Jump to content

O noua posibila decizie in legatura cu taxa auto

adriang

Recommended Posts

nu stiu frate cum e la tine in italia, probabil ca berlusconi va da bani pe la spate, eu aici am avut cam 17k pe an si nevasta-mea tot atat si na ce sa zic de 3 ani incerc sa-mi echivalez diplomele si sa ma integrez, cursuri de limba, etc, daca italiana pare rupta din moldoveana, germania e cu totul diferita si ca mentalitate si ca tot

asa stiu si eu destui care stau in italia mananca pe la azile si dorm pe la manastiri, si toti colegii mei italieni zic ca daca se duc cu 1000e in italia isi fac concediile linistiti si preturile sunt la jumatate decat in germania...

am vrut sa expun si eu cum sta treaba in germania pentru ca toti cred ca pe aici e raiul de pe pamant....plm, e o parere nu? si oricum nu poti sa traiesti ca o primata in germania ai asistenta sociala care iti ofera conditii decente de viata, chiar daca ai vrea sa gasesti o ruina sa hibernezi in ea :sorcerer: nu gasesti :rolleyes:

nu stiu frate cum e la tine in italia, probabil ca berlusconi va da bani pe la spate,....:

e de cacao

.... si toti colegii mei italieni zic ca daca se duc cu 1000e in italia isi fac concediile linistiti si preturile sunt la jumatate decat in germania...

dar si conditiile a la #pasta con il pomodoro#.

nu stiu frate cum e la tine in italia, probabil ca berlusconi va da bani pe la spate, eu aici am avut cam 17k pe an si nevasta-mea tot atat si na ce sa zic de 3 ani incerc sa-mi echivalez diplomele si sa ma integrez, cursuri de limba, etc, daca italiana pare rupta din moldoveana, germania e cu totul diferita si ca mentalitate si ca tot

asa stiu si eu destui care stau in italia mananca pe la azile si dorm pe la manastiri, si toti colegii mei italieni zic ca daca se duc cu 1000e in italia isi fac concediile linistiti si preturile sunt la jumatate decat in germania...

am vrut sa expun si eu cum sta treaba in germania pentru ca toti cred ca pe aici e raiul de pe pamant....plm, e o parere nu? si oricum nu poti sa traiesti ca o primata in germania ai asistenta sociala care iti ofera conditii decente de viata, chiar daca ai vrea sa gasesti o ruina sa hibernezi in ea :sorcerer: nu gasesti :rolleyes:

Boaska, tu si eu si toti ceilalti trebuie sa intelegem un singur lucru fundamental: orice am face, si oricat ne-am stradui, nu vom putea fi niciodata ca germanii, italienii, spaniolii,francezii samd. E si normal ca tie,mie si multor altora sa ne fie greu in tari straine,e foarte greu cu integrarea, oricat ar spune lumea, putem noi sa ne luam si cetatenie,degeaba!!!! Tot un neamt get-beget sau un italian va avea prioritate,pt ca asta e. Sunt si multi romani integrati prin diferite tari straine, cunosc romani aici ce si-au cumparat casa,au copii la scoala,deja nici nu se mai gandesc la romanica pt ca nu mai au nimic acolo, si din cate am inteles si-au depus si actele pt cetatenie, bun, totul ok, sunt perfect integrati...asta pana la prima greseala, daca se constata ca au gresit cu ceva (indiferent cum si din diferite motive), li se va aduce aminte ca sunt romani (asta daca ma intelegi ce vreau sa spun), si ca sa nu uite de unde au venit. Mi s-a povestit cu copiii romani integrati perfect in societatea italiana, au probleme cu cei italieni (unii dintre ei), ii ocolesc,ii trateaza cu dispret,si multe altele, si stii de ce? pt ca asa sunt invatati de parinti,in ciuda faptului ca profesoara si invatatoarea le explica si ii invata anumite reguli de comportament fata de straini.

P.S. Berlusconi nu mai e prim-ministru de mai bine de un an :laugh: , nu stiu ce-ai inteles tu referitor la bani...:blink:

P.P.S. Si stai linistit ca si viata din italia e la fel de scumpa ca-n germania,singura diferenta notabila se poate vedea in sud in sicilia (totul e mult mai ieftin insa paradoxal carburantii sunt mai scumpi ca in nord), dar acolo p..a munca, p...a salariu,chiar n-ai ce face in afara de a culege portocale si struguri si sa dai cu sapa. In nord daca ai putin ghinion, s-ar putea sa nu gasesti chirie sub 7-800€ lunar + alte cheltuieli (garantii,etc) deci fara cel putin 2500 nu poti intra intr-o casa.

Edited by Catalin BMW

boaska, poate e mai bine ca in paralel sa-ti iei o masina de 300 eur si sa intri in sistem cu o asigurare (cat mai) ieftina.

cat costa masina e prea putin important,

si totusi daca de exemplu conduci un e36 318i vei plati o idee mai mult decat daca ai conduce un e90 318i , desi e90-ul e de 20 de ori mai scump

boaska spunea mai sus ca asigurarea e mult mai ieftina la un twingo, golf 2, etc. de aici si ideea mea..

pai la twingo e mai ieftin ca e alta clasa

conteaza si ce fel de masina ai pe langa cilindree, de exemplu daca ai un clio de 1.6 asigurarea va fi mai mica cu mult decat daca ai un bmw coupe 1.6

cu cat e masina mai mica si are mai putin pontential sa scoata raceru din tine cu atat e mai ieftin

Edited by Viper05

asta asa este, dar la diesel platesti dublu la primarie, si daca iti iei un golf 2 diesel platesti 400euro ptr ca este noneuro chiar daca are 60cp, cam asta vrea sa faca si Ponta la noi, o sa taxeze dieselul dublu decat benzina si atunci in loc de 180ron pe an la 320d o sa platim dracu stie cat mai mult

Clasa bonus-malus din RO se poate integra/echivala in orice tara din EU. Pentru asta trebuie sa prezinti o dovada de la ultimul asigurator cu care ai incheiat RCA in RO.

Cum scria si Viper05, trebuie sa intri in sistem, altfel nu e ok, nu merge. Si treaba cu masina - sa fie inscrisa pe tine in tara in care stai - face parte din integrare. Eu nu as circula nici un km cu masina inscrisa pe RO, eu avand domiciliu stabil in alta tara! O data sa te prinda si totul e rezolvat :)

Clasa bonus-malus din RO se poate integra/echivala in orice tara din EU. Pentru asta trebuie sa prezinti o dovada de la ultimul asigurator cu care ai incheiat RCA in RO.

Cum scria si Viper05, trebuie sa intri in sistem, altfel nu e ok, nu merge. Si treaba cu masina - sa fie inscrisa pe tine in tara in care stai - face parte din integrare. Eu nu as circula nici un km cu masina inscrisa pe RO, eu avand domiciliu stabil in alta tara! O data sa te prinda si totul e rezolvat :)

Poate in austria o fi probleme daca circuli cu masina inscrisa pe alta tara, aici in italia au impanzit romanii cu masini care au nr de romanica, si nu au niciun fel de probleme atata timp cat itp-ul si asigurarea sunt valabile. Am prieten cu rezidenta in italia si masina tot pe romanica o are...il doare la basca, l-au oprid de zeci de ori, n-a avut niciun fel de probleme.

Posibil, nu te contrazic.

In Elvetia legislatia este destul de stricta si severa, iar daca ai numere "straine" (adica asa mai de la EST), esti oprit fara ezitare.

Eu cum stau la granita cu ei, nu ma pot juca cu treaba asta, mai ales ca de cateva ori pe saptamana mai pasesc la ei.

Si nu in ultimul rand austriecii, nici astia nu iarta nimic!

in primul rand suntem in ue si doi nu e pe numele meu, asa ca nu pot sa inscriu o masina pe care am procura si pe asigurare sunt trecut si eu...:thumbsup: dar nu este a mea :rolleyes:

exact ca in cazul unei masini luate in leasing, nu pot s-o inscriu ptr ca nu e a mea, e pe firma si pana o achit nu este a mea

3 la masina asta ii pun alte nr de 3 ori pe an daca vreau si nu are decat sa ma caute in sistem cat o vrea

permis am ue si nu este eliberat de ei, nu sunt luat in sistemul lor, si nici nu ma intereseaza , poate peste 1 an plec in alta tara, sau ma fac PFA ....etc

Nu au ce sa iti faca, nu au ei cum sa dovedeasca ca ai stat cu masina mai mult de 90 zile la ei in tara. Le arati actele de RO si zici ca locuiesti in RO , ce mare lucru?

corect...nu te intreaba nimeni daca ai actele in regula, adica o dovada de identitate, talon si asigurare.

On-topic: s-a mai auzit ceva de cuantumul taxei?

Edited by Eugen B

spune-mi si mie in germania sau pe unde mai stai tu, la care ai taxe mai mici de platit? la un e32 750i de cate mii de euro sau la un f01 de 100k+ euro?

De exemplu, Pe vremuri in Olanda, taxele erau dupa tip combustubil si greutatea vehiculului. Asa ca, daca E32 are greutate egal cu f01, platesc la fel de mult/putin.

Nu a sustinut nimeni cu motor mare ca cei cu motoare mici trebuie sa plateasca pentru ei, ma mir sa vad ca s-a dus discutie in directia asta. Cred ca ati uitat despre ce era vorba initial.

Edited by bartro2

De exemplu, Pe vremuri in Olanda, taxele erau dupa tip combustubil si greutatea vehiculului. Asa ca, daca E32 are greutate egal cu f01, platesc la fel de mult/putin.

Nu a sustinut nimeni cu motor mare ca cei cu motoare mici trebuie sa plateasca pentru ei, ma mir sa vad ca s-a dus discutie in directia asta. Cred ca ati uitat despre ce era vorba initial.

pai eu te-am intrebat la care platesti mai mult pentru ca tu ai zis ca ar trebui sa se calculeze impozitul si in functie de valoarea masinii. am vrut doar sa-ti demonstrez ca mai peste tot in lumea asta taxele vor fi mai mari pe masina mai veche si mai ieftina.

de pe realitatea teve:

Astăzi (n.r. miercuri) ministrul Rovana Plumb ne prezintă formula gândită pentru timbrul de mediu şi sper ca din prezentare, şi mai ales din prezentarea publică, să înţeleagă toată lumea că taxa se plăteşte o singură dată şi se plăteşte pe criteriul emisiilor de dioxid de carbon, că acele cazuri erau aberante, în care avea omul o maşină de 10-15 ani, care valorează 500 de euro, (pentru care - n.r.) nu mai poate să plătească 5.000 de euro taxă, că era un caz absolut aberant şi prin aplicarea acelui coeficient de depreciere la maşinile acelea vechi care nu mai valorează mare lucru şi sunt deja în România. Oamenii pot să le înstrăineze, mai ales că ideea este să-şi cumpere altă maşină mai nouă şi mai puţin poluantă, fără să-i punem să plătească taxe de cinci ori decât valorează într-adevăr maşina"

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, prezintă în şedinţa de miercuri o informare privind timbrul de mediu, potrivit agendei reuniunii Cabinetului Ponta. Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/victor-ponta-a-dezvaluit-cum-se-va-plati-taxa-de-timbru_1092180.html#ixzz2I9aFeBVk

The suspense is killing me!

Edited by bartro2