Jump to content

O noua posibila decizie in legatura cu taxa auto

adriang

Recommended Posts

romanu' nu e las, romanu e comod, se uita la capatos si spera sa iasa altii pentru el in strada. E si putin rusinos, poate il vad vecinii la televizor, poate fac misto de el.

Selectia naturala(cumva) o sa intervina si aici, astia spera sa-si ia lumea masina noua in loc de sh, or sa-si ia o pewla, or sa blocheze piata de tot, apoi vor umbla la impozite, ai loganel cu un milion impozit? ei lasa, punem 5, nu se misca rumanu' pt atat sa protesteze

E pe dreacu, e mai prost decat prevede legea, este foarte las, fricos, sa nu cumva sa-si ia doua pulane pe spinare sau vreo grenada lacrimogena...

ia cititi aici pe pagina lui ponta la rubrica cu tichetul ala de 2500€ pt masinile electrice sa vedeti cati sustinatori are, cum il felicita lumea, cum il sustin, cum sunt deacord cu toate taxele si cu ce face ponta...

pe ponta ala nu-l mai da jos nimeni niciodata.O sa-l mai vedem acolo sus inca foarte multi ani de acuma inainte.Morala ? Minciuna invinge :thumbsup:

Problema e ca noi stam acasa, scarbiti, iar altii voteaza pentru noi. Din pacate, oricum ar fi, suntem prea putini noi, si sunt prea multi cei asistati de stat, pentru care e nevoie de bani la buget. Nu prea vad cum o sa poata fi mai bine, inainte sa fie mult mai rau.

Problema e ca noi stam acasa, scarbiti, iar altii voteaza pentru noi. Din pacate, oricum ar fi, suntem prea putini noi, si sunt prea multi cei asistati de stat, pentru care e nevoie de bani la buget. Nu prea vad cum o sa poata fi mai bine, inainte sa fie mult mai rau.

Totul pe lumea asta are limite...

Adevarul este ca ai avut pe cine vota.

Au fost altfel de candidati?!?!?!

Acelas tipar!

Adevarul este ca ai avut pe cine vota.

Au fost altfel de candidati?!?!?!

Acelas tipar!

Ai auzit de absenteism total la vot? dar de boicotarea voturilor ai auzit? dar e mai buna o galeata cu 3 kile de malai in ea si cu 2 pixuri inscriptionate cu partidul respectiv.

In fine, nu are rost sa poluam topicul cu subiecte de ordin politic.

dar e mai buna o galeata cu 3 kile de malai in ea si cu 2 pixuri inscriptionate cu partidul respectiv.

Bingo. Dar sa stii ca poporul asta e mai usor de prostit acum decat inainte, acum nu mai e neaparat nevoie nici macar de punga, e de ajuns o televiziune-doua, si ai rezolvat problema. Nu e numai la noi, uita-te la Berlusconi...

Bingo. Dar sa stii ca poporul asta e mai usor de prostit acum decat inainte, acum nu mai e neaparat nevoie nici macar de punga, e de ajuns o televiziune-doua, si ai rezolvat problema. Nu e numai la noi, uita-te la Berlusconi...

Un rahat prajit si-aici, aceleasi fete de 20 de ani, parca suntem frati sau acelasi popor. O ard si astia prin rotatie: berlusconi,monti,casini,bersani,vendola (ultimul fiind cu "ochisorul maro" la propriu :rolleyes: :blush: ), aceleasi figuri politice. Sa-ti mai zic de promisiuni??? ai nostri sunt pantaloni scurti pe langa astia, deja berlusca a anuntat ca daca iese premier, infiinteaza 4 milioane de locuri de munca si taie tot ce inseamna impozit pt case.:wacko:

http://www.auto.ro/stiri/proiect-de-lege--soferii-nu-vor-putea-conduce-masini-neinmatriculate-pe-numele-lor.html/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=zilnic&utm_source=Newsletter__Lista_standard_Auto&utm_medium=&utm_campaign=newsletter_84829

cica nu mai ai voie sa mergi cu trabantu lu tactu' sau nevasta nu mai are voie sa se duca la shopping cu trocariciul tau. de unde dreacu au venit astia nu stiu? am avut dreptate cand am zis ca urmeaza un sir de jegosenii deastea

Tocmai am aflat o chestie interesanta de la avocatul care se ocupa de procesul pentru inmatricularea masinii personale fara plata taxei. Mi-a spus ca pe baza sentintei, daca voi vinde masina, cel care o va cumpara nu va fi obligat sa plateasca timbrul de mediu. Stie cineva daca se poate asa ceva?

Din practica judiciara pana acum situatia nu a stat asa. Daca eu am o masina inscrisa fara taxa ptr ca m-am judecat cu ei si ti-o vand tie tu va trebui sa platesti.

Asa a fost dintotdeauna.

cred ca avocatul tau nu e prea bine informat lucru ce mi se pare destul de gravv

cica nu mi ai voie sa mergi cu trabantu lu tactu' sau nevasta nu mai are voie sa se duca la shopping cu trocariciul tau. de unde dreacu au venit astia nu stiu? am avut dreptate cand am zis ca urmeaza un sir de jegosenii deastea

este vorba de cei care nu isi transcriu masinile. nu mai ai voie sa mergi cu masini care sunt vandute si neinmatriculate pe numele cumparatorului. se poate gasi proiectul de lege care e posibil sa intre si acolo se face referire exact la maisnile care nu sunt transcrise. se vor suspenda inmatricularile din oficiu daca tu imi vinzi masina si eu nu o inscriu

Edited by CosminE46

Da asa stiam si eu. Insa mi-a explicat ceva de genul ca sentinta se da pe baza seriei de sasiu a masinii astfel incat viitorul proprietar se va putea folosi de hotararea judecatoreasca si sa inmatriculeze masina fara plata taxei. Nu ma pricep prea bine la chestii legale si m-am gandit sa intreb aici.

pai atunci au uitat sa scrie ca exceptie sunt gradele de rudenie si sotii, astea de se cheama mai nou bunuri comune si nu au cum sa se interzica

nicaieri in lume nu ai voie sa circuli daca nu esti trecut pe asigurare la utilizator, dar daca ai asigurare pe numele tau poti imprumuta o masina de la cineva terta pers pe care s-o folosesti atata timp cat are verificare si corespunde tehnic

Mi-a spus ca pe baza sentintei, daca voi vinde masina, cel care o va cumpara nu va fi obligat sa plateasca timbrul de mediu. Stie cineva daca se poate asa ceva?

Este un aspect la care ma gandeam zilele trecute.

Punctul slab poate proveni din urmatoarea ciudatenie:

- daca ai platit ceva ilegal (taxa veche) atunci nu mai trebuie sa platesti taxa de timbru (care teoretic ar fi legala)...

- daca ai recuperat ceva platit ilegal atunci trebuie sa platesti taxa de timbru. Deci daca instanta iti face dreptate, atunci legea anuleaza remedierea impusa de instanta penalizandu-te in alta forma...

Un avocat poate sa interpreteze mult mai bine, dar cred ca exista (cel putin) o potentiala fisura in legea cea noua...

Ar fi interesant de aflat chestia asta. Intr-adevar este vorba doar de seria de caroserie si marca masinii, altceva nimic nu se specifica.

De asemenea, am acum hotararea in fata, nu scrie nici unde ca obliga politia sa inmatriculeze pe numele si numai pe numele reclamantului, masina cutare. Spune doar ca obliga sa inmatriculeze masina si atat.

De fapt stati asa ca o sa scanez documentul, 5 minute.

Edited by WLF

Ar fi interesant de aflat chestia asta. Intr-adevar este vorba doar de seria de caroserie si marca masinii, altceva nimic nu se specifica.

Probabil chestia asta depinde doar de legea in vigoare. Daca se va castiga dupa taxa veche, atunci noul proprietar e bun de plata timbrului de mediu (asa cum e si cu masinile pentru care s-a recuperat taxa veche).

Daca se va castiga dupa timbrul de mediu, atunci noul proprietar nu ar trebui sa aibe vreo problema. Asta ar fi logic (din punctul meu de vedere).

Si la baza deciziei a stat faptul ca pentru autoturisme similare, inmatriculate inainte de 2007, nu s-a platit taxa de inmatriculare (deci vorbim despre discriminare) ?

Eu asta am retinut, citind asa la repezeala.

Edited by jeezy

Da, cam asta este ideea. Ca UE a spus ca nu poti pune o taxa pe produsele care trec frontiera dinspre spatiul UE, in timp ce produsele similare de pe piata interna sunt netaxate. Asta ar fi discriminarea. Nu conteaza ca sunt inmatriculate inainte de 2007, ci ca masinile autohtone nu sunt supuse taxei. Edited by WLF

Da, cam asta este ideea. Ca UE a spus ca nu poti pune o taxa pe produsele care trec frontiera dinspre spatiul UE, in timp ce produsele similare de pe piata interna sunt netaxate. Asta ar fi discriminarea.

Aceasta portita au acoperit-o cu timbrul de mediu. Sunt curios ce se va gasi in privinta timbrului.

Pai nu, ideea ar fi urmatoarea. Importi in romania apa plata. O lege contrara UE, spune ca esti obligat pentru apa plata sa dai o taxa la stat, altfel nu ai voie sa bagi apa aia in tara. Te judeci cu statul, castigi, bagi apa in tara si o scoti la vanzare. Brusc, statul baga alta lege prin care il obliga pe ala care cumpara de la tine, sa plateasca o taxa pe motiv ca tu nu ai platit taxa. Automat, tu ca si vanzator, esti afectat pentru ca nu poti face concurenta produselor celorlalte de pe piata.

Probabil chestia asta depinde doar de legea in vigoare. Daca se va castiga dupa taxa veche, atunci noul proprietar e bun de plata timbrului de mediu (asa cum e si cu masinile pentru care s-a recuperat taxa veche).

Daca se va castiga dupa timbrul de mediu, atunci noul proprietar nu ar trebui sa aibe vreo problema. Asta ar fi logic (din punctul meu de vedere).

Pai legea veche ar trebui sa aiba legatura cu legea noua nu? Stiu ca daca ai platit taxa de inmatriculare atunci nu mai platesti timbru de mediu nu?