Jump to content

O noua posibila decizie in legatura cu taxa auto

adriang

Recommended Posts

A, nu e plina, esti tu pus pe ignore, sa nu ma mai stresezi cu PM-uri.

TouchĂŠ :laugh:

.

.

.

ontopic

ce se mai aude cu timbrul de mediu ?

La mine procesul nu exista, el s-a incheiat cu castig si asa am inmatriculat masina fara taxa :)

voi astia de la Alba s'teti mari norocosi cu instantele de acolo :thumbsup: ,le-ati inmatriculat rapid pe toate fara plata taxei.

dar daca de exemplu, iei masina de la un samsar, care a luat-o fara TVA din Germania si aici n-a mai platit TVA la ea, garantat in sistem figureaza ca masina nu are platit TVA. Deci te trezesti fara sa vrei ca ai de dat TVA la stat.

la Cluj a fost mare valva cu asta la sfarsitul anului trecut

ce de rahat...sistemul lu' peste prajit...

Pe mine m-au gasit bun de plata de TVA pentru ca am imigrat aici cu masina mea din Olanda, masina pe care o aveam deja de ani buni de zile. Cumparat de la o persoana fizica care este.

Edited by bartro2

Stai cĂŁ ĂŽncĂŁ nu sunt siguri cam câți bani sĂŁ ia. ParcĂŁ vĂŁd cĂŁ bagĂŁ o referințĂŁ din aia de vorbești singur. Oricum taxa e fix la fel, s-a schimbat doar cum o fĂŁcea și Boc, prin denumire și metodĂŁ de calcul. Ăn rest, e fix aceeași taxĂŁ de primĂŁ vânzare, deghizatĂŁ ca pe vremuri ĂŽn taxĂŁ de mediu, pardon "timbru".

in legatura cu recuperarea taxei...am primit azi decia in posta prin care statul este obligat sa mi restituie 4957 ron plus dobanda, plus timbru, insa nu are nicaieri cheltuielile de judecata, totodata are dreptul la recurs in termen de 15 zile....din ce moment se aplica cele 15 zile? ultimul proces l am avut in 29.11.2012....in cazul in care statul nu face recurs ce sase am sa mi recuperez cheltuielile de judecata? ms

in legatura cu recuperarea taxei...am primit azi decia in posta prin care statul este obligat sa mi restituie 4957 ron plus dobanda, plus timbru, insa nu are nicaieri cheltuielile de judecata, totodata are dreptul la recurs in termen de 15 zile....din ce moment se aplica cele 15 zile? ultimul proces l am avut in 29.11.2012....in cazul in care statul nu face recurs ce sase am sa mi recuperez cheltuielile de judecata? ms

15 zile de cand primesti hartia acasa !

nu inteleg despre ce tva e vb . samsarii isi fact masina de pe firma pe pers fizica si aici s-a terminat cu tva.

Nu e chiar asa usor. Am studiat problema cand mi-am trecut masina personala de pe firma pe persoana fizica.

Edited by Rares_CJ

probabil ai dreptate.

Eu facusem contract de creditare intre mine si firma, prin care creditam firma. Cand am vrut sa trec masina pe numele meu, m-am lovit de faza cu TVA-ul. Trebuia sa imi fac factura cu TVA si, teoretic, ar fi trebuit ca suma care reprezenta TVA sa intre in firma.

nu-i mare smecherie sa iei fara tva din germania, doar ca sunt putini vanzatori germani care vand catre cumparatori romania fara tva pentru ca stiu ca se fac smecherii in Romania !

90% din masinile din tara sunt aduse asa majoritatea de la casele de licitatii din Germania restul sunt aduse lovite sau de pe Anglia si schimbat volanul pe stanga fara ca viitorul proprietar sa stie :) ...altfel nu se pot explica preturile mai mici ca in Germania si alfel nu se poate face profit.

nimeni nu o sa pateasca nimic pentru ca administratorii firmelor respective sunt luati de pe strada pentru o farfurie de mancare calda :)

si mie mi-a cerut la inmatriculare fisa de la finante cum ca nu sunt platitor de tva pe PERSOANA FIZICA - ABERATIE :)

Cred cĂŁ asta ar mai fi lipsit sĂŁ-mi cearĂŁ. Deja sĂŁ cumperi o mașinĂŁ SH o sĂŁ fie prin "amabilitatea" statului român, aproape de imposibil. De fapt nu sĂŁ o cumperi, cât sĂŁ o poți ĂŽnmatricula/transcrie.

Ce rahat de țarĂŁ!

A, iar o bagĂŁ pe aia cu poluatorul plĂŁtește. BĂŁi nene, ĂŁștia sunt oligofreni? Serios, chiar sunt? Sau cred cĂŁ noi chiar așa de imbecili suntem? Iar ziariștii sunt mai proști decât prevede legea, presa *****.

Eu sa am 17000 pentru o masina as lua asa ceva motor de 3500 si 345 de cai :). Acum nu stiu cat de scumpa e la intretinere.Si ma pipi pe taxa lor si tot.

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/lexus-gs-450h-luxury-line-kamera-hybrid-leder-beige-wuppertal/169221764.html?lang=en&pageNumber=1&__lp=2&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&makeModelVariant1.makeId=15200&makeModelVariant1.modelId=31%2C2%2C27%2C3%2C18%2C24&makeModelVariant1.modelDescription=hybrid&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&makeModelVariantExclusion1.searchInFreetext=false&damageUnrepaired=ALSO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT

Impozit=250 de lei si taxa de prima inmatriculare nu se plateste.

"Vor ramane scutite de taxa auto masinile cu motorizari conforme Euro 6, precum si masinile cu propulsie hibrida sau electrica, indiferent ca vorbim de masini noi sau masini second hand. De asemenea, ramane valabila reducerea de 25% pentru motoarele diesel dotate cu filtru de particule."

Edited by Cosm1n