Jump to content

O noua posibila decizie in legatura cu taxa auto

adriang

Recommended Posts

Fratele meu alb.

Iti aduci maine o masina din Germania, dai 4k pe ea. Platesti timbru de mediu 1k. Te plictisesti de ea imediat, si o scoti la vanzare la 5000 euro.

Eu am o masina identica ca a ta, care am luat-o acum 5 ani, oi fi dat 20 de mii pe ea, dracu stie cat ca nu mai conteaza, si vreau si eu sa mi-o vand. Bun. Ma uit pe piata, una ca a mea se vinde cu 5000 euro inmatriculata. O pun si eu cu 5000 euro. Vine cumparatoru la mine, zice cat vrei, 5000 euro, pretu pietei. Pai da bai nene, dar daca o iau de la tine, mai trebuie sa dau 1000 euro, nu mai bine o iau pe ailalta la care nu platesc nimic?

Sau. Sunt masini la care taxa a fost 300-400 euro. Cine mai sta sa recupereze taxa aia, cand onorariul avocatului e mai mult decat jumatate din suma? Deci vor fi si multe masini la care nu mai trebuie sa platesti nici o taxa ca n-a fost rentabila recuperarea ei.

am vazut deja multe anunturi de vanzare in care se specifica "taxa achitata si nerecuperata" si pretul era deja mult mai mare, si asa se va intampla...

:laugh: Plm, nu suna el la 4000€ (o am deja in vanzare), dap-ai la suma aia....pfuuuu ce cinciar e60 530xi imi iau la banii aia...:sleep:

Io am alta varianta: vand bmw an 2001 impecabil, la numai 0€ negociabil, + bonus 500€ din partea mea pt plata timbrului de mediu. :hyper:

da sa sti o sa ajungem sa platim cumparatorul sa ne ia clocitorile din parcare :goodjob:

caz concret la mine in familie

touareg 2,5 tdi af 2004 parca ,inmatriculat definitiv,al 3-4 lea proprietar

pret de vanzare 9000 de euro

pusa pe autovit ,vine cumparatorul ,placut ,negociat,luat.Facut acte ( contract ,bani etc)

....la inmatriculari, intrebare :Taxa a fost platita si nerecuperata? cumparatorul zice "nu stiu".Ala de la inmatriculari spune: veniti va rog cu o hartie de la anaf ,sa rezulte ca taxa a fost platita si nerecuperata.Omul,cumparatorul de buna credinta merge la finante,cere hartia si stupoare .Taxa fusese recuperata in instanta.Si era o taxa undeva la 3000 de euro

S-au dat banii inapoi,contractul s-a anulat-rupt

tuaregul e si acuma in familie,nu i-l mai cumpara nimeni (decat daca l-ar da cu 6000 probebil) deoarece potentialul client are de achitat taxa .Taxa aia mare de circa 3000 .

asa mi-a spus neamu' asta al meu.Si nu cred ca m-a mintit

Gresit!!! Tre' sa-l dea cu 12000 sa-si ia banii inapoi pe taxa.:wacko: :yahoo:

am vazut deja multe anunturi de vanzare in care se specifica "taxa achitata si nerecuperata" si pretul era deja mult mai mare, si asa se va intampla...

Pai cum ma sa maresti pretul, cand adusa de dincolo iese mai ieftin? Care e logica? Cum sa creasca preturile din Romania cu 2-3 mii de euro sa zicem, cand masina adusa din Germania si inmatriculata ramane la acelasi pret.

vezi ? romanu tot roman...Lacom ...auzi tu e60 530xi :sorcerer:

Glumeam,mane :flowers:

Pai ce pizda masii, nu trebuie sa se simta bine si buricul meu? sunt sigur ca 99% dintre romani ar face asta...:rolleyes:

Oricum, ala a fost visul meu dar s-a dus pe pwla de cand cu taxa asta imputita...:(

Pai ce pizda masii, nu trebuie sa se simta bine si buricul meu? sunt sigur ca 99% dintre romani ar face asta...:rolleyes:

Oricum, ala a fost visul meu dar s-a dus pe pwla de cand cu taxa asta imputita...:(

Pai tu ce treaba ai in Italia cu taxa p*lii? Direct 545i iti iei :laugh:

Pai cum ma sa maresti pretul, cand adusa de dincolo iese mai ieftin? Care e logica? Cum sa creasca preturile din Romania cu 2-3 mii de euro sa zicem, cand masina adusa din Germania si inmatriculata ramane la acelasi pret.

man... nu cu 2-3 mii, nu spun ca fiecare va creste pretul cu echivalenta taxei, dar o parte din ea va dori sa o scoata cumva...

preturile de afara sunt cele de afara, cand afara s-au ieftinit rau euro3 anul trecut, ai vazut tu sa se ieftineasca masiv la noi? deci acolo e alta politica, pret de afara vs pret la noi, crezi tu ca ce vine de afara va ramane la acelasi pret, eventual daca ti-o aduci tu... dar nu multi si-o aduc personal

in concluzie, parerea mea, e ca daca taxa asta, gandita bine a dracului, va ramane valabila, vor creste cu ceva preturile la masini sh, si se vor vinde tot mai putine, astfel un anume procent de clienti se va indrepta inspre cele noi... ceea ce s-a si urmarit probabil.

e parerea mea, ca e buna, ca e rea, nu stiu si n-o impun, nu vreau sa ma contrazic cu nimeni.

Edited by Rhaziel

Pai tu ce treaba ai in Italia cu taxa p*lii? Direct 545i iti iei :laugh:

Daaaaaaaa, si asigurarea o sa ma coste 5450 in fiecare an, iar impozitul (superbollo) la fel, 5450€.:alien:

Si astia alti hoti!!! Plm, daca ne tragem din ei,asta e!! nu stiu ce se intampla cu natia asta latina, de ce dreacu' o fi atat de ipocrita?

man... nu cu 2-3 mii, nu spun ca fiecare va creste pretul cu echivalenta taxei, dar o parte din ea va dori sa o scoata cumva...

preturile de afara sunt cele de afara, cand afara s-au ieftinit rau euro3 anul trecut, ai vazut tu sa se ieftineasca masiv la noi? deci acolo e alta politica, pret de afara vs pret la noi

in concluzie, parerea mea, e ca daca taxa asta, gandita bine a dracului, va ramane valabila, vor creste cu ceva preturile la masini sh, si se vor vinde tot mai putine, astfel un anume procent de clienti se va indrepta inspre cele noi... ceea ce s-a si urmarit probabil.

e parerea mea, ca e buna, ca e rea, nu stiu si n-o impun, nu vreau sa ma contrazic cu nimeni.

Pe dracu Rhaziel, o sa fie exact invers!!!! Oamenii nu au bani de masini noi, deaia apelau la masini sh de 2-3000€, spune-mi si mie ce om normal mai da acum 10-15000€ pe o masina noua?

Gandeste-te ca sunt cateva sute de mii de oameni care si-au luat papara cand au cumparat loganul, (lasa dom'le, masina noua, productie interna, niste facilitati pe moment din partea statului,etc), pai tu crezi ca oamenii aia mai sunt atat de prosti sa se mai duca sa-si ia masina noua dupa ce statul le-a dat cu taxa in cap si dupa ce un logan valoreaza 2000-2500€ iar taxa este de 3000€?

Iti spune eu ce se va intampla, o sa inghete de tot piata, iar omul va ramane cu masina din dotare, probabil pana la o noua lege.

aia-l doare pe roman!

ca el cumpara masina ca pe o afacere mereu...

Da Rhaziel, dar in europa exista facilitati pt masinile noi, omul circula 4-5 ani apoi isi ia alta noua,asta ce inseamna ca este afacere? chiar aici in italia este un program la mercedes daca nu ma-nsel, iei un mercedes clasa a sau b,dai avans vreo 5000€, platesti pt 4 ani rate, iar dupa acesti 4 ani daca nu-ti mai convenea masina sau te saturai de ea, o duceai inapoi si firma iti dadea alta sau urmatorul model (asta in cazul in care mai iesea un model ulterior). Insa noi romanii ce facem cu loganele noastre,cui i le mai dam? cine le mai ia daca tre' sa dai 3000€ pt taxa?

mi-am calculat si eu taxa ''noua''/ timbru pt 530 diesel din 2002 si imi iese 5486 euro fata de timbru vechi care era de aprox 2700 euro. deci la mine s-a dublat. si masina a valorat 6400 euro. mda.......:thumbsup:

eu totusi zic sa mai socotesti odata, si sa repui suma!

http://www.4tuning.r...bru-mediu-2013/

si nu inteleg de unde scoateti taxe de 3000 de euro pt logane?

dati-mi si mie sursa.

Edited by Rhaziel

eu totusi zic sa mai socotesti odata, si sa repui suma!

http://www.4tuning.r...bru-mediu-2013/

atat imi iese. 2686 euro prima varianta de timbru, si a doua varianta la care se tine cont si de motoare diessel care platesc diferentiat imi vine 5400 si ceva. calculele sunt facute pt motor de 2926 cmc, vechime 10-11 ani (fabricatie noiembrie 2002), emisii co2 189 grame (e scris in carte), euro 3. deci valorile pe care le-am dat mai sus sunt corecte. daca am gresit corectati-ma.....

Edited by rachiu_03

atat imi iese. 2686 euro prima varianta de timbru, si a doua varianta la care se tine cont si de motoare diessel care platesc diferentiat imi vine 5400 si ceva. calculele sunt facute pt motor de 2926 cmc, vechime 10-11 ani (fabricatie noiembrie 2002), emisii co2 189 grame (e scris in carte), euro 3. deci valorile pe care le-am dat mai sus sunt corecte. daca am gresit corectati-ma.....

Ai calculat dupa tabelul ministerului mediului? vezi ca in urma cu vreo 8-9 pagini este un link cu tabelul oficial al mm,acolo vei afla taxa exacta. Eu am acelasi model iar taxa ajunge la 4985€. Masina 530dA Touring din noiembrie 2001, emisii co2 226 grame, euro 3.

Edit: calculeaza dupa asta http://www.mmediu.ro/beta/wp-content/uploads/2013/02/2013-02-09-Lege-TM.pdf

Edited by Catalin BMW

Ai calculat dupa tabelul ministerului mediului? vezi ca in urma cu vreo 8-9 pagini este un link cu tabelul oficial al mm,acolo vei afla taxa exacta. Eu am acelasi model iar taxa ajunge la 4985€. Masina 530dA Touring din noiembrie 2001, emisii co2 226 grame, euro 3.

Edit: calculeaza dupa asta http://www.mmediu.ro...-09-Lege-TM.pdf

dupa tabelele alea am calculat. dar la tine e ceva mai veche intra la categoria 11-12 ani si iti creste coeficientu ala C, deci iti scade suma deinmultit cu A si cu B. de asta probabail vine mai putin la tine. incercati si voi sa o calculati pentru datele mele si vedeti cat va da. poate intr-adevar am gresit eu.