Jump to content

O noua posibila decizie in legatura cu taxa auto

adriang

Recommended Posts

Eu inca odata spun. Nu este nicaieri prin lege nimic referitor la o restituire doar a diferentei dintre taxe. "Legea noua" de ieri, este doar o completare a legii care a fost pana acum.

Singura data cand a fost ceva cu restituire de diferenta a fost prin 2008.

Ideea e simpla. iti recuperezi banii in totalitate iar cumparatorul masinii tale va trebui sa plateasca din nou timbrul.

Daca tii masina mai mult timp merita sa faci asta. Timbrul o sa scada pe fiecare an pt ca iti creste vechimea si cand o vinzi o sa fie la o valoare mai mica.

Bine oricum merita ca ai dat ff mult pe taxa e pacat de banii tai sa nu ii iei inapoi.

la masinile vechi, sunt mici taxele pentru motoarele mici. un 1.4 euro2 sub 1999 o sa aiba taxa de inscriere ~300-400eur. Cred ca o sa ne umplem de astfel de masini 96-2000 cu motoare 1.4-1.6 care costa 500-800eur prin afara.

Edited by CosminE46

pai cum nu?

undeva am citit ca daca taxa platitta la inmatricularea unui auto dupa data de 1 iulie 2008 a fost mai mare decat noul TIMBRU, diferenta se restituie.

dupa noul calcul, eu as avea de platit

169 (gr CO2) x 42,12 (valoarea din tabel aferenta normei euro 3 si capacitate cilindrica intre 2001 si 3000 cc) - 73% (reducere varsta masina, care se incadreaza intre 10 si 11 ani) = 5.196,34 lei.

In sept 2008 cand am inmatriculat masina, am platit aproape 2000 euro. Nu mai stiu exact cat a fost asta in lei, vreo 8000 lei, dar se pare ca am de recuperat cam 3.000 lei. :goodjob:

Vezi ca 42.12 sunt euro/gram CO2 nu lei.

Asta inseamna ca noua taxa ar fi 42.12 * 169 * 0.27 = 1921 de euro

Edited by buldy
  • Like 1

corect.as da maxim 2-3k pe o masina din asta de duminica.ai vreme dupa aia s o faci cum vrei.poti sa bagi in ea si 10k daca te tine

oricum greu de crezut ca mai recuperezi vreodata ce ai investit in asa ceva.si nici nu se pune problema dealtfel

@cosmin46: Hai ma fii serios. Scade cu 5% pe an, deci in 4 ani, in loc de 1000 euro platesti 800 euro. Dar ia in calcul ca in lei, va ramane cam acolo, ca uite spre exemplu, anul asta se va calcula la 4.55 lei, cand el in realitate acum este 4.35, adica aia 5% s-au dus. Edited by WLF

undeva am citit ca daca taxa platitta la inmatricularea unui auto dupa data de 1 iulie 2008 a fost mai mare decat noul TIMBRU, diferenta se restituie.

Asa a fost si la vechea taxa. Si eu am recuperat diferenta in cateva zile.

Te duci frumos la Administratia Financiara, faci cerere sa-ti recalculeze taxa dupa noua lege si daca iese cu minus... iti restituie diferenta. Daca nu, ramai cu suma platita.

La CE ma uit si eu de cand am vazut cat e taxa, dar eu ma uit la un 220 sau 200.Cam asa ceva :D

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/mercedes-benz-ce-220-e-coupe-leder-e-sitze-klima-duisburg/172377175.html?lang=en&pageNumber=1&__lp=2&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&makeModelVariant1.makeId=17200&makeModelVariant1.modelId=167&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&makeModelVariantExclusion1.searchInFreetext=false&damageUnrepaired=ALSO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/mercedes-benz-ce-220-coupe-klimaanlage-front-airbags-rohr-bei-n%C3%BCrnberg/169007598.html?lang=en&pageNumber=1&action=eyeCatcher&__lp=2&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&makeModelVariant1.makeId=17200&makeModelVariant1.modelId=167&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&makeModelVariantExclusion1.searchInFreetext=false&damageUnrepaired=ALSO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT

Edited by Cosm1n

A scazut dramatic, dar dupa parerea mea tot e un nivel mare. Masinile vechi sunt in general foarte ieftine, deci cat dai pe masina, vei da si pe taxa de timbru sa o poti inmatricula.

Vorbesc aici de masinile de duzina, nu cazurile aparte, masini de colectie sau intr-o stare exceptionala...care costa probabil peste 10.000 euro, deci o taxa de inca 1000 euro e irelevanta.

Eu nu cred ca se va umple Romania de vechituri. Vechiturile alea sunt cumparate in general de un anumit tip de oameni, care le cumpara oricum si in prezent, doar ca le inmatriculeaza pe Bulgaria sau prin diverse "procedee".

Omul de rand cu un castig mediu si peste mediu, va cumpara in continuare masini noi...pe care probabil nu si le permite :)

Evident cĂŁ așĂŁ e bine și așa am și susținut. MERG, plĂŁtesc. SĂŁ-mi returneze taxa. Nu am ce polua din parcare.

Ponta lovește iar. AlĂŁturi de ipocriții pe care ĂŽi laudĂŁ.

Avem aceeași taxĂŁ alt nume, ușor schimbatĂŁ metoda de calcul, dar oricum la mașinile la care conteazĂŁ e jale.

Avem declarația cĂŁ va fi taxat CO2-ul și nu capacitatea, dar mare parte se rezumĂŁ tot la capacitate.

Niște javre ordinare. Unde sunt cei care i-au votat? Cu ce sunt ĂŁștia mai buni? Ce s-a schimbat?

Ce mĂŁ enerveazĂŁ cel mai tare ĂŽnsĂŁ e faptul cĂŁ sunt de o ipocrizie RAR ĂŽntâlnitĂŁ. Ăștia ĂŽl fac pe Iliescu sĂŁ parĂŁ Maica Tereza. SĂŁ declari ceva cu seninĂŁtate și sĂŁ faci complet opus mi se pare de o perversitate cum nu prea mi-a fost sĂŁ vĂŁd de multĂŁ vreme.

Pe mine ma distreaza la maxim cum zice el, ca trebuie sa indrepte nedreptatea facuta de guvernele anterioare si sa returneze taxa inapoi ca e ilegala. Pai bai nene, ii returnezi omului banii inapoi si apoi il obligi prin noua ta lege sa plateasca un timbru de mediu mai scump ca taxa care i-ai dat-o? (ca platesti tu sa ala care o cumpara de la tine, masina ta pierde valoare).

Mai ganditi-va si la altceva. Omul a platit in 2008 la un curs de 3.6 lei pe euro. Adica sa zicem a platit 3600 lei pentru 1000 euro. Tu vii acuma si il pui sa plateasca timbru de mediu mai scump cu 10% in cel mai fericit caz, si sa iti dea 1000 euro la cursul de 4.55 lei, adica 4550 lei.

Pai in mortii lui, omul ala are tot salariul din 2008, daca nu chiar mai mic daca e si bugetar. Ii mai iei practic 1000 lei din buzunar.

oare calculatorul de timbru de pe 4tuning e ok?

am folosit calculatorul si imi da mai mult decat mi-a dat in calculele mele de mai devreme.

calculatorul zice TAXA (in EURO): 1,922 EURO TAXA (in RON): 8,692 RON

daca socotesc 169 x 42,12 x 0.73 = 5.196,34 RON

pe care sa-l cred?

Edited by Rares_CJ