Jump to content

O noua posibila decizie in legatura cu taxa auto

adriang

Recommended Posts

LOL de fapt e fabricatie 2006 , prima inmatr 2005 :))) . ori au gresit ei datele in comunicare ori e un fals ordinar .

Cand a inmatriculat-o, a invechit-o ca sa fie taxa mai mica, la traducerea cartii a bagat la vrajeala ca aia e prima inmatriculare.

Ea ca si fabricatie a iesit la RAR 2006, dar probabil ce au luat aia ca prima inmatriculare e data aia data de COC ca si prima omologare.

Si la mine la masina scrie undeva pe brief nu stiu cat 2005, dar e anu cand s-a lansat modelu, ea fiind 2007.

Taxa nerecuperata , dar prima inmatriculare inainte de 2007 , cum vine asta?

Pai prima inmatriculare in Germania se ia in considerare la ANAF pentru calculul taxei. El in anunt zice ca e adusa in 2008.

Edited by WLF
  • Like 1

iti dai seama ce teapa isi ia ala care o cumpara :w00t:

Pai logic, uita-te si tu...catamai meleul la banii aia... normal si de drept daca ar fi s-o luam la piata reala, si daca masina ar arata perfect dpdv mecanic cat si estetic, eu zic ca sub

20000 minim, nici n-ar trebui sa ceara...adica cam asta ar fi valoarea unei astfel de masini... dar tinand cont ca taxele sunt asa cum sunt, oamenii sunt obligati sa scada din valoarea masinilor.

Petitie online impotriva timbrului de mediu http://www.petitieonline.ro/petitie/53570147/semneaza , nu stiu cat succes va avea dar macar incercati, ca nu dureaza decat vreo 2-3 minute. Se tot vorbeste ca in martie se va face ceva, banuiesc ca proteste atceva nu vad ce....oricum nu stiu cat de adevarat este dar vom vedea.

Ce imi pare ilogic este faptul ca vor fi taxate masini care au intrat in tara pana in 2007 si la care a fost platita vama. Masinile respective au circulat perfect legal, sunt inmatriculate, au actele in regula. Acum la re-vanzare ce vor face, vor suspenda dreptul de circulatie? Actele respective nu vor mai fi valabile? Va trebui dat statul in judecata pentru recuperarea taxelor vamale de la intrarea in tara? Sau va trebui dat statul in judecata pentru faptul ca un bun mobil nu mai poate fi folosit desi acesta a fost dobandit si utilizat avand toate actele in ordine. Practic se aplica o lege oarecum retroactiv, daca stiam ca se va da aceasta lege poate nu mai luam masina respectiva.

Ai dreptate.

Si daca verificam si mai departe, sa zicem ca totusi vinzi masina, o vinzi in pierdere fata de pretul ei real pt ca trebuie platita taxa. De-asta ziceau si altii, ca nu se respecta Constitutia si atenteaza la proprietate.

Edited by P.I.M.P.

Eu totusi am o nedumerire: plm, nu mai exista asociatii in romania aia? unde sunt asociatia soferilor din romania, asociatia transportatorilor romani, chiar nu se sesizeaza in cazul asta, pt ca n-am auzit pe nimeni sa scoata macar un cuvant, sa dea o declaratie ceva, in afara de cativa insi pe feisbuc totul e liniste, nu misca nimeni nimic, nici vreo asociatie deasta, ong-uri, avocatul poporului,etc...

Nu, doar daca s-au platit accizele la sfarsitul leasingului.

Ca asa era pe vremea aia, inainte de 2007, luai masina pe leasing indiferent pe ce perioada, doar pentru ca aveai avantajul sa nu plateai accizele si tva-ul decat la sfarsitul leasingului.

Si cand a intrat legea in 2007, dupa intrarea in UE, in loc sa platesti taxa de inmatriculare, plateai accizele.

Depinde, nu toate leasingurile erau la fel. Nu stiu daca stii cum era pe vremea aia, dar rasarisera firmele de leasing cu buletinul ca ciupercile dupa ploaie. Si asta chipurile era un avantaj, ca nu plateai vama si accize la inmatriculare.