Jump to content

F10 sau f30 ?

stranger

Recommended Posts

• Replies 118
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Nu pot sa cred asa ceva ... Am primit un milion de raspunsuri, dar nici unul care ma intereseaza.

Nu v-am intrebat daca am bani de benzina, sau daca am bani sa-mi cumpar F01, in fine ... Nu mai conteaza,am degeaba cont pe acest forum, la revedere!

Nu-i mai lua in seama ca fac misto.

Daca vrei mai multe informatii acceseaza si forumurile straine. Aici seria F e limitata.

• Like 1

In mod clar, daca BMW a construit si seria 3 si seria 5, are in plan categorii diferite de cumparatori, asta nu inseamna ca daca cineva cumpara seria 3, nu isi permite seria 5, aste e o tampenie cel putin la fel de mare ca si clasificarea "potentei" financiare, respectiv succesul unei persoane in functie de masina condusa sau telefonul mobil.

Cu toate acestea, fiind modele noi de la BMW, nivelul financiar ar trebui sa fie unul destul de bun, atat pentru 3 cat si pentru 5, desi la noi nu prea conteaza aspectul asta, foarte multi cumpara masini pe care nu si le permit. Bine, nu numai masini, insa nu intram in detallii acum.

Desi este o masina foarte reusita, eu nu mi-as lua un f30, insa explicatia fiind una subiectiva, nu is are rostul aici :)

Edited by Pole
  • Like 4
  • Downvote 1

In mod clar, daca BMW a construit si seria 3 si seria 5, are in plan categorii diferite de cumparatori, asta nu inseamna ca daca cineva cumpara seria 3, nu isi permite seria 5, aste e o tampenie cel putin la fel de mare ca si clasificarea "potentei" financiare, respectiv succesul unei persoane in functie de masina condusa sau telefonul mobil.

Cu toate acestea, fiind modele noi de la BMW, nivelul financiar ar trebui sa fie unul destul de bun, atat pentru 3 cat si pentru 5, desi la noi nu prea conteaza aspectul asta, foarte multi cumpara masini pe care nu si le permit. Bine, nu numai masini, insa nu intram in detallii acum.

Desi este o masina foarte reusita, eu nu mi-as lua un f30, insa explicatia fiind una subiectiva, nu is are rostul aici :)

Un post realist.

• Downvote 1

Salut

Si eu am avut aceasta dilema, ma uitam insa la motorul de 2 litri. Am mers pe F10 pana la urma, mai ales din cauza scaunelor, confortului oferit. F30 era mai iute, mai sprintena, dar parca un pic prea mica la interior. Ambele masini super, oricum - iar eu sunt foarte incantat, abia astept sa imi livreze masina, e primul meu BMW.

Am si eu o intrebare pentru cunoscatori - oare sa pun pentru iarna cauciucuri normale pe masini in loc de RFT? pe aceleasi jante? Sa fie ceva probleme cu sesizarea de lipsa de presiune daca nu folosesc RFT? Cred ca RFTurile de iarna sunt si mai rigide - cel putin asa am auzit de la un posesor.

Multumesc.

Asta era valabil in trecut. Acum diferenta prea mare nu mai e intre seria 3 si seria 5, decat la confort. Daca vrei o masina mica, usor de manevrat, agila si distractiva iti iei... seria 1. Daca seria 1 e prea mica si rigida pentru tine, urmatorul pas e seria 5. Sa explic de ce:

1) Seria 3 deja e atat de mare si grea incat s-a departat foarte mult de spiritul vechi al seriei. Este aproape la fel de mare si grea ca seria 5 E39.

2) Diferenta de pret intre seria 3 si seria 5 este suficient de mica incat oamenii chiar sa-si puna intrebarea F10 sau F30. Daca puteai sa-ti iei un 328i pana-n 30.000 euro si 520d incepea de la 40-45.000 era o decizie mai greu de luat. Dar nu este asa. Si in plus, stiu ca dealerii ofera reduceri mai mari de pret la seria 5.

3) Cand am condus 320d si 328i la Alexeni, amandoua mi-au dat impresia de masini oarecum greoaie. Sunt excelente la condus, dar nu m-au convins ca masini "sportive". Nu m-am distrat la fel de mult ca in seria 1, desi traseul era mai misto (curbe mai largi, viteze mai mari).

4) Seria 5 e ATAT de buna, e o masina atat de completa incat iti trebuie un motiv serios ca sa faci compromisul de a lua altceva. Stiu ca e o masina imensa seria 5, dar isi ascunde proportiile mult mai bine decat seria 3. Pune-i Active Suspension si Active Steering si un seria 5 va fi suficient de sportiva pentru oricine. S-o luam altfel: daca un seria 5 cu Active Suspension si Active Steering NU este suficient de sportiva pentru tine, atunci nici F30 n-o sa fie.

5) Asta este doar opinia mea, dar... F30 mi se pare urat. F10 in schimb chiar arata foarte bine, chiar si fara pachet M.

EDIT: Poate la masinile M sa fie o diferenta mai notabila sau poate la 335i.

@adila: N-ar trebui sa fie nicio problema. Daca ai presiunea adecvata in cauciuc, nu conteaza pentru senzor ca e RFT sau nu.

Edited by filon
  • Like 1
  • Downvote 1

Salut

Si eu am avut aceasta dilema, ma uitam insa la motorul de 2 litri. Am mers pe F10 pana la urma, mai ales din cauza scaunelor, confortului oferit. F30 era mai iute, mai sprintena, dar parca un pic prea mica la interior. Ambele masini super, oricum - iar eu sunt foarte incantat, abia astept sa imi livreze masina, e primul meu BMW.

Am si eu o intrebare pentru cunoscatori - oare sa pun pentru iarna cauciucuri normale pe masini in loc de RFT? pe aceleasi jante? Sa fie ceva probleme cu sesizarea de lipsa de presiune daca nu folosesc RFT? Cred ca RFTurile de iarna sunt si mai rigide - cel putin asa am auzit de la un posesor.

Multumesc.

Felcitari pentru achizitie!

Probleme cu lipsa de presiune eu nu am vazut.

Intr-adevar RFT sunt mai rigide si mai zgomotoase.Si alea de vara si alea de iarna..

• 5 months later...

Buna dimineata! Aceeasi dilema o am si eu! Pana acum am detinu si e46 si acum un e90. Evident ca ma gamdeam la un f30 in perioada urmatoare( anul acesta). Masina noua nu mai imi cumpar cat traiesc( decat daca va fino masina sport) asa ca ma gandeam la in SH sau un premium selectiob( ceva 6luni-18 luni cu pana in 20-30000 km). Surprins sunt sa vad ca exista cazuri( si nu putine) cand f30 e mai scump ca f10 la aceleasi dotari!!!!! Ce f30 vreau eu costa in medie 38000 euro Sh. F10 cu aceleasi dotari eate 35-38000 eur. Si asta in Germania unde preturile sunt mai mari, ca in Romania sunt chililiriri deja. Ideea e ca nici eu nu stiu ce sa aleg, f10( nu vreau sa supar pe nimeni, e frumos e clar) mi se pare ca e pentru cibeva mai in varsta sau care vrea sa para 'mai grav'. Eu am 30 ani si imi plac masinutele mai micute si mai zvelte( nu ma pit atinge de cayman ca acela ar fu target-ul). Le-am condus pe amandoua( sa precizez, ambele varianata 320d/xD sau 520d) si mi-au placut amandoua, nu am idee ce sa aleg.

Si inca ceva, ca am vazut ca a-ti zis de 328 i. L-am condus cu cutia in 8 trepte si l-am pus pe modul Sport(nu Sport+) si am resetat consumul si am mers vreo 20 km in afara localitatii-----consum indicat pe bor:11.2l/100km( intr-adevar, nu am mers legal), deci nu imi spuneti mie cum ca consuma numai 6-7 l.

O zi buna si daca ma puteti sfatui apreciez ca oricum mai dureaza putin pana achizitionez masina

Sfatul meu e sa-ti iei f10 530d si le ai pe toate: consum,feeling,sunet.Nu te uita ca e impozitul 1950 pe an (redus daca il platesti pana pe 30martie)sau fa un test cu 550i sa vezi cum e,poate iti place:)

2.0d nu as lua,mai bine 528i in 4 cil.

Eu zic asa : BIGGER IS BETTER !!

Intra un tir in tine, seria 5 are mai lunga capota, spre deosebire de seria 3. :purple:

La seria 3 totul e mai minon asa, fatza de seria 5, asa cum si seria 7 e mai aerisit fatza de seria 5. Seria 1 mi se pare o gluma, e ptr cine vrea masina premium non VAG.

Oricum , eu nu inteleg ce cauta pe soselele de 2 bani din Ro cu un nivel de trai = Kenya (unde-am fost si va asigur ca BMW seria 7 e numai la Hilton in fata) sunt asa de multe limuzine de asa calibru. Pe langa blocul meu sunt 2 ...si eu NU locuiesc intr-un cartier rezidential nici ultracentral. Si astea 2 sunt F01 , unu cam cat de full se poate si celalalt mai simplu sa zic asa. Cum or face mentenanta la masinile alea...nu pot sa realizez, si daca au bani de mentenanta nu ar treb in primu' rand sa aiba si piscina la vila unde ar trebui parcata asa masina ??? Al dreaq neam mai suntem, pe cuvantu meu !

Cum s-a mai scris , pe forumul asta suntem f putini care au seria F ..deci e greu de ascultat sfatul unuia sau altuia.

• Like 3

Salutare

tutorial, parerea mea e sa iei masina care iti place mai tare.Daca seria 3 iti pare mai aproape de ceea ce vrei, aia e.

Sunt destule de dezbatut intre 3 si 5, asa ca alegerea cred ca va fi una subiectiva pana la urma :)

Legat de motorizare, cred ca in Romania e arhisuficient un motor de 2000.Daca e sa o iei pe costuri, consum, s.a. cred ca e cea mai echilibrata alegere.

Toate cele bune

• Like 1

Recent am condus un f10 530d x-drive in afara orasului.Confort foarte bun,manevrabilitate buna,frane foarte bune,performante ridicate.Dar tipic pt. o masina mare,performantele bune ale masinii nu s-au concretizat intr-un feeling pe masura.Asa am perceput eu masina.Cu F30 nu am mers dar presupun ca perceptia performantelor la ea este mai buna decat la f10.In schimb ambianta la bordul lui f10 mi s-a parut una cu adevarat deosebita.