Jump to content

O noua posibila decizie in legatura cu taxa auto

adriang

Recommended Posts

Apropo, cred ca nici o masina care este sub Euro 3 nu are trecut pe carte Co2, pentru ca la acestea nu conta cand se facea calculul taxei.

Sa vedeti acum cozi la RAR si alti bani cheltuiti. Daca pentru permisele alea de conducere expirate a fost nenorocire zilele astea, ce o sa fie la RAR pentru Co2, crima si pedeapsa.

Calin, evident ca nu mai ai de ce sa mergi la rar.

Wlf se referea la masinile inmatriculate in Romania inainte de 2007, la alea nu se treceau noxele in carte la vremea aia. Si fara sa le ai trecute nu poti plati taxa ca nu are cum sa ti-o calculeze.

catalin, valorile astea le da producatorul pt fiecare motorizare in parte. Nu se masoara la rar. Trebuie sa cauti cat scoate motorul tau, sunt niste date fixe care fac parte din specificatiile masinii, 0-100 etc.

Nu orice 3.0d are acelasi nivel de co2. Nivelul asta se masoara in g/km, asadar este mai mic la masinile cu consum mic si mai mare la cele cu consum mai mare.

Edited by CosminE46

wlf, avand in vedere ca se va plati la inscriere, cand iti faci identificarea ti se va trece si nivelul de noxe.

Noxe nu au legatura cu CO2. Noxe = very bad si din cauza ardere imperfecta. CO2 = bad dar inevitabil.

Pentru valori C02, cautati pe carfolio, vad ca e trecut ceva la e.g. E30 318i din 1983.. 228.96 g/km.

Edited by bartro2

E un articol facut din bucati, unele declaratii de azi si altele de joia trecuta.

Incredibil cat trag de timp

e foarte clar ca trag de timp ,intre timp se incaseaza in continuare taxa auto la inmatriculari.Ce nesimtire crasa.

ce mai zicea RovanaPb : " iar apoi va urma o dezbatere publicĂŁ legatĂŁ de aceastĂŁ taxĂŁ "

asta ce inseamna ?

inca multe saptamani de tergiversari,adica inca multa taxa auto incasata la buget,taxa pe care f f multa lume nu o va mai revendica niciodata .

e foarte clar ca trag de timp ,intre timp se incaseaza in continuare taxa auto la inmatriculari.Ce nesimtire crasa.

ce mai zicea RovanaPb : " iar apoi va urma o dezbatere publicĂŁ legatĂŁ de aceastĂŁ taxĂŁ "

asta ce inseamna ?

inca multe saptamani de tergiversari,adica inca multa taxa auto incasata la buget,taxa pe care f f multa lume nu o va mai revendica niciodata .

Si totusi nu inteleg ce inseamna "dezbatere publica"? cu cine va dezbate ms pb aceasta problema legata de taxa? cu care public si cum?

wlf, avand in vedere ca se va plati la inscriere, cand iti faci identificarea ti se va trece si nivelul de noxe.

oricum trebuie sa treci pe la rar pt identificare.

Vorbesc de masinile deja inmatriculate in Romania.

La euro 1 si 2 nu s-a cerut co2 si nu s-a trecut pe carte. Uita-te cum se calculeaza taxa pentru masinile euro 1 si 2 si o sa vezi ca nu intra co2 in calcul si din motivul asta nu s-a trecut pe carte la RAR.

Si totusi nu inteleg ce inseamna "dezbatere publica"? cu cine va dezbate ms pb aceasta problema legata de taxa? cu care public si cum?

Ei dezbat si noi ne uitam la ei la televizor cum dezbat. Doar nu crede cineva ca ne cer parerea :no:

• Like 1

La euro 1 si 2 nu s-a cerut co2 si nu s-a trecut pe carte.

Sa vad eu ziua in care trebuie sa merg la rar ca sa merg ingineri de acolo niste km cu masina mea (prin oras? afara? pista de probe?)ca sa-mi cantaresc co2 care iese din toba (g/km).

Sa va folosi niste date din carti cumva.

Tu ca vanzator nu ai cum sa platesti ceva niciodata.

Cumparatorul cand o sa vrea sa isi inscrie masina o sa ii trebuiasca o adeverinta de la finante care sa ateste ca pt masina respectiva s-a platit taxa si nici nu s-a recuperat. E posibil ca aia de la finante sa nu poata sa ii dea aceasta adeverinta din cauza ca sunt deja in proces pentru masina ta.

Dar e posibil si ca ei "sa nu verifice" daca s-a deschis sau nu proces, si daca ar fi asa ii vor da hartia si va putea cumparatorul sa o inscrie.

Daca nu ii da hartia asta va trebui ca taxa sa fie platita de cumparator.

Edited by CosminE46

Aa, imi cer scuze, credeam ca ai platit-o si acum te judeci sa o recuperezi. majoritatea asa fac.

Din pacate da, cel va cumpara masina de la tine va trebui sa plateasca taxa altfel nu va avea cum sa o inmatriculeze pe numele lui.

Sper sa fie cat mai mica viitoarea taxa, si ma gandesc ca asa va fi, ca altfel nu isi va mai inmatricula nimeni masinile la politie (dintre cei cu taxa f mare si masini deja inscrise pe ro) si o sa mearga cu procura. Ma gandesc ca s-au gandit si la asta.

Edited by CosminE46

Am fost mai devreme sa scot numere rosii la masina. Am facut un brainstorming cu samsarii de pe acolo.

Mai nou, cica de la 1 ianuarie, ti se cere de la ANAF o adeverinta prin care sa rezulte ca pentru masina aia nu este de platit vreun TVA. Mie ca SRL imi cere doar un certificat ca sunt platitor de TVA.

Si binenteles, la cei care au masini inmatriculate deja in tara, le cere tot de la ANAF o adeverinta ca s-a platit si nu s-a recuperat taxa de inmatriculare.

Dar daca de exemplu, iei masina de la un samsar, care a luat-o fara TVA din Germania si aici n-a mai platit TVA la ea, garantat in sistem figureaza ca masina nu are platit TVA. Deci te trezesti fara sa vrei ca ai de dat TVA la stat.

Dar daca de exemplu, iei masina de la un samsar, care a luat-o fara TVA din Germania si aici n-a mai platit TVA la ea, garantat in sistem figureaza ca masina nu are platit TVA. Deci te trezesti fara sa vrei ca ai de dat TVA la stat.

pai asta cu TVA o bagasera deja de ceva vreme... La catva timp dupa ce imi adusesem eu masina din Germania. Am aratat acolo la dealer ca sunt platitor de TVA in romania si am cumparat-o cu pret net. Nu am platit deloc TVA la achizitie si in tara am inmatriculat-o platind taxa de atunci, vreo 2000 euro. La ceva vreme dupa aia, s-au "desteptat" prostii de ne conduc si au bagat faza ca trebuie sa fie platit TVA pe masina ca sa o poti inmatricula.

La Valcea s-au desteptat in 2013, anul trecut nu s-a cerut asa ceva la persoanele fizice.

Tu vorbesti de SRL din moment ce zici ca ai aratat ca esti platitor de tva in Romania. La SRL iti cere doar dovada ca esti platitor de TVA, nu si adeverinta din care reiese ca nu ai de dat TVA pentru masina respectiva.