Jump to content

O noua posibila decizie in legatura cu taxa auto

adriang

Recommended Posts

din partea mea sa-i extermine pe toti. mi se pare insa ca pe unii ii iau pe altii insa ii uda la radacina, ii oblojesc si le creeaza spatiu vital sa se dezvolte. cine stie ce imbarligaturi sunt in spatele fiecarei razii, cine a ordonat-o/ comandat-o si de ce?

Pai toate raspund politic, pe fata sau nu. Probabil depinde de cine te toarna si cum te afisezi, asta de ex schimba masini de 50-60k euro la 2-3 luni. Mai ales ca vroiau astia sa dea o lege prin care iti reduc impozitul daca torni pe cineva care face evaziune.

Pai toate raspund politic, pe fata sau nu. Probabil depinde de cine te toarna si cum te afisezi, asta de ex schimba masini de 50-60k euro la 2-3 luni. Mai ales ca vroiau astia sa dea o lege prin care iti reduc impozitul daca torni pe cineva care face evaziune.

asta e din cauza ca s-au taiat fondurile la politie pe care le aveau pt informatori, acum nu mai pot lucra decat cu benevoli sau din astia pe care ii strange cu usa, ii tin agatati cu dosare...etc. inainte era meserie sa fii informator, luai bani, multe jigodii din aia traiau. unde mai pui ca mai faceau si fel de fel de hotii care le erau tolerate.

Nu poti sa treci orice masina la autoutilitare, sunt niste conditii care trebuiesc indeplinite la RAR.

Singurul lucru nasol e ca e rovinieta mult mai scumpa decat la turisme.

X5 il treci linistit si orice suv.

Asta cu e mai scumpa rovigneta cred ca era o gluma :)) e mai scumpa....in loc de 30 de euro e 90....calculeaza tu cati ani iti ajunge diferenta aia de la 19.000 de euro taxa la 600 de euro taxa sa compensezi acei 60 eur/dif pe an la rovigneta

hint : 306 ani lol

Edited by george_brasov

Legi dupa legi ca sa arda buzunarul amaratilor:

http://www.mediafax.ro/social/posibile-noi-obligatii-pentru-conducatorii-auto-privind-masinile-inmatriculate-in-alte-tari-ce-sanctiuni-ar-putea-risca-soferii-10588683

S-a terminat cu masinile pe Bulgaria.

S-a terminat cu umblatul cu masina pe numele altuia, dupa cum multi care au masini la care trebuie platit timbrul la prima transcriere.

Legi dupa legi ca sa arda buzunarul amaratilor:

http://www.mediafax.ro/social/posibile-noi-obligatii-pentru-conducatorii-auto-privind-masinile-inmatriculate-in-alte-tari-ce-sanctiuni-ar-putea-risca-soferii-10588683

S-a terminat cu masinile pe Bulgaria.

S-a terminat cu umblatul cu masina pe numele altuia, dupa cum multi care au masini la care trebuie platit timbrul la prima transcriere.

Nasoala rau treaba. Practic daca nu ai masina pe numele tau si o iti apartine de mai mult de 30 de zile (ori ca e cu numere straine, ori romanesti) => 90 de zile permisul + ridicare numere si talon + amenda.

LE: Trebuia sa existe inca o lege care sa te oblige sa ai masina pe nume altfel nu ar fi incasat destule taxe/amenzi. Asta e un liber la pastrat sau casat masini.

Edited by jeezy

mai eu cred ca e bine din ce am citit, sper ca am inteles corect. nu sunt de acord cu masinile de bulgaria, te loveste unul din ala esti direct la revedere. asta nu inseamna ca as fi de acord cu taxele astora. cat despre transcrierea proprietatii sunt victima, ma judec de doi ani cu politia pentru o prostie, am dat o motocicleta in buy-back la bavaria, aia au tinut-o pana au vandut-o cu talonul meu, noului proprietar (un strain care nu e de gasit) i-au dat-o cu acelasi talon. ala a luat un radar, politia mi-a trimis mie dupa un an (era inmatriculata pe firma), nu am raspuns pt ca era o greseala, apoi mi-au trimis amenda executorie de 1500 ron. a trebuit sa o contest, mi-au refuzat eliberarea de certificate fiscale...era sa ma execute silit. trebuie facuta schimbarea de titular cumva iar vechea lege era defecta, asta e o corectie. inca una, am dat unuia o masina in leasing cu niste numere pe care am vrut sa le recuperez, desi rezervate la politie, ala tine masina cu talon de la fosta firma de leasing si numerele mele, nu o transcrie si nimeni nu are ce-i face dupa vechea lege. contractul de leasing e expirat din oct anul trecut. deci nu ma pot pronunta daca tehnic s-a ales drumul corect insa legile astea ar corecta niste vicii/ carente ale vechilor legi.

Pai chestia e ca au marit si amenzile, si iti dai seama ca acuma au motiv sa stea la panda sa arda tot ce misca. Sunt multi care sunt in situatia de a nu fi proprietari in acte. Pai cand e 1500 lei amenda plus ridicarea documentelor, cu cat il ungi pe gabor sa te ierte? Substantial, nu?

Pai chestia e ca au marit si amenzile, si iti dai seama ca acuma au motiv sa stea la panda sa arda tot ce misca. Sunt multi care sunt in situatia de a nu fi proprietari in acte. Pai cand e 1500 lei amenda plus ridicarea documentelor, cu cat il ungi pe gabor sa te ierte? Substantial, nu?

:thumbsup: substantial si mai pui ceva!

Exemplul de 600 de euro era pentru motor de 2500 cmc, la 4400 cmc cat ai tu e 1000 de euro daca masina e autoutilitara.

Timbrul de mediu e valabil si la N1.Doar la camioane si alte utiaje e taxa veche.

Catalin BMW suna-ma si iti explic :)

Eu defapt am un e39 530d touring din 2001. Timbrul pt masina mea e vreo 6500€ :purple: . As putea sa-l trec la autoutilitare?

foarte multi din cei care avem masina inscrisa in bulgaria pe PJ,suntem trecuti atat in cartea masinii cat si in talonul masinii cu titlul de USER...asadar '' Interdicţia de a conduce în România autovehiculul înmatriculat în altă ţară după termenul de 30 de zile nu se va aplica persoanelor menţionate în certificatul de înmatriculare, celor care efectuează transport public de mărfuri sau persoane ori transport în regim de închiriere sau serviciu de închiriere, celor care sunt angajaţi sau asociaţi în raport cu persoanele menţionate în certificatul de înmatriculare şi celor care au încheiat un contract de leasing, menţionează MAI.'' ne vom incadra la acest aliniat... Edited by hellker

Si eu daca am masina pe numele meu in italia si vin in romania in concediu si vreau sa stau 45 de zile, ma obliga sa inscriu masina pe romanica? si daca o inscriu pe romanica si apoi plec in italica, o sa ma puna si aia s-o inscriu pe italia nu? si ca sa mai circul in italia binenteles c-am s-o inscriu inapoi cu nr de italia, dar daca la anul vin iar in romanica si stau 33 de zile (concediu), ce fac, iar ma pun aia sa inscriu masina?:laugh: ce gluma buna...

mai eu cred ca e bine din ce am citit, sper ca am inteles corect. nu sunt de acord cu masinile de bulgaria, te loveste unul din ala esti direct la revedere.

Nu e deloc asa, te loveste una, daca are asigurare buna, vezi cu cine lucreaza din romania si mai departe e exact ca un accident cu masina de ro.

Dar, cum ma poate obliga pe mine sa imi trec masina pe nume? eu pot sa zic ca circul cu ea imprumutata de la un prieten. (aici ma refer in situatia in care nu esti trecut nicaieri pe talon)

Edited by P.I.M.P.

Deci de aia opreau ei toate masinile cu nr straine. stiu ca vorbea cineva de asta acum cateva saptamani pe aici.

Dupa 30 de zile cica ai fi obligat sa o inscrii in romania.

Dar oare daca eu am procura ca cetateanul bulgar, hristo borimirov imi da masina pentru a o folosi pe teritoriul ue timp de 5 ani atunci cum ma mai pot obliga sa o inmatriculez? Ca el doar mi-o imprumuta nu mi-a vandut-o.

posibil aia care au deja procuri unde scrie ca le sunt cedate toate drepturile asupra masinii sa riste amenda, ridicare numere si restul

De asemenea se pare ca vor trebui traduse toate actele pt toate masinile.

In privinta masinilor inscrise pe romania se pare ca au vrut sa nu mai dea posibilitatea se se mai vanda masina fara ca ala care o cumpara sa o inscrie la politie pe numele lui. Adica sa fenteze taxa prin metoda asta.

Acum cica se va suspenda inmatricularea dupa alea 30 de zile. totusi se mentioneaza clar ca nu e masina neinmatriculata ci va fi contraventie ca si pana acum.

In proiectul ala spune ca procedura asta se va intampla daca vanzatorul se duce la inmatriculari si ii notifica ca a vandut masina lui X. Deci daca vanzatorul nu se duce atunci ramane ca si pana acum.

Cu mentiunea ca nu cumva sa se schimbe mersul si sa anunte aia de la impozit direct pe aia de la inmatriculari. Sa anunte ca eu am scos masina de la impozit pt ca i-am vandut-o lui X. Nu m-as mira sa se intample asa in viitorul apropiat/indepartat.

Deci s-au pus rau de tot pe noi :(

Edited by CosminE46

Am sa dau un citat: "Mãsura este propusã pentru cã se Întâmplã frecvent ca cei care conduc maºini Înmatriculate În alt stat sã fie implicaÞi În incidente În trafic ºi sã nu aibã valabile inspecÞia tehnicã periodicã ºi asigurarea de rãspundere civilã, neputând fi despãgubitã victima, a explicat, pentru MEDIAFAX, Lucian DiniÞã, ºeful DirecÞiei Rutiere.InspecÞia tehnicã periodicã nu poate fi fãcutã pentru aceste maºini pe teritoriul României, unde nu va fi recunoscutã, de cele mai multe ori nici asigurarea de rãspundere civilã pe care o au, a mai precizat DiniÞã. "

Dar daca stau bine si ma gandesc parca daduse astia o lege sau cel putin se vorbea despre cei cu masinile inmatriculate in alte tari cum ca ar putea sa-si faca itp-ul la noi, atunci cand e pe punctul de a expira data lui, ca detinatorul autovehicolului sa nu mai fie nevoit sa se deplaseze in tara de origine pt a face inspectia tehnica a masinii. Mai e valabila treaba asta sau au fost doar vorbe-n vant?

O alta chestie pe care nu o inteleg: de ce nu dau voie ca sa se poata faca asigurari si inspectii tehnice in romania? sunt deacord ca ele sa fie un pic mai scumpe la masinile inmatriculate in alte tari, dar sa se poata face acest lucru.

@Catalin BMW - La masini mici in general nu prea merita deranjul dar in cazul tau merita :)) Da, se poate

Imi poti spune cam cum se procedeaza?:)

Itp-urile se fac 100% in Romania, doar la statiile rar si sunt valabile doar pe teritoriul tarii noastre. daca iesi din tara e ca si cum nu ai avea itp.

Asigurarile nu se fac, insa cred ca nu i-ar lasa comisia asigurarilor sau cum s-o chema. pentru ca si-ar face asigurari aici multi din germania, anglia, italia tari in care asigurarea costa de multe ori mai mult decat la noi.

in mare sunt de acord cu ce zice seful ala de pe la politie, dar cum zice ca multe din masinile cu nr straine nu au asigurari se poate la fel de bine ca ele sa nu aiba rca nici dupa ce le inmatriculeaza in tara. e treaba lor sa ii opreasca si sa ii verifice si sanctioneze pe aia care nu au asigurare, indiferent de tara in care sunt inmatriculate masinile.

Eventual sa gaseasca o solutie sa verifice autenticitatea asigurarii ca intr-adevar multe sunt facute la imprimanta dar sa ia legatura cu cei din BG si anglia sa le dea acces la baza lor de date privind asigurarile.

Se pot face atatea legi cu adevarat bune daca se vrea. Dar majoritatea sunt pur si simplu incompetenti si paraleli cu situatia reala din trafic.

Edited by CosminE46

Itp-urile se fac 100% in Romania, doar la statiile rar si sunt valabile doar pe teritoriul tarii noastre. daca iesi din tara e ca si cum nu ai avea itp.

Asigurarile nu se fac, insa cred ca nu i-ar lasa comisia asigurarilor sau cum s-o chema. pentru ca si-ar face asigurari aici multi din germania, anglia, italia tari in care asigurarea costa de multe ori mai mult decat la noi.

in mare sunt de acord cu ce zice seful ala de pe la politie, dar cum zice ca multe din masinile cu nr straine nu au asigurari se poate la fel de bine ca ele sa nu aiba rca nici dupa ce le inmatriculeaza in tara. e treaba lor sa ii opreasca si sa ii verifice si sanctioneze pe aia care nu au asigurare, indiferent de tara in care sunt inmatriculate masinile.

Eventual sa gaseasca o solutie sa verifice autenticitatea asigurarii ca intr-adevar multe sunt facute la imprimanta dar sa ia legatura cu cei din BG si anglia sa le dea acces la baza lor de date privind asigurarile.

Se pot face atatea legi cu adevarat bune daca se vrea. Dar majoritatea sunt pur si simplu incompetenti si paraleli cu situatia reala din trafic.

Bun, dar in cazul meu (si-a multor altora) cum ramane? eu daca am masina pe it pe numele meu si vin in concediu in romanica si stau mai mult de 30 de zile, cum se procedeaza? ma vor obliga astia s-o inscriu?:pinch:

Bun, dar in cazul meu (si-a multor altora) cum ramane? eu daca am masina pe it pe numele meu si vin in concediu in romanica si stau mai mult de 30 de zile, cum se procedeaza? ma vor obliga astia s-o inscriu?:pinch:

ai acte pe numele tau si adresa de italia ce poate sa-ti faca, ai venit in concediu, esti roman stabilit in italia care mai are si ceva proprietati prin romania, in cazul asta ai dreptul la masina de italia cum ai si la masina de romania, dupa ce te inreg din nou cu adresa de romania ai termen de 90 zile sa o inscrii, daca ai 8 ani de italia banuiesc ca ai si buletin de it

stai calm ca nu au ce sa-ti faca

ai acte pe numele tau si adresa de italia ce poate sa-ti faca, ai venit in concediu, esti roman stabilit in italia care mai are si ceva proprietati prin romania, in cazul asta ai dreptul la masina de italia cum ai si la masina de romania, dupa ce te inreg din nou cu adresa de romania ai termen de 90 zile sa o inscrii, daca ai 8 ani de italia banuiesc ca ai si buletin de it

stai calm ca nu au ce sa-ti faca

Nu-ti trebuie 8 ani ca sa primesti un buletin de italia, este deajuns sa ai un contract de munca si unul de casa si poti sa ti-l faci si dupa cateva luni de italia. Si mai este o varianta: un contract de casa si suma de 5400€ alaturi de o asigurare de sanatate; la fel si in cazul asta, poti sa ai o luna de italia.

Scz de off topic. :rolleyes:

Edited by Catalin BMW