chiar....seara cand vin de la munca....pe la 23-00 nu e f aglomerat drumul si am ocazia sa fac un fel de Bucuresti Drift prin intersectiile cu sens giratoriu....mie imi place mazga asta....nu cred ca e vorba de nici o substanta.....daca sunteti atenti....mazga asta se gaseste si pe geamurile masinii seara dupa cateva ore lasata pe strada intr-o zona aglomerata....nu va mai plangeti....banuiesc ca nu sunt singurul care iubeste tractiunea spate si drifturile....atata timp cat nu se intampla nimic rau..eu unul abia astept sa vina din nou putina zapada....si daca as avea DSC l-as opri......pt ca imi place....mai rau e la plecarea de la semafor....cand pleaca dacia papuc cu un zambet sfidator pe afata soferului iar eu incerc sa "urnesc" masina...:blink: Edited by Dannnnny85

Am patit-o si eu de cateva ori cu alunecatul. Nu stiam nimic de vreo substanta asa ca am pus problema pe seama vremii. Oricum...azi dimineata cand am venit la servici a fost chiar cool... am scos dsc-ul si m-am distrat un pic cu plecarea de pe loc :) Recomand in schimb grija maxima la franare... :blink:

Acum am vazut si eu topicul.. Vreau sa spun ca de ceva vreme sunt sanie.. cu cauciucuri de iarna noi. La inceput.. credeam ca-s anvelopele mele proaste.. desi sunt goodyear.. dar citind postul m-am mai linistit.. vad ca e o situatie generala..

Oricum.. foarte periculos.. la virajele mai mici mi-e si grik sa intru cu mai mult de 60km/h ca ma fac sanie pe lateral... la o frana putin mai violenta intra abs-ul instant.. Foarte urat sentimentul.. dar fenomenul nu pot sa mi-l explic.

Am fost pana la romana acum si cand am traversat strada am observat ca aluneca destul de rau si cu adidashii... dar asta numai pe carosabil. Pe trotuar toate bune si frumoase... trag concluzia ca au "borshit" astia drumul cu ceva... sa le mearga mai bine si service-urilor :blink:

Am fost pana la romana acum si cand am traversat strada am observat ca aluneca destul de rau si cu adidashii... dar asta numai pe carosabil. Pe trotuar toate bune si frumoase... trag concluzia ca au "borshit" astia drumul cu ceva... sa le mearga mai bine si service-urilor  :blink:

177199[/snapback]

bai fratilor dar aluneca naspa de tot , pana ieri alaltieri la sibiu a mai fost zapada si nu mi-am putut da seama dar aluneca f tare cum apas putin mai tare cum derapeaza, oare nu e de vina si temperatura ridicata si cauciucurile de iarna care saracile nu fac fata? :)

mai oameni buni... ideea e in felu urmator... cand a dat amarata aia de zapada sa dat pe jos cu solutie pt inghet...toate bune si frumoase, numai ca acea solutie se curata usor in urma topirii zapezii care urma sa mai cada... cum nu a mai nins asfaltul e plin pe unele locuri de acea clorura de nu siu ce.. de aceea se intampla ce se intampla...

zic si eu...

mai oameni buni... ideea e in felu urmator... cand a dat amarata aia de zapada sa dat pe jos cu solutie pt inghet...toate bune si frumoase, numai ca acea solutie se curata usor in urma topirii zapezii care urma sa mai cada... cum nu a mai nins asfaltul e plin pe unele locuri de acea clorura de nu siu ce.. de aceea se intampla ce se intampla...

zic si eu...

177225[/snapback]

pai ma gandesc ca asa o fi oricum ... aluneca domne :blink: :)

Clorura de calciu are proprietati higroscopice, absoarbe umezeala din atmosfera si retine in acelasi timp si praful, deci alunecam pe niste noroi (apa +praf), atrase la nivelul carosabilului de solutia de clorura de calciu.

Probabil clorura de calciu a fost aplicata cu larghete, (pe principiul "de data asta nu ne mai ia iarna prin surprindere" :blink: ), insa nu a nins cat trebuia ca sa diminueze concentratia aplicata in vederea dezghetarii cantitatii de zapada prognozata, asa incat partea ramasa din clorura se afla bine merci pe sosea, facand ceea ce stie sa faca :aduna umezeala din atmosfera si praful rezultand chestiunea alunecoasa pe care dansam...zic si eu...

Edited by 525da

Pentru cei necredinciosi: acum 10 min am vazut o masina a ADDP (Sector 4) care imprastia o solutie pe Bd. Alexandru Obregia, iar in spate avea perii de maturat soseaua. Poate ca era apa chioara, poate ca nu, oricum adevarul e undeva la mijloc :blink:.

paranoic vorbind, cred ca este o provocare la adresa societetilor de asigurari.  :) 

onto: c'mon, chiar se exagereaza cu substanta aia, ce naiba!  :blink:

176560[/snapback]

substanta pe dreacu...eu cred ca idiotii inca dau cu apa pe jos asa cum faceau si vara, sa rascoleasca prafu :)

intr-adevar, aluneca bine de tot...cred ca e multa umezeala care se depune pe strazi...nu aluneca numai pe soselele mari ci si pe stradute - acolo unde nu intra masinile alea de spalat strazi niciodata