Jump to content

O noua posibila decizie in legatura cu taxa auto

adriang

Recommended Posts

:popcorn:

Chiar așa. Ăntre timp sunt pasibil de urmĂŁtorul scenariu. Fiscul ĂŽmi dĂŁ hârtia pentru a ĂŽnmatricula mașina dupĂŁ 30 de zile (cicĂŁ ĂŽn termen, eu nu știu ce ĂŽnseamnĂŁ de fapt ĂŽn chestii mĂŁsurabile, cineva parcĂŁ a spus aici 45 de zile, dar ĂŁla nu e termen legal). Ăn principiu asta o sĂŁ mĂŁ scoatĂŁ ĂŽn afara legii când mĂŁ duc la ĂŽnmatriculare, pentru cĂŁ pierd termenul legal. DacĂŁ ĂŽi mĂŁnâncĂŁ pe ĂŁia sĂŁ-mi dea amendĂŁ, cine o plĂŁtește? De ce sĂŁ o plĂŁtesc eu?

Treaba e simpla, aceeasi Marie cu alta palarie. Citez din articol: "să înţeleagă toată lumea că taxa se plăteşte o singură dată".

Din acelasi articol, dand dovada de o inteligenta rara domnul plm, mai aflam ca "Oamenii pot să le înstrăineze (masinile vechi poluante), mai ales că ideea este să-şi cumpere altă maşină mai nouă şi mai puţin poluantă, fără să-i punem să plătească taxe de cinci ori decât valorează într-adevăr maşina", a spus Victor Ponta.

Stau eu si ma intreb, oare cum pot sa instraineze oamenii masinile vechi poluante daca li se va pune o taxa aberanta? Aaaa, s-o arunce la gunoi, asta e alta treaba. Bataie de joc!!

Edited by asterix___

Treaba e simpla, aceeasi Marie cu alta palarie. Citez din articol: "sĂŁ ĂŽnĂželeagĂŁ toatĂŁ lumea cĂŁ taxa se plĂŁteÂşte o singurĂŁ datĂŁ".

Din acelasi articol, dand dovada de o inteligenta rara domnul plm, mai aflam ca "Oamenii pot sã le Înstrãineze (masinile vechi poluante), mai ales cã ideea este sã-ºi cumpere altã maºinã mai nouã ºi mai puÞin poluantã, fãrã sã-i punem sã plãteascã taxe de cinci ori decât valoreazã Într-adevãr maºina", a spus Victor Ponta.

Stau eu si ma intreb, oare cum pot sa instraineze oamenii masinile vechi poluante daca li se va pune o taxa aberanta? Aaaa, s-o arunce la gunoi, asta e alta treaba. Bataie de joc!!

Pai la faza asta, iar ne-a bagat in ceata, pana la urma platim o singura data sau platim anual?:mellow:

o singura data

atata se caca pe ei sa reinventeze roata, acest tibru, taxa, cum vreti sa-i ziceti se va aplica tot la inmatriculare, nimic nou sub soare.

doar ca ponta vrea sa nu depaseasca valoarea masinii, sunt curios de unde rezulta aceasta din urma :popcorn:

Pai plm fratilor, nu inteleg asta cu valoarea masinii...pai eu am platit 4500 pe masina, taxa acum e in jur de 3000....cat plm o s-o puna ponta daca zice ca nu trebuie sa depaseasca valoarea masinii? 4400??:pinch:

pai o trec pe acte cu fix 100e. cadou de mos niculae....deci taxa este 100e max nu?

N-are cum, se calculeaza la valoarea de pe piata.

Oricum fratilor, sa nu ne imbatam cu apa rece, chiar daca ar fi o metoda mai buna, stati linistiti ca ce anunta acum e doar o varianta finala la o viitoare lege,nici nu stiu daca e proiect, si pana se va transforma in lege si pana o va adopta si pana o va publica in MO ca sa intre in vigoare, mai trece apa pe dunare.

Am citit asta acum:

Conform propunerii prezentate, timbrul de mediu va lua ĂŽn calcul doar emisiile poluante de dioxid de carbon, spre deosebire de sistemul actual ĂŽn care este calculatĂŁ Âşi cilindreea. Emisia de dioxid de carbon va fi luatĂŁ ĂŽn calcul integral la stabilirea valorii timbrului de mediu, ĂŽn condiĂžiile ĂŽn care ĂŽn prezent aceste emisii au o proporĂžie de doar 30% la stabilirea taxei auto.

http://www.gandul.info/news/cum-va-arata-noua-taxa-auto-cum-se-calculeaza-si-pentru-ce-masini-se-aplica-10477937

Am citit asta acum:

Conform propunerii prezentate, timbrul de mediu va lua ĂŽn calcul doar emisiile poluante de dioxid de carbon, spre deosebire de sistemul actual ĂŽn care este calculatĂŁ Âşi cilindreea. Emisia de dioxid de carbon va fi luatĂŁ ĂŽn calcul integral la stabilirea valorii timbrului de mediu, ĂŽn condiĂžiile ĂŽn care ĂŽn prezent aceste emisii au o proporĂžie de doar 30% la stabilirea taxei auto.

http://www.gandul.in...aplica-10477937

Mda, belire de mat, cum a zis si cineva mai sus, se schimba palaria nu maria.... deci taxa nu se va plati anual asa cum s-a invocat initial, tot o singura data se va plati si tot se va tine cont de vechimea autoturismelor exact ca actuala taxa in care zice ca o masina veche mai are putin de "trait" asa ca nu se va circula mult timp cu ea :wacko: ; in opinia mea o mare aberatie, pai sa vezi ce-o sa circule lumea cu ele ca n-au bani de masini noi. Cunosc vecini bosorogi care au cate un harb de dacie de 25-30 de ani cumparate de noi,si cica n-au de gand sa le vanda pana vor muri ei...in cazul asta unde mai este logica lu ponta si lu pb?

unde mane ? la Milano ? eventual acolo un harb de Fiat

cat e la mine ?am 178g/km :blink:

La romanica nene, sunt o gramada....sau crezi ca romanica are cel mai nou parc auto national, si io nu stiu?

Daca sunt la milano, asta nu inseamna ca nu stiu ce vecini am pe strada si ce masini au...:sorcerer:

timbrul de mediu va lua ĂŽn calcul doar emisiile poluante de dioxid de carbon

da da ,si mai jos cu un mm se contrazice "Timbrul de mediu va fi calculat ĂŽn continuare Âşi ĂŽn funcĂžie de cota de depreciere a maÂşinii, rezultatĂŁ din vechimea acesteia."

Daca sunt la milano, asta nu inseamna ca nu stiu ce vecini am pe strada si ce masini au...:sorcerer:

nu inteleg,tu stai la milano dar vecinii tai stau in romania? nu tot la milano ? cred ca am obosit...

da da ,si mai jos cu un mm se contrazice "Timbrul de mediu va fi calculat ĂŽn continuare Âşi ĂŽn funcĂžie de cota de depreciere a maÂşinii, rezultatĂŁ din vechimea acesteia."

nu inteleg,tu stai la milano dar vecinii tai stau in romania? nu tot la milano ? cred ca am obosit...

Si eu cred...:console:

Sa ma fac mai bine inteles....era vorba de romanica, acolo unde locuiesc si unde m-am nascut si unde am casa proprietate personala, aici la milano stau in chirie si doar temporar (3-4 ani,etc),odata si-odata tot ma voi intoarce la locul de bastina. Si era vorba de vecinii de pe strada unde locuiesc eu in romanica,unde am casa. Ce treaba am eu aici? aici cunosc cativa vecini si atat, care i-a kkt, nu ma int pe mine de ei.

:drinks:

toate tarile au taxa de "prima inmatriculare", care mai de care mai mari.

Mai putin germania, care logic de la ei pleaca 90% din masini second-hand in EU si import second-hand nu stiu daca au mare lucru.

Sigur ca taxa asta nu este legala si in instanta castiga omu', dar cine are chef, nervi si timp de justitia romana?

Teoretic, daca timbru asta e in functie de Euro, co2 si an de fabricatie, ar trebui sa fie mult mai mica valoare ca si actuala taxa.

Dar e o mare prostie sa fie platita doar o data.

Sa inteleg ca practic toata lumea din tara asta, indiferent ce masina are, noua, veche, adusa acum sau demult, este datoare o noua taxa catre stat. De cateva sute de euro bune.

Timbrul de mediu va fi aplicat numai autovehiculelor de pasageri cu cel mult opt locuri ºi va fi stabilit luând În calcul integral emisia de dioxid de carbon, nu doar 30% ca În prezent, cuantumul taxei pentru maºinile non-euro, Euro 1 ºi Euro 2 urmând sã scadã comparativ cu valorile actuale, scrie Mediafax.

Plata pentru timbrul de mediu va fi efectuatã o singurã datã pe toatã durata de funcÞionare a maºinii, indiferent de câte ori aceasta va fi vândutã ulterior.

Timbrul de mediu va fi aplicat numai maÂşinilor tip M1 (destinate transportului de persoane care au, ĂŽn afara scaunului conducĂŁtorului, cel mult opt locuri pe scaune), nu Âşi celorlalte tipuri de vehicule, precum tiruri, autocare sau microbuze, pentru care va fi achitatĂŁ ĂŽn continuare actuala taxĂŁ auto.

Propunerea a fost prezentatĂŁ Guvernului de cĂŁtre ministrul Mediului, Rovana Plumb, ĂŽn ÂşedinĂža de miercuri a Guvernului.

Timbrul de mediu va fi calculat ĂŽn continuare Âşi ĂŽn funcĂžie de cota de depreciere a maÂşinii, rezultatĂŁ din vechimea acesteia.

Prin noul sistem de calcul, cuantumul taxei pentru maºinile non-euro, Euro 1 ºi Euro 2, cu tehnologii mai Învechite, va fi totuºi mai mic decât cel actual, mergându-se pe ideea cã acest tip de maºini mai are o duratã scurtã de funcÞionare ºi, deci, va polua pentru un interval mai mic.

Joi seara, ministrul Rovana Plumb a anunÞat cã proiectul timbrului de mediu va fi prezentat În Guvern, cel mai probabil, În aceastã sãptãmânã, iar apoi va urma o dezbatere publicã legatã de aceastã taxã care ar urma sã o Înlocuiascã pe cea de primã Înmatriculare auto.

E un articol facut din bucati, unele declaratii de azi si altele de joia trecuta.

Incredibil cat trag de timp, ei insisi ai declarat ca taxa de acum este ilegala si au alocat bani sa dea inapoi la lume. Dar cei care o au deja platita nu vor mai plati si viitoarea taxa.

Sper sa ne dea formula de calcul cu cateva saptamani inainte ca sa stie lumea poate pt unele masini va fi mai mica taxa acum.

Apropo, daca la RAR am trecuta in carte o norma gresita (dar am trecut euro4 in loc de 3) ati inalnit vreun caz sa se prinda astia si sa te treaca la eur3? E vorba de un bmw 316i din 99, inmatriculat in Romania in 2004, dar euro4 trecut in carte :)). Probabil la vremea aia se faceau manevre mai mari, sau nu imi explic de ce este e4.

Si nu stiu daca sa-l inscriu acum (taxa ar fi vreo 10 mil) sau dupa.

Trebuie sa ma duc la rar sa imi treaca emisiile in carte si de aia imi e frica.

Edited by CosminE46