Jump to content

O noua posibila decizie in legatura cu taxa auto

adriang

Recommended Posts

dupa tabelele alea am calculat. dar la tine e ceva mai veche intra la categoria 11-12 ani si iti creste coeficientu ala C, deci iti scade suma deinmultit cu A si cu B. de asta probabail vine mai putin la tine. incercati si voi sa o calculati pentru datele mele si vedeti cat va da. poate intr-adevar am gresit eu.

Dupa calculul meu iti iese 3240€.

acuma cum mai calculam ? dupa tabelele astea noi ? nu mai inteleg nimic :cry: cred ca ar fi bine sa merg maine s-o inscriu cu plata taxei vechi :hmm: adica 1524 de Euro

cateva sfaturi caline: daca dai statul in judecata acum te vei judeca dupa vechea taxa care se aplica si masinilor inm inainte de 2007 (adica au reparat buba cu UE - toate masinile platesc); sincer nu cred ca vei castiga si o sa ajungi sa platesti noua taxa. mai bine plateste actuala taxa, semneaza acea hartie ca nu dai statul in judecata (ilegala 100%) si apoi te judeci cu ei. varianta safe sa-ti inm masina pe bulgaria- iti faci o firma acolo si mai inmatriculezi 100 de masini pe firma aia.

@ Laur.R : Romanii sunt prosti ma, m-am convins. Multi si prosti sa imi bag pwla.

+100 desi nu e o noutate..

e bine ca ne conduce un plagiator de optzecisipatru de pagini (adica cat are acest topic) care de fapt nu e plagiator..

eu nu inteleg de ce spuneti ca atenteaza la proprietate, daca masina e 5000 si taxa 3500, poti sa ceri pe ea in targ 8500 sau cat sa-ti amortizezi o parte din taxa ... nu-ti ia nimeni din valoarea bunului tau.

asta se va si intampla, vor creste preturile... dupa parerea mea... n-or sa se dea cu 500 de euro masini doar pentru ca atat e diferenta intre taxa si valoarea masinii....

hai sa-ti explic mai simplu; la prima vedere nu atenteaza dreptul la proprietate deorece nu o plateste vechiul proprietar (ar fi pe fata ca daca vrei sa-ti vinzi masina sa plateste 2-3-5000eur la stat) ci o plateste noul proprietar. dar efectul e acelasi.

la a doua vedere violeaza (cu aspecte de gangbang gay sau ce vrei tu) foarte rau dreptul la proprietate deorece aceasta lege, printr-o taxa indirecta incasata de stat (taxa aberanta dealtfel; se taxeaza co2 dar culmea, pt aceeasi poluare -co2-platesti diferit in fct de cilindree si sau de tipul de cobustibil - deci dovada clara a goanei dupa bani a statului rrom) iti diminueaza considerabil valoarea bunului tau. Ei ce garantie am ca daca imi cumpar o masina noua (pt care platesc toate taxele actuale, cum s-au platit si la masina mea in 2004, respectiv accize la greu)peste 5 ani nu se baga o lege prin care statul imi cere 10.000eur? NICIUNA!!

pai si pe numele cui e masina ta ? parca nu as lasa masina de peste 10000 pe numele altuia .Hai 1500-2500 mai merge ,dar cand e 12-13000 ...Intreb si eu,ca nu stiu cum e cu astea cu Bg

Nu poate sa o ia nimeni ca vei avea contract de vanzare cumparare pe care evident il vei tine doar in caz ca se razgandeste bulgarul (desii nu am auzit niciodata cazuri, este o afacere pana la urma) si in rest procura e baza. Ideea este ca contractul vanzare cumparare anuleaza procura si de aceea la controale este bine sa spui ca nu ai asa ceva.

La mine taxa actuala 1500 euro, prima varianta a timbrului de mediu 500 euro si acum a sarit la aproape 1300, aproape triplare.

Rhaziel- da gresesti ca ala e calculatorul primei variante de timbru.

Edited by Billy e36

Dupa calculul meu iti iese 3240€.

Iar pe 4tunning iese 2090€ la masina ta. Ceva nu se pupa.

pentru care varianta ? prima sau asta de astazi cu plata diferentiata pt diesel ? cum iti da tie atat ?

Pt varianta din link-ul de mai sus, ala al mm-ului....asa mi-a dat mie.

Gresesc eu cu ceva?

http://img837.imageshack.us/img837/7762/taxa.jpg

si hai ca tot is curios la ce Logan se plateste 3000??!

Uploaded with ImageShack.us

nu ai greis tnimic. tot acolo am calculat si eu si mi-a dat 2687 euro cat ti-a dat si tie. eu ma refeream la noua varianta de timbru, cea de azi, ca tre sa platesc 5400 euro, pt ca platesc mai mult ca am ''dizal''

Iar pe 4tunning iese 2090€ la masina ta. Ceva nu se pupa.

Pt varianta din link-ul de mai sus, ala al mm-ului....asa mi-a dat mie.

mie pe varianta asta a mm-ului imi da 5400. stai ca mai calculez odata. tabelu pt disele e in anexa 2 daca nu ma insel si mie imi vine chestia aia 107 virgula ceva.

nu ai greis tnimic. tot acolo am calculat si eu si mi-a dat 2687 euro cat ti-a dat si tie. eu ma refeream la noua varianta de timbru, cea de azi, ca tre sa platesc 5400 euro, pt ca platesc mai mult ca am ''dizal''

mie pe varianta asta a mm-ului imi da 5400. stai ca mai calculez odata. tabelu pt disele e in anexa 2 daca nu ma insel si mie imi vine chestia aia 107 virgula ceva.

Pai la asta mie mi-a dat 3240 pt masina ta.

Pai la asta mie mi-a dat 3240 pt masina ta.

vezi ca tu calculezi pt benzina

io am diesel. si mie daca bag cota aia pt benzina atat imi da. pt diesel e anexa nr 2. deci 5400

am asa: 189x107.16(100-73)/100=5468.37 deci 5500 euro ce sa mai.....

Edited by rachiu_03

Mda,se pare ca am gresit eu la ambele pt ca nu am fost sigur de anul de fabricatie :hmm: , am pus mai mult decat trebuia. Deci la aia de pe 4 tunning este de 2687€ iar la asta de pe mm este exact 5468€. Ce kkt, deci avem masini aproape identice, insa eu poluez putin mai mult dar platesc mai putin decat tine.:wacko: . Asta-i culmea romanilor, numai la noi se poate asa ceva.:bashwall:

vezi ca tu calculezi pt benzina

io am diesel. si mie daca bag cota aia pt benzina atat imi da. pt diesel e anexa nr 2. deci 5400

am asa: 189x107.16(100-73)/100=5468.37 deci 5500 euro ce sa mai.....

Nu, am calculat la anexa corecta la aia pt diesel, anul l-am gresit pt ca nu am fost atent la luna din anul de fabricatie, parca noiembrie este,ca a mea; am pus cu un an mai mult decat trebuia.:blush:

Mda,se pare ca am gresit eu la ambele pt ca nu am fost sigur de anul de fabricatie :hmm: , am pus mai mult decat trebuia. Deci la aia de pe 4 tunning este de 2687€ iar la asta de pe mm este exact 5468€. Ce kkt, deci avem masini aproape identice, insa eu poluez putin mai mult dar platesc mai putin decat tine.:wacko: . Asta-i culmea romanilor, numai la noi se poate asa ceva.:bashwall:

Nu, am calculat la anexa corecta la aia pt diesel, anul l-am gresit pt ca nu am fost atent la luna din anul de fabricatie, parca noiembrie este,ca a mea; am pus cu un an mai mult decat trebuia.:blush:

ok, deci ne-am lamurit. a ta e mai ''batrana '' cu un an de asta platesti mai putin, desi ai grame de co2 mai mari. ec a dreq. masina a valorat 6400 ca sa imi ia statu 5500 ? :popcorn:

ok, deci ne-am lamurit. a ta e mai ''batrana '' cu un an de asta platesti mai putin, desi ai grame de co2 mai mari. ec a dreq. masina a valorat 6400 ca sa imi ia statu 5500 ? :popcorn:

Dar de mine ce sa mai zic, ca am dat 4500 si daca ar fi s-o inscriu ma costa 5000? deci trebuie s-o vand, sa mai scot 500€ din buzunar si sa-i dau omului care mi-o cumpara toti banii ca s-o inscrie.:laugh: Defapt ce s-o mai vand, i-o dau gratis si-i mai dau si 500 asa de la mine (din partea casei) ca s-o inscrie, si cu banii pe care mi i-ar fi dat pe ea se duce si-o inscrie. Multumim guvernului :angel: . Sa ne rugam pt ei, ca ne vor tot binele din lume.:worthy: :innocent: :notworthy: :bow: :im Not Worthy:

Edited by Catalin BMW

Bun,si daca fac act de vanzare-cumpare si cel care cumpara masina si el o sa circule cu numerele mele are ceva?Pot face asta?

Pai ce treaba are cu numerele? aici nu e vorba de numere, pt ca alea poti sa i le dai cumparatorului sau poti sa le pastrezi si-l pui pe cumparator sa-si scoata altele.