Jump to content

O noua posibila decizie in legatura cu taxa auto

adriang

Recommended Posts

Ei iti cer tie un contract de vanzare/cumparare, dar te poti duce cu contractul de la vremea cand ai cumparat tu masina.

Cu leasingul exista o exceptie dar da un telefon la inmatriculari. E specificat ca nu se plateste taxa pt masinile in leasing inm inainte de 2007 cu finalizarea contractului dupa aceasta data. Eu dupa mintea mea cred ca se refera la situatiile de genul am luat o masina in 2006 si anul asta termin leasingul. Adica nu platesti doar atunci cand termini leasingul si esti nevoit sa o treci pe numele tau, daca leasingul s-a terminat in 2008 si acum o vinzi eu zic ca pt masina resp ar trebui sa se plateasca.

Altfel de ce e mai presus o masina cumparata in leasing in 2006 fata de mine care am cumparat in 2006 aceeasi masina dar am platit cash. Accize s-au platit indiferent daca o luai in leasing sau nu. Asa se platea la vremea aia pt orice masina din cate imi aduc aminte, inclusiv pt cele sh.

In situatia ta nu ai treaba cu acea hartie, trebuie sa suni la inmatriculari sa intrebi cum interpreteaza ei acea exceptie de plata. Doar cand se termina leasingul sau la orice transcriere.

Edited by CosminE46

Eu dupa mintea mea cred ca se refera la situatiile de genul am luat o masina in 2006 si anul asta termin leasingul. Adica nu platesti doar atunci cand termini leasingul si esti nevoit sa o treci pe numele tau, daca leasingul s-a terminat in 2008 si acum o vinzi eu zic ca pt masina resp ar trebui sa se plateasca.

Altfel de ce e mai presus o masina cumparata in leasing in 2006 fata de mine care am cumparat in 2006 aceeasi masina dar am platit cash. Accize s-au platit indiferent daca o luai in leasing sau nu. Asa se platea la vremea aia pt orice masina din cate imi aduc aminte, inclusiv pt cele sh.

Da, inteleg punctul tau de vedere.

Problema cu leasing este ca acele accize se platesc cand masina iese din leasing. Adica, societatea de leasing a platit in cazul meu in anul 2010 accizele.

Este nitel altfel si tare sunt curios cum sa interpreteaza asa ceva. Daca doar as stie unde ca ma adresez. Deja am laut legatura cu firma de leasing. La politia nu am intrebat inca, ultima data cand am avut nevoie de informatie de la ei si m-am bazat pe asta, am ramas cu paguba de 1500 de euro.

http://www.gandul.info/news/ai-masina-pe-benzina-sau-pe-motorina-schimbarea-pe-care-o-pregateste-guvernul-pentru-toti-soferii-din-romania-10549366

"Ea a precizat cã proiectul timbrului de mediu prevede o creºtere cu 10% pânã la 15% pentru maºinile dotate cu motoare Euro 3 ºi 4, ca urmare a propunerilor primite din partea producãtorilor auto"

morti lor de hoti.....

pai cum e pana la urma? isi ia masina noua sau nu? can in 2 posturi ai spus 2 lucruri diferite

Nu sunt doua lucruri diferite, in al doilea post m-am referit ca este imposibil (am scris "ce-ar insemna") ca un om cu salariul minim sa plateasca si cei 30% din valoarea masinii noi, nu e logic ca nu este posibil? practic are legatura cu primul post....fii putin mai atent ;)

Azi m-am dus la DRPCIV ca sa ma lamuresc la cazul meu. Incerc sa vand o masina pe care a cumparat sotia mea in leasing in anul 2006. Contract de leasing s-a terminat in 2010, si masina a fost trecut pe numele ei. In legea, o masina ca in cazul asta este scutita de taxa de poluare daca s-au platit accizele la finalizarea de leasing. Nu stiam sigur daca este scutita doar la finalizare de leasing, sau forever ever after, asa ca m-am dus la politia.

Raspunsul este ca, masina avand cilindree mica (1300cmc) pe vremuri a fost excpetat de plata de accize vamale, si acuma trebuie plaiti taxa de poluare.

Daca avea motor mare (nu stiu exact de la cati cmc ar fi asta), se platea accizele la finalizare de leasing, si acuma era exceptat la taxa de poluare.

E un fel de corner-case.

Inca un lucru romanesc. Politistul care te-a sfatuit chiar nu stia pe dinafara exact de la cati cmc se plateste?

Incredibil cat de prost informati pot fi cei care ar trebui sa fie cei mai informati.

Acum inteleg ca si situatiile sunt de o incurcatura teribila, se schimba de la o zi la alta etc dar putin mai multa implicare nu cred ca ar strica.

Eu din ce am cautat acum pe net am gasit cateva siteuri de prin 2008, si din ce citesc eu se pare ca se plateau accize la toate masinile. Nu au existat masini scutite total de accize. Pentru orice masina se plateau accize indiferent daca era noua sau chiar sh. Poate cineva de pe aici ne poate confirma.

Nici nu vreau sa ma gandesc ce e nevoie ca sa "dovedesti" ca ai achitat accizele. Multe firme de leasing au disparut, s-au vandut etc.

Eu din ce am cautat acum pe net am gasit cateva siteuri de prin 2008, si din ce citesc eu se pare ca se plateau accize la toate masinile. Nu au existat masini scutite total de accize. Pentru orice masina se plateau accize indiferent daca era noua sau chiar sh. Poate cineva de pe aici ne poate confirma.

Nici nu vreau sa ma gandesc ce e nevoie ca sa "dovedesti" ca ai achitat accizele. Multe firme de leasing au disparut, s-au vandut etc.

Asta urmeaza sa aflu si eu. Deja am trimis o cerere catre firma de leasing, si o sa incerc sa caut pe net cum era cu accizele pe vremuri.

Ar putea fi o portita cu masinile luate pe leasing inainte de 2007? Masina personala a fost luata in noiembrie 2006, iar leasing-ul s-a terminat prin 2010. Nu am acces la contractul de leasing din pacate.

Da, e o portita, daca au fost platite accizele. Asta am banuit si asta mi s-a confirmat la politia. Bine, pana nu ai masina pe numele tau, nu stii niciodata sigur.

Ala "io", ala "io", ala "io", toata lumea se duce....:surrender:

V-am zis ca eu am masina poluanta cu motor mare si prin urmare duc lipsa de banii de benzina. Mai am baut si o bere la masa.

Am cumparat o masina inmatriculata in Ro inainte de 2007, am facut actele cu proprietarul si mi-a dat certificat fiscal. Cum pot circula cu masina fara sa o inmatriculez pe numele meu (taxa reprezinta jumatate din valoarea masinii), ce fel de procura trebuie sa fac? Am fost la un notariat dar aia erau pierduti in spatiu mi-au zis ca trebuie sa imi iau numere rosii, ca din moment ce mi-a dat fiscal masina e radiata si nu mai pot circula cu ea, ca nu se poate face procura, nu aveau nicio treaba.

Simplu. Faci un contract de comodat si o procura pentru diverse operatiuni juridice.

Intrebarea mea e alta. Acum se aplica taxa? Adica daca eu vand maine o masina, platesc taxa? As vrea un raspuns documentat

Edited by claudium1981

Acum le-a mai venit o idee, vor sa diferentieze taxa la cele pe benzina fata de cele pe motorina ca cica cele pe motorina polueaza mai mult numai ca ei nu se gandesc ca cele pe benzina polueaza mai putin pe litru dar consuma mai mult deci la aceeasi km benzina polueaza la fel cu cele diesel.

Ei se straduiesc sa faca tot posibilul ca sa ii jupoaie in continuare pe oameni dar in acelasi timp sa nu mai fie amenintati de UE ca taxa este neconforma si sa nu mai poata fi recuperata la tribunal. Si de asta tot incearca diverse variante.

Ei se straduiesc sa faca tot posibilul ca sa ii jupoaie in continuare pe oameni dar in acelasi timp sa nu mai fie amenintati de UE ca taxa este neconforma si sa nu mai poata fi recuperata la tribunal. Si de asta tot incearca diverse variante.

Daca sunt baiesti destepti, s-ar putea s-o nimereasca....sau poate nu!!!

Acum le-a mai venit o idee, vor sa diferentieze taxa la cele pe benzina fata de cele pe motorina ca cica cele pe motorina polueaza mai mult numai ca ei nu se gandesc ca cele pe benzina polueaza mai putin pe litru dar consuma mai mult deci la aceeasi km benzina polueaza la fel cu cele diesel.

e vorba de praf fin in gaze de evacuare. Se stie ca diesel cam are problema asta. De aia a aparut si DPF. Daca se va merge pe varianta asta, probabil pentru masini care au DPF o sa fie un fel de reducere.

diferenta este ca de la euro 3 in sus taxa ramane aprox aceasi pentru masinile cu extra cilindree, si este ft mare in germania la non euro si euro 1 si 2, la fel si la benzina, non euro, euro 1 si 2

daca tot copie ceva barem s-o faca dracu calumea, ca m-am saturat de cazaturi pe strazi

e vorba de praf fin in gaze de evacuare. Se stie ca diesel cam are problema asta. De aia a aparut si DPF. Daca se va merge pe varianta asta, probabil pentru masini care au DPF o sa fie un fel de reducere.

la aceasi putere si emisiile de CO2 sunt apropiate.

Caqnd arzi benzina sau motorina in mare iese CO2 si apa. LA benzina proportia de apa e mai mare ...asa ca nu prea conteaza ca consumul e mai mare.

Tazele la diesel fara DPF sunt mai mari cam in toata europa

Daca se va merge pe varianta asta, probabil pentru masini care au DPF o sa fie un fel de reducere.

Da,exact asa a zis proasta (RP)...am auzit-o cand a zis in direct ca masinile cu filtru de particule vor plati mai putin.Hai ca nu mai e mult ,am inteles ca intr-o saptamana o sa cam stim ce si cum .