Jump to content

O noua posibila decizie in legatura cu taxa auto

adriang

Recommended Posts

Cat plateste chiria/intretinere la casa un neamt? Cat plateste scoala pentru copil? Cat plateste pentru o masa la restaurant? Cat plateste pentru un film la cinema? Mai las-o dracu de masina, iti trebuie neaparat 3000cmc?

pai asta ziceam si eu, noi am vrea salariile din germania, preturile din romania, benzina din venezuela and so on

asta e problema noastra nu stim sa ne impartim banii deloc la nivel de individ, de ce am vrea ca guvernul sa fie altfel, asta e adevarul chiar daca doare, mentalitatea guvernului reflecta mentalitatea populatiei, care este una infecta si total gresita

corect, aici ai dreptate, insa cred ca judecand dupa salariul minim pe economie romanul nu ar putea sa isi ever o masina noua :), in schimb plateste o gramada de taxe si impozite din minimul ala, de fapt cred ca nici nu reuseste sa supravietuiasca din acel minim, pe cand in DE e cu totul altcumva pentru ca sistemul vine in ajutorul aluia care munceste si nu sta degeaba, ceea ce sustine Pimp referitor la raportul dintre venit/taxe/cheltuieli e valabil, la noi nici in teorie nu e real! Edited by mik15
  • Like 1

@RZV Nu mi se pare normal, ba frate, am dat un exemplu.. Esti pe langa scuza-ma. Si da, daca nu ai responsibilitati, in romania poti avea un 330i cu 8-9000ron, lejer, sa te plimbi cat vrei tu. In DE nu-s asa sigur (la cei 2000eur, ti-ar trebui 8-9000, deci ramane valabil ce am zis mai sus).

Dar era doar un exemplu, privind paritatea, si puterea de cumparare etc.

Edited by P.I.M.P.

corect, aici ai dreptate, insa cred ca judecand dupa salariul minim pe economie romanul nu ar putea sa isi ever o masina noua :),

nici un germania nu-si cumpara cu salariul minim pe ecomonie o masina noua stai linistit. abia supravietuiesti cu salariul minim pentru ca ai cheltuieli mult mai mari decat ai avea in romania

dar din cate vad voi credeti ca neamtul din 1000 euro pe luna are aceleasi cheltuieli ca si un roman

@asterix normal ca le impune un pret minim, cum kkt sa te coste asigurarea obligatorie 1000/1500 pe an, crezi ca atat le trebuie sa-si acopere cheltuielile ? fii serios

pe bune, daca nu cunosti fenomenul asigurari in romania, lasa-o asa cum a cazut.

statul in ro le impune (de fapt le impunea, si cred ca la fel a ramas) un pret minim pt a nu se ajunge in situatia ca din 3 daune sa ramana fara bani asigurarea si sa inchida portile (au fost cazuri).

chiar si la 1000/1500 ron pe an cred ca tot in minus ar merge, si asta lejer, nu ai idee cat decarteaza pe an rca-ul. de ex la 2 cazuri huidu pe an ar trebui sa vanda 3500 de asigurari, pt o masina usor atinsa cu 2 airbagi sariti trebuie sa vanda 20 de polite (din alea scumpe), samd.

asta e problema asigurarii, in nici un caz a statului.

si da, daca ai 18 ani si vrei bmw sa platesti (daca ai motor mare), iar daca ai 30 si zero daune la asigurare, nu mai platesti, e f simplu. asa e peste tot.

Edited by asterix___

de ex la 2 cazuri huidu pe an ar trebui sa vanda 3500 de asigurari, pt o masina usor atinsa cu 2 airbagi sariti trebuie sa vanda 20 de polite (din alea scumpe), samd.

.

poftim? deci pentru on logan distrus sau ce a distrus huidu compania de asigurari trebuie sa vanda 3500 de asigurari? wtf?

da, huidu are de dat 350.000 euro daune morale si materiale + loganul (5000 sa zicem). toate aste le suporta asigurarea. am pus medie pe asigurare de 1000 ron ca in ex tau si asa ies 3500 de polite (fara salarii angajati). daca punem medie de 500 ron/an (cam cat cred ca e acum) ies 7000 polite. asta la 2 X huidu. la 1x huidu = 3500 polite.

Deci da, pai daca ai 160 euro salariu la ce-ti trebuie tata masina? Te-n plm si mergi pe jos sau baga bani la stat si mergi cu transportul in comun. Sa te fereasca Domnu` sa mai ai si o boala ceva ca la salariul ala esti dus, oricum suntem prea multi.

Dupa gandirea unora si 160 euro e mult, la ce-ti trebuie conditii si masina? Mars la sapa si stai in praf, frig sau ploaie.

lol ma, si daunele alea morale is platite de polita de asigurare obligatorie?

Da, RCA plateste despagubiri in caz de vatamare corporala sau deces. Scrie si pe polita, in limita a nu stiu cate zeci de mii de euro, probabil de persoana.

@Laur S-a discutat pe tema salariului minim in Ro, si ala e brut ce zici tu, nu e vorba ca vrei masina la banii aia. E vb de Romania ca tara, ala e nivelul nostru si noi punem impozite mai mari ca in DE, probabil si mai mari ca in alte tari.

Edited by P.I.M.P.

Pai de asta ziceam si eu, unii inca sunt ramasi la stadiul de dictatura. De parca n-ar sti ca ai nostri sunt pusi numai pe ciordeala si smecherii, sa faca ei matu` gros. Nici taxa si nici impozitul NU AU NICI O TREABA cu mediul sau cu nivelul nostru. E vorba numai de ei aici, de aia mor cand cineva le da dreptate.

Sa bage tot in impozit, sa cumparam numai rable super-poluante si sa le casam pentru a face loc altor rable.

Da, RCA plateste despagubiri in caz de vatamare corporala sau deces. Scrie si pe polita, in limita a nu stiu cate zeci de mii de euro, probabil de persoana.

daune materiale si morale / cumulat pana in 1,5 - 2,5 milioane euro. scrie pe orice polita.

dupa parerea mea in 5-6 ani asigurarea va ajunge la 70-80% fata de preturile de afara; instantele deja au inceput ca in anumite cazuri sa acorde daune morale aproape la nivel de UE - lucru corect dealtfel. de aceea costa cat costa o asigurare afara.

Nivelul de trai e prea scazut pentru a se gandi la ditamai impozitele, daramite sa le puna. Eu as fi corelat absolut totul cu salariul minim pe economie si cu PIBul, adica ma, cat e salariul acum, - 700. Impozitul la 3000cmc atunci sa-l punem 1000, ca oricum nu si-l permite ala cu 700. Bun, asa a si fost, dupa care au zis, ba, nu mai avem bani de pensii, hai sa-l dublam.

Aici se discuta de taxe, nu de intretinere. Si parca numai 330i exista pe lumea asta. Sunt si tdi-uri care consuma la jumatea lui 330i. Si pana la urma e problema fiecaruia cum si-o intretine. Pacat ca nu se face itp-ul pe bune la noi, ca poate chiar am avea masini intretinute corespunzator. Dupa cum reiese, e tot vina statului, un stat bazat pe spaga, hotie, coruptie, malpraxis in spitale si emigrari. Edited by P.I.M.P.

Nivelul de trai e prea scazut pentru a se gandi la ditamai impozitele, daramite sa le puna. Eu as fi corelat absolut totul cu salariul minim pe economie si cu PIBul, adica ma, cat e salariul acum, - 700. Impozitul la 3000cmc atunci sa-l punem 1000, ca oricum nu si-l permite ala cu 700. Bun, asa a si fost, dupa care au zis, ba, nu mai avem bani de pensii, hai sa-l dublam.

Ce spui tu e corect referitor la corelarea dintre salariul minim si impozit pe masini. Insa daca s-ar intampla asta pentru impozite atunci de ce nu si pentru combustibil, gaze, curent, asigurari etc...Ar fi o masura care ar ridica foarte mult nivelul de trai insa nu se poate intampla asta pentru ca facem parte din UE si trebuie sa aliniem preturile cat de cat la nivelul mediu al uniunii. Unele costuri cotidiene sunt corelate la salariul din Romania precum abonamentele telefonice, cablu tv, internet, transport in comun, diverse servicii precum tunsul, schimbatul unei baterii la ceas, mancatul la restaurant. Toate serviciile astea costa cel putin dublu chiar triplu in Germania de pilda pe care o dati toti exemplu.

Buldy, ce mai conteaza? E impozitul 2200lei la 330i? Aia conteaza..scoatem din discutie benzina, aia e nesimtit de scumpa.

Fiindca suntem pe un forum BMW si vorbim de ce ne doare cel mai tare atunci da, sunt de acord cu tine, impozitul este cam mare dar asta e viata, eu m-as multumi sa ramana asa si sa nu ne trezim ca se mai dubleaza odata. Asta e trendul acum nu il scumpesc progresiv dar cand li se scoala de vreo marire il fac dublu. Offf

Fiindca suntem pe un forum BMW si vorbim de ce ne doare cel mai tare atunci da, sunt de acord cu tine, impozitul este cam mare dar asta e viata, eu m-as multumi sa ramana asa si sa nu ne trezim ca se mai dubleaza odata. Asta e trendul acum nu il scumpesc progresiv dar cand li se scoala de vreo marire il fac dublu. Offf

Eu ma astept sa umble la motorizarile mici la impozite , sa fie cam 100E un 2.0

PT. cei care sunteti de acord cu astfel de impozite aberante si vise par normale "ca asa e si in Germania", doar atat am sa intreb:

Unde sunt autortrazile, infrastructura, transportul, curatenia, ordinea publica, siguranta cetateanului, fata de Germania??? Toate astea sunt asigurate din bugetul statului si al primariilor prin colectarea de taxe si impozite.

Problema nu se pune neaparat cat e de mare impozitul ci unde naiba se duc banii pe care ii dam pe impozite?

Sunt convins ca daca ar exista o transparenta si corectitudine in sistemul de colectare si gestionare a taxelor si impozitelor astfel de discutii si topicuri nu ar mai exista.

Dar atata timp cat statul imi dubleaza impozitele sa aiba de unde plati ajutoare sociale, pensii de revolutionari si alocatii la piranda cu 7 purai dupa ea, iar pe mine ca si contribuabil ma lasa in aceeasi mocirla nenorocita ca inainte, atunci imi bag p... in ei si in ea tara...