Jump to content

O noua posibila decizie in legatura cu taxa auto

adriang

Recommended Posts

Pai si oricum manevra asta cu datu in judecata e fix pix , cand vinzi masina peste 1-2 ani tot trebuie platita.

Merge numai la aia care au vandut masinile deja

Si daca o sa ajunga la 10 proprietari o sa dea toti statul in judecata ca sa-si recupereze fiecare (pe rand,evident) banii dati pe taxa; si uite-asa o sa aibe masina aia la procese de-o s-o ia dracu, o sa spuna lumea ca-i blestemata!!!:hyper:

Pai si oricum manevra asta cu datu in judecata e fix pix , cand vinzi masina peste 1-2 ani tot trebuie platita.

Merge numai la aia care au vandut masinile deja

wlf daca maine cumpar o masina ,si vreau sa o iau in evidenta la finaciar ,acolo imi cer hartia ca a fost taxa achitata si nu a fost recuperata,sau la politie?

ms frumos,deci daca va ramane taxa cum vor sa o aplice se va bloca total piata auto sh,sa vezi ce o sa se vanda masinile cum era pe vremuri "ia domne cartea si talonul" si esti propietar" cum se vindeau daciile pe vremuri,sa zicem ca gasesti o masina buna la pret f bun ce i zici la om stai frate ca tre sa imi dai intai hartia de la fisc sa vad ca are taxa platita ,crezi asteapta omu sa i iasa kkt ul de hartie cand are nevoie mare de bani,ce nenorociti Edited by lvi

E perfect legal si chiar le vei castiga 100%.

Sper ca mai ai copii dupa actele masinii de la vremea de cand erai tu proprietar. Ca fara copii nu poti sa depui plangerea in instanta

stii ce nu mai am ? si am inteles ca se cere 100% la instanta.Nu am copie dupa certificatele de inmatriculare(taloane) pe numele meu.

Am calculat la masina mea cat ar trebui sa platesc conform [(AxBx(100-C)]/100 la un 2000cm3 diesel si mi-a dat asa.[(153x16.38x(100-55)]/100= 1128 (era 1127,xx dar am rotunjit) deci calculand la 4,5 euro cu aproximatie da undeva la 5076 Ron. Cu 25 % dedus pentru DPF da suma de 3807 Ron .... cum zicea cineva "Doamna Rovana Plumb, va doresc mult plumb.... de 7.62 mm!" Edited by NJoy
  • Like 1

Eu in locul astora care au nevoie de copie dupa talon in instanta, m-as prezenta cu o copie desenata cu pixul. Daca ma intreaba aia, domne ce e asta? Copie in mortii matii, ia de aici.

Ca si asta:

http://i49.tinypic.com/255oz75.jpg

Edited by WLF

Si daca o sa ajunga la 10 proprietari o sa dea toti statul in judecata ca sa-si recupereze fiecare (pe rand,evident) banii dati pe taxa; si uite-asa o sa aibe masina aia la procese de-o s-o ia dracu, o sa spuna lumea ca-i blestemata!!!:hyper:

daca primul proprietar a recuperat taxa(oricum doar el are dreptul sa o recupereze), si masina dupa aia a avut N proprietari, este afectat doar ultimul, cel care o detine ACUM, in cazul in care o sa o vanda.

Din pacate in noua lege nu se mai ia in calcul filtrul de particule. Dar nu sunt chiar foarte sigur de aceasta informatie.

Eu cel putin nu gasesc nimic in acel pdf legat de asta.

Tie ti se pare normal ca o masina cu DPF sa plateasca aceasi suma cu una fara DPF? Cand acel dispozitiv costa intre 1500-2000 euro? Acel dispozitiv pe langa ca reduce noxele mai are rolul de a distruge acele particule despre care tot Rovana Plumb spune ca sunt foarte nocive, cancerigene etc. Oricum JOS TAXA!

daca primul proprietar a recuperat taxa(oricum doar el are dreptul sa o recupereze), si masina dupa aia a avut N proprietari, este afectat doar ultimul, cel care o detine ACUM, in cazul in care o sa o vanda.

Eu m-am referit in felul urmator: am cumparat masina am platit taxa, intre timp dau statul in judecata recuperez taxa si la un moment dat ma decid s-o vand; urmatorul va plati si el taxa (ca doar eu am recuperat-o) dupa care la randul lui va da statul in judecata isi va recupera si el banii, si dup-aia o vinde si el la randul lui...si urmatorul va face acelasi lucru si tot asa.:sorcerer:

Stati asa ca am rezolvat-o si pe asta cu filtrul de particule.

Noua lege spune asa:

http://www.mmediu.ro/beta/wp-content/uploads/2013/02/2013-02-09-Lege-TM.pdf

6. Alineatul (2) al articolului 8 se abrogĂŁ. ...... (adica din legea 9/2012)

M-am dus in legea 9/2012:

http://www.dreptonline.ro/legislatie/legea_9_2012_taxa_pentru_emisiile_poluante_autovehicule.php

Articolul 8:

2) In cazul autovehiculelor echipate cu motor diesel prevazute cu filtru de particule, fapt confirmat de Regia Autonoma "Registrul Auto Roman", cuantumul taxei se reduce cu 25%.

Cu alte cuvinte, nu mai exista reducere.

Edited by WLF

Esti mare fraier daca te duci si platesti. In lege spune clar, ca actiunile juridice se reflecta la legislatia din momentul inceperii actiunii.

dar daca fac asa :

merg peste cateva zile,platesc taxa (dupa rit vechi)

si dupa cateva zile o dau in judecata ? pt recuperare ? Ma rog,blochez iar niste bani o vreme,dar...

nu e mai ok miscarea asta ?

nu de alta,dar nu mai am drept de circulatie,masina e din septembrie in tara !