Jump to content

O noua posibila decizie in legatura cu taxa auto

adriang

Recommended Posts

Din cauza asta se fac verificari asa de multe:

http://www.voceavalcii.ro/2013/04/19/breaking-news-politistul-dan-liviu-dumitru-arestat-pentru-luare-de-mita-trafic-de-influenta-abuz-in-serviciu-si-inselaciune/

Asta din link e chiar cel care iti primea actele la ghiseu, il cunosc de cand eram la liceu, un tip linistit, nu mi-ar fi dat prin cap ca a putut face asa ceva.

Era pe mana cu asta: http://www.voceavalcii.ro/2013/04/29/un-alt-arestat-in-dosarul-inmatricularii-ilegal-a-masinilor/

Asta lua banii de la oameni si le zicea ca alearga pentru ei si le plateste el taxa si le inmatriculeaza masina "la cheie", si el de fapt pe mana cu garcea le inmatricula cu chitanta falsa si banii ii imparteau.

Se pare ca in toata tara sunt cazuri de genul asta. O spaga la garcea si inmatriculai masina fara plata taxei, cu chitante false.

Legea asta noua cu adeverinta i-a dat peste cap, si acuma apar toate combinatiile din trecut. Omu stie ca masina lui s-a inmatriculat pe bune, se duce la ANAF sa scoata adeverinta, si ce sa vezi, nu exista.

Va dati seama cate masini sunt inmatriculate pe naspa? Din 2007 incoace, in toata tara. Daca nu bagau astia legea incat sa se ceara o verificare la ANAF si o eliberare de dovada, nu se afla niciodata, ca ala de la ghiseu de acolo sigur stia cum sa isi acopere urmele.

Si asta e un caz local sa zic asa, Valcea e mica. Stati sa vedeti cand rasufla mafia inmatricularilor din orasele mari, cred ca la Pitesti iar o sa fie o iufa de arestari mai ceva ca alea din vama. Si la Bucuresti sunt 100% sigur ca s-au facut manevre si mai puternice. Asta era unu mic care a facut si el o combinatie, dar in orasele mari unde s-a rostogolit spaga de la sef la sef, o sa fie mare tevatura.

Si asta e un caz local sa zic asa, Valcea e mica. Stati sa vedeti cand rasufla mafia inmatricularilor din orasele mari, cred ca la Pitesti iar o sa fie o iufa de arestari mai ceva ca alea din vama. Si la Bucuresti sunt 100% sigur ca s-au facut manevre si mai puternice. Asta era unu mic care a facut si el o combinatie, dar in orasele mari unde s-a rostogolit spaga de la sef la sef, o sa fie mare tevatura.

cad aia mici care au pus degetul!

• Like 1

Deci pentru care masini dureaza de acum 4 zile eliberarea actelor? Pentru cele care platesc ACUM taxa de mediu sau pentru cele care vin cu adeverinta anaf??

In cazul nostru e vorba de o masina la care am platit noi taxa de mediu zilele astea.

De acuma eliberarea acte la politia pentru masini care au platit taxa mediu dureaza 4 zile.

Azi a depus sotia actele in final la politia in Bucuresti, si cica au intors la interval veche de 2 ore pentru eliberarea placutelor (ne-personalizate). Cand isi schimbe vantul directie, cand se fac alte proceduri.

Daca inteleg eu bine... daca masina era scutita de taxa in 2010 acum o platesti la revanzare? Asta e foarte tare. Astia au macar urme vagi de creier?

Asta inseamna ca pentru masinile scutite astazi se va plati taxa peste doi trei ani?

...

Cu dovada de la fisc a fost alta distractie - masina a fost inmatriculata in 2010, e Euro5, am cerut dovada, au cautat vreo 2 saptamani dupa care in paralel (noi si cei de la fisc) ca in 2010 masinile euro5 erau scutite de taxa de mediu, si ca trebuie platite acuma la revanzarea.

Daca inteleg eu bine... daca masina era scutita de taxa in 2010 acum o platesti la revanzare? Asta e foarte tare. Astia au macar urme vagi de creier?

Asta inseamna ca pentru masinile scutite astazi se va plati taxa peste doi trei ani?

cu ponta acolo ,,,se poate intampla absolut orice ,cand l-am mai auzit si cu aia cu confiscatul masinii daca nu stiu ce accident faci , ma asteptam sa vina ineptia asta de la vreun comunist obosit nu de la unul ca el .

Nu e normal ce se intampla. La orice masina din Romania poti avea surprize neplacute. Cumperi masina dupa ce ai verificat daca e platita si nerecuperata taxa dar dupa 2 ani cand vrei sa o vinzi afli ca fostul propietar si-a recuperat banii. E naspa. Mai corect mi s-a parut Boc.

Da. Practic intre in categorie cu masini aduse din strainitate: nu a fost platit nici o taxa de mediu si se incadreaza intr-o categorie care acuma este supusa la plata.

Cumva trebuie sa ai si grija daca ai o masina inmatriculata care a fost scutita la inmatricularea - urmaresti cat e taxa si mai bine o platesti cand e inca mica. Euro5 peste ceva ani probabil va fi considerat ceva mega-poluant.

• 2 weeks later...

intr-un fel e pacat si trist

au trecut aproape 7 ani de cand am intrat in UE si totusi inca se incearca ingradidrea drepturilor

cum am mai spus e trist

http://www.curierulnational.ro/Eveniment/2013-05-09/Timbrul+de+mediu+se+muta+la+Tribunal

habar nu am daca abereaza sau nu in articol, dar la sfarsitul lunii viitoare cica se vor finaliza primele procese in legatura cu timbrul de mediu, sunt curios daca castiga ori ba

am tot citit dar nu prea am inteles foarte bine cum sta treaba cu taxa. De ex daca proprietarul imi vinde mie masina si imi arata adeverinta Anaf(taxa nerecuperata) eu plec fericit cu masina. Proprietarul mai poate sa-si recupereze taxa dupa vanzarea masinii? Poate sa scoata adeverinta ANAF si dupa sa isi recupereze taxa?

De cand cu taxa, toate masinile de la vanzare o au ''platita si nerecuperata'' dar parca e prea frumos sa fie adevarat...

o zi frumoasa va doresc ! :)