Jump to content

[ E92 ] [ geamuri - iarna ] [ inghet ]

flo_sb

Recommended Posts

Salutare!

Vine iarna peste E92-ul meu si un mecanic m-a facut sa constat o problema la care admit ca nu m-am gandit pana acum.

Inainte sa deschid threadul asta am citit http://www.bmwclub.ro/forums/topic/76848-probleme-seria-3-coupe-and-others/ + http://www.bmwclub.ro/forums/topic/93810-probleme-geamuri-coupe/

Din ce am citit, ce am aflat nou (si inclin sa cred si eu asta) ar fi ca defapt problema nu e la faptul ca ingheata chederul de sus, acolo unde gliseaza geamul sus/jos ca sa se poata deschide usa, ci ca ar ingheta ca la restul masinilor, jos (la baza). Nu stiu insa, daca asta e defapt problema, sau si sus, sau ambele.

As aprecia daca m-ar putea ajuta cu niste informatii niste oameni mai informati sau niste posesori de coupe-uri care au trecut cu succes iarna, fara sa tina masina in garaj.

Iarna trecuta am folosit la Golf http://sonax.store.ro/sonax.php?id=89 de la grozadan. Exista vreo solutie mai buna pt chederul de sus ? In acelasi timp, ramane problema de la baza geamului, care chiar nu am idee cum se poate rezolva.

Edited by flo_sb

Nu as prea vrea sa folosesc spray de dezghetat chederul, ca face jeg, e ~uleios si se imbina cu jegu, nu imi place ce iese.

Cu batonul carrfour/aia de am dat eu link, nici nu stiu ce sa zic, am observat ca e mult mai rugos/smirghelos chederul vs. masinile non coupe.

Testeaza acum un prieten, isi trateaza geamurile cu nu stiu ce solutie hidrofoba, cica nu mai sta apa pe ele (=> nu mai ingheata). Nu prea avem cum sa testam insa pana vine iarna.

Salut Dan ! :)

Am folosit si eu solutia aia de la sonax .. problema mai mare la coupe-uri e ca intra apa pe langa geam prin dreapta in lateral si se prelinge pana in masina la praguri si ingheata tot se lipeste usa pur si simplu, pentru chedere e buna solutia aia, dar trebuie sa o aplici inainte sa vina iarna.. cureti frumos chederele si o aplici cand e mai cald afara sau in garaj. Eu cand aveam usile inghetate sa nu trag de ele.. dadeam cu apa fierbinte le deschideam si plecam la drum.. lasam aerul cald la maxim si indreptam gurile alea de aerisire direct spre usi stanga-dreapta si nu aveam probleme daca lasam masina undeva 1-2 ore. Dar peste noapte mereu se lipeau usile,geamul ramanea blocat.. etc. Eu pulverizam si solutie de geamuri de aia de -60% pe la crapaturile de la usa inainte sa le deschid.. si inainte sa le inchid la fel. Nici eu nu am gasit solutie prea buna dar am trecut iarna, veniti si voi cu idei mai bune daca aveti :D