Jump to content

O noua posibila decizie in legatura cu taxa auto

adriang

Recommended Posts

Exact, a zis si Moise Guran asta. Prin constitutie, nu au cum sa iti bage o taxa care sa iti ia din valoarea bunului propriu, ceva de genul.

Bai frate si cand ma uit la TV si il vad pe cel mai retard om din Romania, dobitocul ala de Ioan Ghise care si acuma insista cu aberatia aia a lui ca de fapt Basescu este demis. In loc sa se duca in pwla mea sa faca o plangere la CCR sa verifice constitutionalitatea legii asteia, pe el si pe toti aia din USL ii fute grija de Base, nu de prostii care i-au votat.

Edited by WLF

@ Laur.R : Romanii sunt prosti ma, m-am convins. Multi si prosti sa imi bag pwla.

Pe bune, nu stiu daca ai asistat vreodata la o inscriere in Bg, stii cat de elegant este? Am un prieten cu firma pentru asa ceva, te duci cu el si cu masina si ii lasi sa isi faca treaba, intre timp poti sa bei un suc sa faci ce vrei ca aia se ocupa de tot, si nu e vorba ca nu se face pe bune, se si resping multe masini. In 2-3 ore iti iei masina de unde ai lasat-o cu numere si tot, fara batai de cap. Mai simplu nu se poate.

e incredibil sa mor ce se intampla cand sa bagat pt prima data taxa retroactiv am zis ca e o gluma f proasta ca nu se poate asa ceva,pai pisa ne am pe ai de guvernati maine se vor scula cu alte idei cum ca apatamentul pe care il ai l ai platit cu 90 de mii pe timpul lui ceausescu ia sa calculam noi acum cat ai de platit acum dupa 23 de ani Edited by lvi

Am un prieten cu firma pentru asa ceva, te duci cu el si cu masina si ii lasi sa isi faca treaba, intre timp poti sa bei un suc sa faci ce vrei ca aia se ocupa de tot,

pai si pe numele cui e masina ta ? parca nu as lasa masina de peste 10000 pe numele altuia .Hai 1500-2500 mai merge ,dar cand e 12-13000 ...Intreb si eu,ca nu stiu cum e cu astea cu Bg

@ VrajitoruldinOZ

Tu cu cine ai "lucrat " taxa ?

ai vreun avocat ok prin zona Deva-Hd ?

Am dat in judecata personal, dar acum nu stiu ce sa zic ...Ce pot sa-ti zic e ca nu te poti baza pe un proces cu legea din momentul curent de incepere al procesului. Tatameu a pierdut un proces de 2 ani pentru ca "s-a schimbat legea". Tara de c...t.

pai si pe numele cui e masina ta ? parca nu as lasa masina de peste 10000 pe numele altuia .Hai 1500-2500 mai merge ,dar cand e 12-13000 ...Intreb si eu,ca nu stiu cum e cu astea cu Bg

Proprietarul masinii respective e firma celui cu inmatricularile, nu e masina mea. :) Daca erai mai aproape puteai sa iti faci o firma, dar asa nu prea merita decat sa ai pe cineva de incredere. Dar oricum valoarea masinii tot scade din moment ce taxa minunata nu e platita in Ro.

Edited by Laur R.

Eu m-am referit in felul urmator: am cumparat masina am platit taxa, intre timp dau statul in judecata recuperez taxa si la un moment dat ma decid s-o vand; urmatorul va plati si el taxa (ca doar eu am recuperat-o) dupa care la randul lui va da statul in judecata isi va recupera si el banii, si dup-aia o vinde si el la randul lui...si urmatorul va face acelasi lucru si tot asa.:sorcerer:

n-ai inteles, tu fiind primul proprietar ai platit un tip de taxa, pe care ai recuperat-o, la vanzare tot TU platesti dar forma noua de taxa, pe care nici tu si nici urmatorii proprietari n-o mai vad inapoi. Dar ideea e, ca noile taxe dupa formula asta sunt majoritatea mai mici, deci daca tu ai recuperat prima taza la un 1.9 euro 3 in suma de 700 euro, vei plati la vanzare timbrul de 330 euro iar diferenta ramane in buzunarul tau... asta valabil in mai multe cazuri, probabil nu in toate ramane ceva in buzunar.

Edited by Rhaziel

eu nu inteleg de ce spuneti ca atenteaza la proprietate, daca masina e 5000 si taxa 3500, poti sa ceri pe ea in targ 8500 sau cat sa-ti amortizezi o parte din taxa ... nu-ti ia nimeni din valoarea bunului tau.

asta se va si intampla, vor creste preturile... dupa parerea mea... n-or sa se dea cu 500 de euro masini doar pentru ca atat e diferenta intre taxa si valoarea masinii....

Edited by Rhaziel

Pai cum ma Rhaziel. Tu daca ai un gram de aur si aurul se vinde cu 100 lei gramul, si maine statul spune ca daca ai aurul dinainte de 2007, la vanzare platesti o taxa de 50 lei, tu atunci vinzi aurul cu 150 lei? Cand toti ceilalti din jurul tau vand cu 100 lei?

eu nu inteleg de ce spuneti ca atenteaza la proprietate, daca masina e 5000 si taxa 3500, poti sa ceri pe ea in targ 8500 sau cat sa-ti amortizezi o parte din taxa ... nu-ti ia nimeni din valoarea bunului tau.

asta se va si intampla, vor creste preturile... dupa parerea mea.

pai daca sunt masini inmatriculate dupa 2007 ,la fel ca a ta la 5000 si nu mai platesti taxa cum sa ceri tu 8500 cine ti o cumpara?

Nasol.... e 3500 euro si masina face 5000 euro.

bai,avui chiar acuma o sclipire de inteligenta (ma rog :blush: )

fii atent

...mai tragi cativa ani de ea ,sa vezi ce mult o sa scada taxa pe cand o s-o vinzi .Si nu mai e pierderea asta crunta care ar fi daca ai vinde-o acuma

uita-te la speta mea

masina mea e din martie 2006

daca o inscriu acuma platesc 1527 euro daca mai stau o luna, in martie se invecheste inca un an si platesc doar 1345 de euro

ha ? ce zici ? :good:

pai cum adica ceilalti vand cu 100, si pe ei legea ii va afecta, si vor urca pretul... bine, eu am dat un exemplu, gen pret+taxa, dar o macar parte(nu intreaga cum am dat eu exemplu) din pierderea pe taxa toti vor s-o scoata... de unde? de la cumparator... clar

eu am dat un exemplu adaugand la pret taxa intreaga, era un simplu exemplu maximal.

exemplu practic:

eu am dat pe taxa cam 700 euro, urmeaza s-o primesc inapoi. Sa ma dau cu capu de bordura ca tre sa platesc la revanzare? NU! Pentru ca la revanzare nu voi mai plati 700 ci 330, iar eu nu voi mai cere pe masina(316i e46) 3000 de euro, ci 3300... si ma gandesc ca asa vor face si altii...

Ce pierd?

Pentru ce a fost inainte de 2007, de unde n-ai ce recupera, eu zic ca fiecare va creste pretul ca sa amortizeze ceva din ce plateste... daca nu o face, problema lui...

Edited by Rhaziel