Jump to content

O noua posibila decizie in legatura cu taxa auto

adriang

Recommended Posts

stie cineva exact ce co2 are un bmw 318 din 99 ? scuze de offtopic

Salut,

Intra pe autocentral.ro si la Calculator Taxa Auto poti gasi masina in functie de model si iti arata cate grame CO2 au din fabrica.

Sincer sa fiu,nu am verificat daca o fi cum zic ei acolo,dar ca sa iti faci o idee e bun.

Astazi am fost la ANAF sector 4 pentru adeverinta care atesta ca taxa a fost platita si nerecuperata. Am avut toate actele pregatite de acasa, le-am depus fara nicio problema, insa la simpla intrebare "cat dureaza eliberarea acesteia?" raspunsul functionarei m-a scos din pepeni: 45 de zile.

Eu: :angry2: :angry2: :angry2: Cum sa dureze 45 de zile cand pana acum dura 5 zile? si plus de asta eu sunt obligat conform legii sa inmatriculez autoturismul la 30 de zile de la cumparare si nu-l pot inmatricula fara aceasta adeverinta!!!!

Functionara: Nu e treaba mea <_< , ministerul mediului e de vina, faceti o petitie.

Am inteles de la cineva ca sunt obligati conform nu stiu carei legi sa elibereze orice adeverinta in maxim 5 zile lucratoare. A mai patit cineva asa?

Edited by BMW 740

O intrebare as avea pt tine, ti-a cerut la dosar si copie dupa chitanta cu care s-a facut plata taxei?

Nu mi-a cerut. Am depus copii dupa urmatoarele acte:

-Talon

-Carte

-Contract V-C sau factura

-Buletin

Pe langa acestea timbru fiscal de 2 lei si cererea pe care o poti descarca de aici: http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/formulare/a6_62_2012.pdf

dupa ce ca e lumea ingenuncheata cu taxa lor mai pun si bete in roate , un fel de plateste si sufera fraiere .Functionarii publici oricum isi urasc viata , oamenii in general , sunt niste victime , obligati sa lucreze la stat :excl: Edited by Myx
  • Like 1

• 2 weeks later...

un articolas despre primele efecte masurabile ale noii tampenii de taxa

cea mai interesanta este caderea reinmatricularilor..( transfer de proprietate) la care graficul are forma unei prapastii ..gen..:)

http://0-100.hotnews.ro/2013/04/17/analiza-efectele-timbrului-de-mediu-in-martie-importurile-de-sh-au-explodat-tranzactiile-cu-masini-rulate-din-romania-s-au-prabusit/

Edited by DOMI

Bine, vad ca graficul e din 2011 incoace. Oricum era clar ca nu se mai transfera dreptul de proprietate. Am un prieten care vinde un Mondeo diesel. Taxa e destul de mare pt cat de rabla e masina. Majoritatea l-au intrebat de procura, iar cate unul mai smecher zicea ca se descurca el. Pana acum totusi nu a reusit sa o vanda, desi e mult sub pretul pietei.

Mda, si primele incasari din timbrul de mediu http://www.capital.r...ru-din-201.html ...inseamna ca lumea chiar plateste, deci e bine totusi..

Edit: si aici spune ca incasarile din timbrul de mediu au crescut de 5 ori fata de vechea taxa, deci e bine!!!goodjob.gif

Edited by Catalin BMW

Cred ca 45 de zile e termenul maxim. In mod normal iese cam in 5 zile - 1 saptamana din cate stiu. O intrebare as avea pt tine, ti-a cerut la dosar si copie dupa chitanta cu care s-a facut plata taxei?

Termenul este nelimitat(cand vrea muschiu' alora de la trezorerie sa trimita confirmarea ne/platii la anaf).Eu am asteptat o luna,si da,mi-au cerut chitanta.Asta se intampla in sect.3.

Vesti bune la orizont:

Senatorii PNL Bihor Valeriu Boeriu Âşi Cristian Bodea au depus un proiect de lege pentru eliminarea timbrului de mediu Âşi transformarea lui ĂŽn taxĂŁ de poluare care sĂŁ fie inclusĂŁ ĂŽn preĂžul combustibililor, la valoarea de un ban pe fiecare litru de carburant.

http://goo.gl/nbvu3

Vesti bune la orizont:

http://goo.gl/nbvu3

Care orizont, orizontul foarte indepartat poate....

Ar fi bine, dar sa vedem daca vor alde nea micky si cu elementul chimic.

Postasem si eu acum ceva timp mai sus un link cum ca se poate ataca in instanta si actualul timbru de mediu, exista chiar si un formular/cerere pt asta, dar nu stiu cat de adevarat este.

Iar faza cu un ban...hmmmm nu cred ca o sa fie posibil asa ceva, si va spun si de ce: mie imi trebuie 100 de litri ca sa platesc 1 leu pt poluare, ori raportat la valoarea actuala a timbrului de mediu care l-as plati la masina mea in suma de 6500€ ganditi-va cati litri e motorina ar trebui sa bag eu pentru a acoperi suma asta, si nu cred ca le-ar conveni lucrul asta. Ca proiectul asta sa fie viabil, taxa pentru timbrul de mediu adaugata in combustibil ar trebui sa fie ceva gen 20-50 de bani minim pe litru...

Eu sunt de parere ca daca ar adauga un ban pe litrul de combustibil ar aduce mai multi bani la bugetul de stat decat prin timbrul de mediu pentru ca aceasta modalitate de taxare vizeaza absolut toate vehiculele din Romania, si nu doar pe cele care sunt proaspat inmatriculate sau tranzactionate si in plus, s-ar respecta mai bine principiul "poluatorul plateste" Edited by buldy
  • Like 1

Si pe Dacia cine ii mai protejeaza ?

Cimitirul sau falimentul.ike.gif

App, a postat cineva pe un forum de vanzari auto o metoda de evitare a actualului timbru de mediu, si-am sa-l pun aici citatul:

"O Modalitate de evitare a platii taxei de timbru.

• Se face un contract de vanzare-cumparare.
  • Se radiaza fiscal masina. Cu certificatul fiscal, cumparatorul o adauga la "fiscul lui".
  • La notar se face o procura pe timp de 2 ani (COMODAT, parca asa se numeste) precum ca cel care o cumpara are dreptul de a circula cu masina in acest timp si ca toate amenzile rutiere survenite din acea data se vor duce la cumparator.
  • Astfel, cel care vinde o masina nu mai are nicio legatura cu masina. Iar cel care o cumpara nu are absolut nicio problema in a o vinde mai departe sau in a o inmatricula pe numele lui, avand toate actele necesare.
  • Singurul aspect negativ ar fi acela ca daca cineva sta in Galati si cumpara o masina din Timisoara, trebuie sa mearga cu acele numere de inmatriculare.

Presimt ca nu o sa mai tina mult aceasta taxa, dar cat timp inca exista... aceasta ar fi o metoda prin care se poate evita plata ei."

Ce parere aveti, e viabila metoda sau....????

Normal ca e viabila dar e oarecum riscanta pt vanzator ca ii pot veni anuminte amenzi acasa plus multe posibile probleme, ca masina ramane pe numele lui la politie. Pt orice amenda trebuie deschisa actiune in instanta, adica proces. Daca iti vin 3 amenzi pe an acasa nu e tocmai placut sa ai 3 procese, nervi, timp, bani pierduti. Cumparatorul nu are nimic de riscat prin metoda asta.

In orice caz, stiti ca e un proiect de lege in dezbatere publica. Un proiect care vizeaza modificarea codului rutier, care include si amenzile alea mai mari, si ca aia pe bulgaria sa inscrie in 30 de zile masina, ei bine in proiectul ala de lege se mentioneaza clar si faptul ca odata ce masina se radiaza de la impozit, la 30 de zile de la data radierii se suspenda inmatricularea. Daca te prinde in a31a zi iti ia permisul si te pune sa inscrii masina. Adica daca eu iti vand masina azi, maine o scot de la impozit pe baza contractului, daca te prinde in a31a zi cu numerele si cu talonul meu ai cam pus-o. Pana acum nu trimiteau aia de la impozite la politie faptul ca o masina s-a vandut. Daca se va aproba procedura va deveni cea explicata deasupra deci nu mai merge asa usor.

Edited by CosminE46

Normal ca e viabila dar e oarecum riscanta pt vanzator ca ii pot veni anuminte amenzi acasa plus multe posibile probleme, ca masina ramane pe numele lui la politie. Pt orice amenda trebuie deschisa actiune in instanta, adica proces. Daca iti vin 3 amenzi pe an acasa nu e tocmai placut sa ai 3 procese, nervi, timp, bani pierduti. Cumparatorul nu are nimic de riscat prin metoda asta.

In orice caz, stiti ca e un proiect de lege in dezbatere publica. Un proiect care vizeaza modificarea codului rutier, care include si amenzile alea mai mari, si ca aia pe bulgaria sa inscrie in 30 de zile masina, ei bine in proiectul ala de lege se mentioneaza clar si faptul ca odata ce masina se radiaza de la impozit, la 30 de zile de la data radierii se suspenda inmatricularea. Daca te prinde in a31a zi iti ia permisul si te pune sa inscrii masina. Adica daca eu iti vand masina azi, maine o scot de la impozit pe baza contractului, daca te prinde in a31a zi cu numerele si cu talonul meu ai cam pus-o. Pana acum nu trimiteau aia de la impozite la politie faptul ca o masina s-a vandut. Daca se va aproba procedura va deveni cea explicata deasupra deci nu mai merge asa usor.

Deci daca se aproba legea asta inseamna ca ce am scris eu mai sus pica, nu?

Da, pica pentru ca atunci cand vanzatorul se va duce sa scoata masina de la impozit, aia de la impozit vor trimite notificare la Politie ca masina X s-a vandut la data Y. Dupa ce trec 30 de zile cand te opreste si te verifica politia apari cu inmatricularea suspendata. Iti ia permisul(parca minim adica 30zile), amenda, talonul si te obliga sa inscrii masina.

Ideea e ca in ilegalitate esti si acum daca nu treci in 30 de zile o masina, doar ca daca aia de la impozit nu trimit la politie notificare atunci de unde sa stie politistul ca masina aia s-a vandut? Singurul lucru care te poate da de gol este daca ala care iti vinde masina scrie pe spatele talonului "instrainat catreee..". dar putini stiu sa scrie.

http://www.mai.gov.ro/Documente/Transparenta%20decizionala/Proiect%20LEGE%20final%20modif%20OUG%20195_2002.pdf

http://www.mai.gov.ro/index02_3.htm vad ca e datat in 2 aprilie proiectul, am impresia ca 30 de zile e in dezbatere si apoi sa vedem daca va fi adoptat in formula asta sau nu. A mai fost un proiect prin februarie care a fost respins. Ideea ca si in ala respins si in asta erau mentiunile legate de suspendarea inmatricularii, deci astia cu siguranta vor sa faca tot posibilul pt a nu mai da solutie sa se evite plata taxei. Bine acum pe langa problema cu timbrul legea este buna asta cu inmatricularile stiu o gramada de prieteni care au avut probleme cu masini vandute dar ramaase ani de zile pe numele lor. Chiar unii dintre ei nu mai vor sa isi inscrie masinile tocmai ca sa nu ramana pe numele lor cand le-or vinde. Multi,f multi cu masini ieftine merg cu masini netrecute pe numele lor.

Edited by CosminE46