Jump to content

O noua posibila decizie in legatura cu taxa auto

adriang

Recommended Posts

exemplu practic:

eu am dat pe taxa cam 700 euro, urmeaza s-o primesc inapoi. Sa ma dau cu capu de bordura ca tre sa platesc la revanzare? NU! Pentru ca la revanzare nu voi mai plati 700 ci 330, iar eu nu voi mai cere pe masina(316i e46) 3000 de euro, ci 3300... si ma gandesc ca asa vor face si altii...

Ce pierd?

Pai frate. Daca nu erai tu ala care ai platit taxa. Si tu erai al treilea proprietar, nu primul. Si ai dat anul trecut 3000 euro pe masina, si te trezesti cand o vinzi, ca ala primu si-a recuperat cei 700 euro, si acuma tu trebuie sa platesti extra niste bani, 300 na. Ceri 3300? Pai pe ce? Cine iti da?

pai ar fi culmea sa ceri cat ai dat + taxa!! clar ca nu mai poti sa ceri pe o masina pretul pe care l-ai dat tu...

dar ideea simpla e ca fiecare va cere mai mult decat ar cere(nu decat a cumparat-o) daca nu era taxa, tocmai ca sa recupereze macar ceva... asta ar fi o solutie in masa

Edited by Rhaziel

Pai tocmai. Asta e discutia aici.

Tu esti primul proprietar, dar sunt multi care au luat o masina deja inmatriculata in tara. Aia au dat 10 mii pe masina inmatriculata, si se trezesc ca primu proprietar a recuperat 2000 euro taxa. Si cand se vinde masina, automat se plateste taxa. Si atunci ce faci, cu cat o vinzi? Cu 10 mii? Pai si ala e prost sa iti dea 10 mii cand mai are de dat 2 mii taxa?

Edited by WLF

Bai ma lasi? Incredibil bai nene. Peste noapte ai pierdut 3500 euro din valoare.

Dar de mine ce sa mai zic? am dat pe masina 4500 si daca intra timbrul in vigoare ma costa 5000 s-o inscriu...

Dupa parerea mea, teoria lui Rhaziel e gresita, adica in cazul asta eu cu cat ar trebui sa dau masina, cu 9500€? cine-mi cumpara mie un e39 din 2001 cu 9500?

Pai da ma ca el nu intelege situatia. Deci tu vinzi o masina care pe piata are valoarea de 10 mii. Sunt 100 de masini identice cu a ta, la 10 mii euro. Ceri 10 mii, dar cumparatoru descopera ca mai are de dat 1000 euro taxa. Pai o fi cu guma in cap? Automat daca vrei sa o vinzi, o dai cu 9 mii si ala plateste 1 mie taxa, altfel te uiti la ea in parcare. Deci automat valoarea masinii tale a scazut.

Pai tocmai. Asta e discutia aici.

Tu esti primul proprietar, dar sunt multi care au luat o masina deja inmatriculata in tara. Aia au dat 10 mii pe masina inmatriculata, si se trezesc ca primu proprietar a recuperat 2000 euro taxa. Si cand se vinde masina, automat se plateste taxa. Si atunci ce faci, cu cat o vinzi? Cu 10 mii? Pai si ala e prost sa iti dea 10 mii cand mai are de dat 2 mii taxa?

Ai dat 10000 pe ea inmatriculata in 2006, acum cat valoreaza, in 2013? 6000 sa zicem(maaaxim). Cu 6000 ai vinde-o fara sa existe taxa asta, da? Nah, mergi in piata si o pui la 8000 si platesti tu taxa aia de 2000...

si o sa zici, da cine-ti da atata pe ea... pai o sa-ti dea cand toti or sa faca asa...

si da, mai sunt masini in piata la fel ca a ta si la acelasi pret, dar si alea ori au fost inmatriculate inainte de 2007 si au aceeasi situatie, ori au fost dupa si proprietarul a recuperat taxa, ori taxa a fost platita si nerecuperata dar in cazul asta si masina e mai scumpa din start, pt ca e un avantaj pt cumparator...

Edited by Rhaziel

aici in pdf

http://www.mmediu.ro/beta/wp-content/uploads/2013/02/2013-02-09-Lege-TM.pdf

in anexa nr.6 la lege,inteleg ca daca declari la fisc ca rulezi un anumit nr de km anual ,poate sa-ti mai dea o reducere suplimentara de pana la 1,75 % din taxa ??

E faza aia cu deprecierea, te duci la RAR si iti fac aia niste calcule, le dai o taxa de te arde buzunaru, ca sa primesti apoi o reducere de 200 lei in cel mai bun caz.

Sau ce credeai, ca le zici tu din gura si aia de la ANAF te si cred? Eventual le poti si desena.

Pai da ma ca el nu intelege situatia. Deci tu vinzi o masina care pe piata are valoarea de 10 mii. Sunt 100 de masini identice cu a ta, la 10 mii euro. Ceri 10 mii, dar cumparatoru descopera ca mai are de dat 1000 euro taxa. Pai o fi cu guma in cap? Automat daca vrei sa o vinzi, o dai cu 9 mii si ala plateste 1 mie taxa, altfel te uiti la ea in parcare. Deci automat valoarea masinii tale a scazut.

Corect. Si-ai sa vezi cate mii de oameni se vor uita la ele in parcare ca n-o sa le mai poata vinde.

Caline, valoarea aia este vax, te caci pe ea de reducere de 1,75%. Sa-ti dau un ex: din 3000€ taxa mai scade 1,75% asta inseamna 53€ mai putin, fix pwla.

Ai dat 10000 pe ea inmatriculata in 2006, acum cat valoreaza, in 2013? 6000 sa zicem(maaaxim). Cu 6000 ai vinde-o fara sa existe taxa asta, da? Nah, mergi in piata si o pui la 8000 si platesti tu taxa aia de 2000...

si o sa zici, da cine-ti da atata pe ea... pai o sa-ti dea cand toti or sa faca asa...

Nu vreau sa te superi pe mine, dar esti foarte greu de cap.

Cat face masina ta acuma pe piata? 5000 euro. Bun. O pui la vanzare cu 5000 euro, mai sunt 10 masini ca a ta la 5000 euro. Vine cumparatoru, si afla ca daca iti da 5000 euro tie, mai are de dat si o taxa de 1000 euro. La celelalte masini nu trebuie sa dea nici o taxa. Tu ce faci atunci ca sa iti vinzi masina? Adica sa te intelegi cu cumparatoru sa ti-o ia.

deci...

de ce la celelalte nu tre sa dea nimic?

pai si alea ori au fost inmatriculate inainte de 2007, ori au fost dupa si proprietarul a recuperat taxa, ori daca nu se incadreaza nici la prima nici la a doua atunci e clar ca vanzatorul cere mai mult pentru ca masina lui are un avantaj pentru cumparator.

eu zic ca majoritatea masinilor de vanzare sunt in una din cele doua situatii: cu taxa recuperata sau inmatriculate inainte de 2007,

apoi oparte sunt masini cu o taxa mica achitata si nerecuperata pt ca nu merita(dar astea sunt masini mai noi, deci din start relativ mai scumpe)...

Eu asa vad treburilii...

Edited by Rhaziel

Nu vreau sa te superi pe mine, dar esti foarte greu de cap.

Cat face masina ta acuma pe piata? 5000 euro. Bun. O pui la vanzare cu 5000 euro, mai sunt 10 masini ca a ta la 5000 euro. Vine cumparatoru, si afla ca daca iti da 5000 euro tie, mai are de dat si o taxa de 1000 euro. La celelalte masini nu trebuie sa dea nici o taxa. Tu ce faci atunci ca sa iti vinzi masina? Adica sa te intelegi cu cumparatoru sa ti-o ia.

Mai scazi o miuta....:ike:

N-ai cum sa o platesti tu, pe aia cumparatorul o plateste, tu nu poti decat sa o scazi din pretul masinii. :)

Edited by Laur R.

Dar de mine ce sa mai zic? am dat pe masina 4500 si daca intra timbrul in vigoare ma costa 5000 s-o inscriu...

Dupa parerea mea, teoria lui Rhaziel e gresita, adica in cazul asta eu cu cat ar trebui sa dau masina, cu 9500€? cine-mi cumpara mie un e39 din 2001 cu 9500?

catalin parca si vad anuntul tau,vand bmw an 2001 impecabil ,la numai 9500 euro putin negociabil,sa vezi ce o sa sune tel :frantics:

deci...

de ce la celelalte nu tre sa dea nimic?

pai si alea ori au fost inmatriculate inainte de 2007, ori au fost dupa si proprietarul a recuperat taxa, ori daca nu se incadreaza nici la prima nici la a doua atunci e clar ca vanzatorul cere mai mult pentru ca masina lui are un avantaj pentru cumparator.

Fratele meu alb.

Iti aduci maine o masina din Germania, dai 4k pe ea. Platesti timbru de mediu 1k. Te plictisesti de ea imediat, si o scoti la vanzare la 5000 euro.

Eu am o masina identica ca a ta, care am luat-o acum 5 ani, oi fi dat 20 de mii pe ea, dracu stie cat ca nu mai conteaza, si vreau si eu sa mi-o vand. Bun. Ma uit pe piata, una ca a mea se vinde cu 5000 euro inmatriculata. O pun si eu cu 5000 euro. Vine cumparatoru la mine, zice cat vrei, 5000 euro, pretu pietei. Pai da bai nene, dar daca o iau de la tine, mai trebuie sa dau 1000 euro, nu mai bine o iau pe ailalta la care nu platesc nimic?

Sau. Sunt masini la care taxa a fost 300-400 euro. Cine mai sta sa recupereze taxa aia, cand onorariul avocatului e mai mult decat jumatate din suma? Deci vor fi si multe masini la care nu mai trebuie sa platesti nici o taxa ca n-a fost rentabila recuperarea ei.

Edited by WLF
  • Like 2

caz concret la mine in familie

touareg 2,5 tdi af 2004 parca ,inmatriculat definitiv,al 3-4 lea proprietar

pret de vanzare 9000 de euro

pusa pe autovit ,vine cumparatorul ,placut ,negociat,luat.Facut acte ( contract ,bani etc)

....la inmatriculari, intrebare :Taxa a fost platita si nerecuperata? cumparatorul zice "nu stiu".Ala de la inmatriculari spune: veniti va rog cu o hartie de la anaf ,sa rezulte ca taxa a fost platita si nerecuperata.Omul,cumparatorul de buna credinta merge la finante,cere hartia si stupoare .Taxa fusese recuperata in instanta.Si era o taxa undeva la 3000 de euro

S-au dat banii inapoi,contractul s-a anulat-rupt

tuaregul e si acuma in familie,nu i-l mai cumpara nimeni (decat daca l-ar da cu 6000 probebil) deoarece potentialul client are de achitat taxa .Taxa aia mare de circa 3000 .

asa mi-a spus neamu' asta al meu.Si nu cred ca m-a mintit

catalin parca si vad anuntul tau,vand bmw an 2001 impecabil ,la numai 9500 euro putin negociabil,sa vezi ce o sa sune tel :frantics:

:laugh: Plm, nu suna el la 4000€ (o am deja in vanzare), dap-ai la suma aia....pfuuuu ce cinciar e60 530xi imi iau la banii aia...:sleep:

Io am alta varianta: vand bmw an 2001 impecabil, la numai 0€ negociabil, + bonus 500€ din partea mea pt plata timbrului de mediu. :hyper:

• Like 1

taxa a fost 300-400 euro. Cine mai sta sa recupereze taxa aia, cand onorariul avocatului e mai mult decat jumatate din suma?

eu sunt convins ca asta e unul din motivele pt care se tergiverseaza treaba.Zilnic mai intra niste bani la buget pe care n-o sa-i ceara nimeni inapoi.Se inmatriculeaza zilnic masini,nu multe ,dar destule -la care taxa e pana in 4-500 de euro,bani pe care nu-i mai revendica nimeni niciodata.