Jump to content

Scartaie ambreiajul la apasarea pedealei

Floryan2006

Recommended Posts

Am verificat si la rece,dupa prima cheie.Tot scartaie dar nu asa rau si in continuare e pedala tare si in trepte.Nu vreau sa mai merg cu ea pentru ca mi-au zis ca e riscant sa raman cu ea in drum daca plezneste rulmentul de presiune si ma gandesc ca pot sa belesc si volanta (care e vreo 1800lei am inteles) Revin cu intrebarea: trebuie sa schimb si volanta neaparat? Adica daca arata bine dupa ce demonteaza discul,placa si rulmentul ma gandesc ca nu e obligatoriu.

Eu am rezolvat saptamana trecuta cu doar 14 lei :D

Am dat jos cilindrul care actioneaza ambreiajul(e prins pe cutie), l-am verificat si parea in regula dar oricum am pulverizat pe el spray WD40, insa nu era de la el ci de la placa cel mai probabil sau rulmentul de presiune.

Asa ca am cautat orificiul de aerisire din cutie...este o gaura foarte ingusta, dedesubtul cutiei, am luat o seringa in care am pulverizat wd 40(altfel nu ai cum sa pulverizezi deoarece trebuie ca lichidul de ungere sa patrunda adanc), iar in loc de ac am pus un furtunas foarte subtire, lung de aproximativ 30cm pe care l-am introdus prin respectiva gaura la ampreiaj. Am repetat acest pas de 3 ori, deci 3 seringi pline cu wd 40, iar in 1 saptamana zgomotul a disparut complet iar ampreiajul merge foarte usor la apasare.

Mentionez ca scartaitul nu a disparut imediat ci dupa aproximativ 150km parcursi, timp in care probabil wd40 s-a imprastiat pe piese si le-a uns.

Sper sa rezolve si altii care au aceeasi problema in modul asta, scutind o gramada de bani!

Bafta

Edited by Floryan2006

• 3 years later...
eu am avut acest scartait cand apas pedala de ambreiaj inca de cand am luat masina. Am schimbat apoi tot kitul de ambreiaj plus volanta dar scartaitul a ramas, deci clar nu provine din cauza acestor piese. La mine incepe sa scartaie dupa vreo 20-30 min de mers cu masina. Dimineata sau daca nu plec cu masina nu se aude niciun fel de scartait. Edited by radduu