Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Inlocuire amortizoare fata E60

jonnyy_b

Recommended Posts

Daca are careva idee. Eu am schimbat recent amortizoarele fata. Cele noi sunt putin mai lungi fata de cele vechi cam cu 10 cm. Dupa montare , rotile stau putin inclinate inspre interior ...cam asa ceva \ /. Nu este mult rau, dar se observa, si este putin mai ridicata de fata... Ce ma sfatuiti sa fac... Am luat bilstein B4. Pe masina le aveam pe cele oriiginale cred, cu arcurile originale...

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Tare cred ca sunt turcisme daca nici macar lungimea nu e aceeasi.

Sau sunt pentru alt tip de masina.

Iti stau rotile astfel tocmai pentru ca e prea inaltata fata. Variante nu ai decat sa le duci inapoi sa-ti dea pentru masina ta.

Amortizoare standard: 31306775055 / 31306775056

Amortizoare M sport: 31327905313 / 31327905314

Amotizoare sport: 31326764461 / 31326764462

Daca ai dynamic drive: 31326764463 / 31326764464

Nu cred sa fie turcisme, e totu in germana peste tot si pe cutie si pe ele si pe hartiile din ele pe tot.

Deci uite codul amortizorului vechi...3131 6764457

Iar pe cutia celor noi scrie asa ceva

Uitandu-ma putin pe net, pare totul ok...sunt ok pt masina mea, mi le-a dat bine baiatul, sunt luate de la dani3lll de pe forum, si mi s-a parut o persoana serioasa, n-am ce-i reprosa.

Uitati ce am gasit, dupa codul de bilstein de pe noile amortizoare, ...ca bat cu codul de original care il am eu

http://mcavto.ru/pro...roducts_id=3230

Oare sa fac geometria? Cand a pus amortizoarele, a desfacut bratul din spate la roata, capatul de bara cu bieleta de directie si bieleta antiruliu...

Oricum dupa ce am pus amortizoarele, e alta masina, nu se mai aude nimic inauntru, e liniste toatala. Am schimbat totodata si flansele cu unele lemforder. Ma asteptam sa fie mai rigide, dar e f ok si asa. Astept sa se mai lase un pic....sa vedem apoi.

Edited by jonnyy_b

Mda... m-am uitat la amortizoare din 2006 ca asa spuneai ca e masina.

Din 2005: 31326764457 / 31326764458 - suspensie standard.

Geometria nu va rezolva problema inaltimii suspensiei. Iti vor trebui alte amortizoare...

Care parte din amortizor e mai lunga? Sigur au intrat pana in capat in fuzeta?

nici eu nu inteleg...este mai lung corpul amortizorului sau lungimea totala incluzand tija? cum ai masurat? Geometria oricum trebuie facuta dupa ce schimbi amortizoarele!

de ce ar trebui facuta gerometria daca se schimba amortizoarele?

" Carry out wheel alignment check if a spring strut with support bearing was or has been installed without centering pin. "

copy/paste din TIS

din cite stiu ca mi-am schimbat si eu amortizoarele de-a lungul timpului flansa aia intra in 3 gauri care sint cit se poate de fixe,nu sint ovale sau mai stiu eu cum(cel putin la e30/e34/e60 pe care am umblat eu)

My link

vorbim de piesa 1 corect?

Ca ti se modifica camberu ca se strimba oalele de la accidente sau gropane ca nu ai strutbar intre oale ,si baietii dau alte gauri sau le ovalizeaza pe alea existente sa-ti iasa geometria ok e altceva.Eu nu mi-am facut niciodata geometria dupa ce am umblat la flanse/amortizoare ,si nici nu am avut probleme

Dar poate la alte masini asa o fi

Edited by catacfc

pentru ca umbli la flansa amortizor pe care o dai jos, e basic rule cand se schimba amortizoarele refacerea geometriei, mai ales la BMW unde camber-ul se poate modifica din suportul de sus care vine prins pe oala, gaurile nefiind fixe!

Nu-i adevarat. Chiar ca la E60 are un pin de ghidaj pentru prezoanele de la flansa. Nu poti sa-i schimbi locul. :)

Le-am schimbat si eu si stiu ce inseamna. Si nici vorba de refacut geometria.

Ioane, pune o poza cu masina din lateral. Poate doar ti se pare. Rotile din fata oricum stau mai inauntru in partea de jos decat cele din spate.

recomandarea unui service care stie ce face, si asta nu doar sa iti ia banii, e 100Ron cred, nu-i o avere, este sa se refaca geometria, eu asa am procedat, prefer sa dau suma aia decat sa imi toace ulterior niste cauciucuri de peste 1000Eur...stiu de acei pini, insa la multe masini lipsesc dupa ce s-a umblat prima data la flanse, fiecare face cum vrea si cum poate! Fara pin, gaurile au o toleranta care permit miscarea ansamblului cu cateva grade!

nu cred sa fie din flanse ca au 3 gauri cu suruburi la.motor la capota si sunt f fixe. Oare sa ii fac geometria? E vorba de unghiul de cadere cred...pt ca vin rotile in v...si e mai ridicata de bot. Sa nu fie astea amortizoarele??? Ce ma sfatuiti sa fac? Am mai dat si 900ron cu flansele...si risc sa stric si anvelopele daca nu rezolv invreun fel?! Edited by jonnyy_b

Eu tot spun ca nu-s ok amortizoarele dar nu ma asculti. :)

DAca e mai lunga tija, e posibil sa fie amortizoare de M. Alea au tija mai lunga. Si in acelasi timp si corpul amortizorului mai lung cu ~1cm.

Uite diferenta:

post-41488-0-24073000-1349795805_thumb.jpg

Edited by C_o_s_m_i_n