Jump to content

Masina

rottor

Recommended Posts

Off topic - nu dati cu pietre !

De ce vrem toti masini ? Si de ce sa ne fataim toata ziua cu ele ?

Ca sa ajungem REPEDE undeva. Unde ?

Si mai ales DE CE REPEDE ?

Ne grabim sa ne traim viata ?

In medie fiecare dintre noi isi petrece cateva ore zilnic in masina. Hai sa zicem 3 ore ... pai asta inseamna aproape 10 ANI din viata noastra petrecuti in masina.

Atentie ! 10 ani ! Pai asta-i viata ? hm :blink:

A nu se intelege ca sunt impotriva masinilor. Din contra, imi plac, si mai ales BMW, si imi doresc un anumit model ... dar parca nu e corect ce se intampla. Cand vad strada plina de masini cu oameni nervosi, stresati, grabiti, figuranti etc ... stau si ma intreb ... Asta-i viata ? Asta vrem ?

Mai bine faceti va rog un topic separat cu ce am scris :)

Drum bun

@rottor, ai dreptate cu ce spui si totusi te-ai gandit daca vrei sa fie altfel, ai cu cine? nu ai cu cine, pentru ca vrem toti masini, suntem toti nervosi, stresati, grabiti, figuranti, etc asta pentru ca Romania e o tara obositoare unde domneste o atmosfera apasatoare, smecheria e la loc de cinste incepand de la Presedintie pana la ultimul om din tara asta... Asta-i viata? Asta vrem? NU, dar nu se poate altfel... pentru ca nu avem educatie, cultura nu ne apreciem valorile, nu stim ce e aia civilizatie, ar trebui sa iei toti romanii si sa-i plimbi prin alte parti sa le arati ca se poate, sa dam jos toti ipocritii care conduc tara si tac.........ca ma enervez nu de alta..........

Intr-adevar e o problema de sistem. Alergam intr-un cerc vicios ca niste soareci in colivie.

Dar hai sa ne oprim toti un pic si sa gandim la ce vrem. Daca macar ne gandim la asta e un punct castigat.

Mai ganditi-va ca pana acum cateva zeci de ani nu cred ca vedeai mai mult de cateva masini la stop iar acum 100 de ani o masina pe strada era ... "o aparitie"

Si totusi omenirea are niscai mii de ani (cel putin ce stim noi) ... si nu pomeniti de "progres" tehnologic - nastem o polemica mult prea lunga.

Repet nu sunt "antimasina" - e "un rau necesar". Sau nu? Imi plac masinile dar prea devenim robii unui trafic infernal ... si pentru ce? Sa fugim mai repede la serviciu, la piata, sa ajungem cu 30 minute mai repede la Predeal ? De ce ?

Intr-adevar e o problema de sistem. Alergam intr-un cerc vicios ca niste soareci in colivie.

Dar hai sa ne oprim toti un pic si sa gandim la ce vrem. Daca macar ne gandim la asta e un punct castigat.

Mai ganditi-va ca pana acum cateva zeci de ani nu cred ca vedeai mai mult de cateva masini la stop iar acum 100 de ani o masina pe strada era ... "o aparitie"

Si totusi omenirea are niscai mii de ani (cel putin ce stim noi) ... si nu pomeniti de "progres" tehnologic - nastem o polemica mult prea lunga.

Repet nu sunt "antimasina" - e "un rau necesar". Sau nu? Imi plac masinile dar prea devenim robii unui trafic infernal ... si pentru ce? Sa fugim mai repede la serviciu, la piata, sa ajungem cu 30 minute mai repede la Predeal ? De ce ?

175582[/snapback]

Hai ca astea sunt niste retorisme sadea! :blink:

Pai acum 100 de ani de ce aveam birje si trasuri? Sau acum 1000 de ani cai si sarete?Sau peste 200-300 de ani nave spatiale? Ca EVOLUAM!

Si DA, evoluam tehnologic, material si spiritual!

Asta e legea EVOLUTIEI!

Sistemul se autoregleaza in niste limite: prea multa poluare de la arderea hidrocarburilor-rezervele de petrol se termina in max . 10 ani si sistemul ne va obliga sa trecem la altceva.

La fel ,prea multa aglomeratie? in max 50 de ani vom coloniza spatiul...

Masina nu este un " rau necesar" si nici neaparat o comoditate, ea este un "mijloc" de evolutie pe scara maturitatii umane, este o etapa evolutiva...

Se pot posta multe aici......

Edited by theotien

175559[/snapback]

Masina este o necesitate,un 760iL este un lux :blink:

De ce repede?

Pentru ca trebuie sa ajungi dimineata la firma/servici/santier...,fiecare unde are treaba.Deoarce unii muncesc pana tarziu si trebuie sa ajunga repede la magazin,pana sa inchida.

Cateva exemple...

scuze de offtopic,da` m`a busit rasu` rau la asta cu cimitiru`  :blink:

175600[/snapback]

:) :) pai nu am dreptate? cand un om moare este transportat cu masina la cimitir :) daca nu ar exista masina ce ar mai face? l-ar cara pe mort pe umeri pana la groapa? :D

Edited by lucian1

:blink:  :) pai nu am dreptate? cand un om moare este transportat cu masina la cimitir  :) daca nu ar exista masina ce ar mai face? l-ar cara pe mort pe umeri pana la groapa? :)

175667[/snapback]

:D Si pe mine m-a apucat rasu cand am citit :D :D

175559[/snapback]

stiu si eu... merg prea mult cu masina... stau la max 10 minute de mers lejer, de locul de munca. Avand in vedere ca prin cartier sunt aproape doar strazi cu sens unic, tot 10 minute imi ia sa ajung si cu masina. Asa ca eu am luat decizia asta: merg cu masina la lucru doar daca am de mers si in alt loc inainte, in timpul sau dupa servici... Si culmea, de un an incoace merg aproape zilnic cu masina la lucru.

azi, in drum spre lucru, am facut un ocol sa iau un sac de boabe pentru caine. dupa servici m-am dus sa-mi iau sotia de la lucru. era nevoie? nu 100%. de obicei sotia vine pe jos acasa iar sacul ala de boabe puteam sa-l iau si maine, ca - uite mi-am adus aminte - trebuie sa iau o teava de scurgere de juma de metru, cu 5 lei... cam tot de unde am luat azi sacul cu boabe.

mai pe seara am fost cu sotia si copilul la niste prieteni.

ieri.... a! ieri trebuia sa ma intalnesc cu cineva dupa servici. dar n-a mai sunat. deci am mers degeaba cu masina. si pana la urma puteam sa vin 10 minute pe jos pana acasa sa iau masina si sa merg sa rezolv problema... daca ma suna.

alalteieri am dus doi saci de ciment pe santier. puteam sa iau atunci si teava aia si sacul de boabe, da am uitat :blink:

concluzie: din trei zile, doua zile am mers degeaba cu masina! :)

intre timp burta creste...

stiu si eu... merg prea mult cu masina... stau la max 10 minute de mers lejer, de locul de munca. Avand in vedere ca prin cartier sunt aproape doar strazi cu sens unic, tot 10 minute imi ia sa ajung si cu masina. Asa ca eu am luat decizia asta: merg cu masina la lucru doar daca am de mers si in alt loc inainte, in timpul sau dupa servici... Si culmea, de un an incoace merg aproape zilnic cu masina la lucru.

azi, in drum spre lucru, am facut un ocol sa iau un sac de boabe pentru caine. dupa servici m-am dus sa-mi iau sotia de la lucru. era nevoie? nu 100%. de obicei sotia vine pe jos acasa iar sacul ala de boabe puteam sa-l iau si maine, ca - uite mi-am adus aminte - trebuie sa iau o teava de scurgere de juma de metru, cu 5 lei... cam tot de unde am luat azi sacul cu boabe.

ieri.... a! ieri trebuia sa ma intalnesc cu cineva dupa servici. dar n-a mai sunat. deci am mers degeaba cu masina. si pana la urma puteam sa vin 10 minute pe jos pana acasa sa iau masina si sa merg sa rezolv problema... daca ma suna.

alalteieri am dus doi saci de ciment pe santier. puteam sa iau atunci si teava aia si sacul de boabe, da am uitat :D

concluzie: din trei zile, doua zile am mers degeaba cu masina! :bash:

175715[/snapback]

:blink:

trei zile din viata lui cosmin rotaru:

prima zi: boabe de caine

a doua zi: tzeva de 5 lei

a treia zi: saci de ciment si tzeava de 5 lei reloaded!

:) :) :)

:D unde esti tu cyborg... :D

UP!

alalteieri am dus doi saci de ciment pe santier. puteam sa iau atunci si teava aia si sacul de boabe, da am uitat :blink:

concluzie: din trei zile, doua zile am mers degeaba cu masina! :)

175715[/snapback]

daca stateai in bucuresti pt 10 min de mers pe jos pe pariu ca nu luai masina...parcare...trafic :)

: la cimitir ?

corect - cu masina ajungem mai repede acolo :blink: si mai usor (pt ceilalti)

Repet nu sunt total impotriva masinilor si a tehnologiei. Si eu sunt tot un "produs" al acestora, si mie imi este lene sa merg pe jos, prefer sa fac 30 min cu masina decat 10 min pe jos si stau multe ore pe zi cu ochii zgaiti la un 21" de sticla dupa care ma mut acasa si ma mai zgaiesc alte cateva ore la alt 24" de sticla, asta daca nu prefer un 0.5L tot de sticla :)

Intr-adevar am parte de tehnologie ! uauuuuu ce fericit sunt !

Asta se chema ca am progresat, evoluat, nu?

Faceti fiecare dintre voi un calcul al obiectelor care va inconjoara si pentru care ati muncit sa le cumparati ... cate va sunt intr-adevar necesare ? Mai mult de 20-30% din ele nu folositi in mod real ... dar suntem inconjurati de tehnologie nu?

Comparativ cu ... hai sa zicem 100 ani in urma ... suntem cumva mai sanatosi la trup si minte, mai puternici, mai frumosi, mai buni etc ?

E o intrebare - retorica ce-i drept :)

E o intrebare - retorica ce-i drept :blink:

175905[/snapback]

Nu e asa!!

Fiecare etapa evolutiva a societatii are extremele ei... Masini, jocuri video(apropo acestea sunt necesare? :) )

Nimic nu este cu adevarat necesar, decat nevoile primare. Exista o piramida a necesitatilor cam asa.

1. Instinctul de supravietuire (conservare) al individului;

2. Nevoia de hrana;

3. Instinctul de reproducere;

.......

Apoi urmeaza celelalte: numai sfintii si pusnicii s-au detasat de dorinte materiale :)

Noi mai avem pana atunci, deci avem nevoi pana una alta.....

am ajuns si eu la lucu... e ora 1. m-a sunat faiantaru pe la 10 ca nu-i ajunge kitul pentru rosturi. Am cautat tot orasul pana am gasit aceeasi firma/culoare. 2 ore de mers prin oras pt niste praf de 8 lei....

a! am luat si teava! a fost 6 lei si 50 de bani. noroc ca am avut mai multi bani la mine :blink:

deci maine vin pe jos la lucru.

PS: am auzit ca-ti iei puncte daca mananci in masina?! pai cand stau 10 minute in coloana pe sportivilor, de ce nu as manca un sandwich?

Corect. Exista o piramida a necesitatilor.

Numai ca noi am cam uitat scopul pe drum :blink: De ce ne-am inconjurat de tehnologie? Sa avem timp liber mai mult nu ? Unde e acest surplus de timp ? Tu il simti ? Eu nu.

Si cum bine rezuma Cosmin " 2 ore de mers prin oras pt niste praf de 8 lei.... " :)

Repet, am pierdut scopul pe drum - noi ca umanitate ma refer.

ALERGAM toata ziua tot pt hrana, papa, sex. Fix ca acum mii de ani.

Unde este evolutia ? Ce facem nou ? Ce ganduri noi avem ?