Jump to content

O noua posibila decizie in legatura cu taxa auto

adriang

Recommended Posts

Miercuri s-au facut 2 certificate de partaj. Cunosc notari care fac/faceau. De azi am vazut si eu la stiri ca se va inchide si portita asta si am inteles ca au fost instiintati si notarii. Pana cand va merge, nu stiu sa iti zic.

Se inmatriculeaza prin partaj in Tulcea incepand din Martie, de cand nu s-au mai primit dosare la tribunal impotriva vechii taxe.

Sunt sigur ca se va gasi o noua portita..e doar o chestiune de timp..

Edited by yitzack
  • Like 1

Miercuri s-au facut 2 certificate de partaj. Cunosc notari care fac/faceau. De azi am vazut si eu la stiri ca se va inchide si portita asta si am inteles ca au fost instiintati si notarii. Pana cand va merge, nu stiu sa iti zic.

Se inmatriculeaza prin partaj in Tulcea incepand din Martie, de cand nu s-au mai primit dosare la tribunal impotriva vechii taxe.

Sunt sigur ca se va gasi o noua portita..e doar o chestiune de timp..

si le vor inchide pe toate , nici nu-si bat capul sa le gaseasca ei , vor aparea pur si simplu . Si astea cu partajul au fost inmatriculate asa , dar problema tot exista la revanzare unde vei pierde acei bani de reinmatriculare sau o parte . Practic te bucuri de faptul ca o inscrii si te folosesti de ea ...speranta asta ca va disparea taxa e un vis pierdut .

Nu am zis ca vreodata va disparea taxa. Suntem probabil singurii din Europa care ne plangem de persecutiile financiare la care suntem supusi..

Sunt alte tari cu taxe mult mai mari decat ale noastre, unde oamenii nu sunt asa "avuti" ca aici. Fiecare mananca, bea, conduce si traieste atat cat ii este plapuma..si toata lumea este fericita ( sau cel putin mai fericita decat noi ca natie )

Revenind la taxa, prin partaj s-au transcris si masini deja inmatriculate de la un proprietar la altul, cu mentiunea in talon ca au fost inmatriculate cu scutire de taxa.

As cum la inceput auto-camioanele au fost scutite de taxa prin transformarea lor in auto speciale ( se monta de exemplu un plug de zapada si camionul devenea auto speciala pentru deszapezire, iar dupa ce iesea din RAR, jos plugul ), auto speciale care au fost scutite de taxa de poluare. La fel autoturismele prin inmatriculare pe fundatie, pe persoana cu handicap ( pe net inca se gaseste de inchiriat device-ul ce se monteaza in masina pentru persoane cu dizabilitati, device ce se inchiriaza cu apox 100 euro in vederea inmatricularii ) sau proces impotriva statului si mai apoi partaj...se vor gasi noi portite care vor tine mai mult sau mai putin..dar tot timpul vor fi cateva mii sau sute de mii de masini inscrise astfel..

In paralel, dupa pararea mea Bulgaria va mai tine mult si bine..

Edited by yitzack
  • Like 1
  • Downvote 1

Pai nu au cum sa interzica masinile inmatriculate in Bulgaria ca isi pun in cap pe cei din Uniunea Europeana. Practic le-ar interzice un drept european de care noi beneficiem in fiecare tara membra. Pacat ca nici in ziua de azi nu au gasit o taxa daca nu se poate fara, care sa convina tuturor si uite asa romanii o sa le faca in continuare p... mare statului bulgar.

Pai nu au cum sa interzica masinile inmatriculate in Bulgaria ca isi pun in cap pe cei din Uniunea Europeana. Practic le-ar interzice un drept european de care noi beneficiem in fiecare tara membra. Pacat ca nici in ziua de azi nu au gasit o taxa daca nu se poate fara, care sa convina tuturor si uite asa romanii o sa le faca in continuare p... mare statului bulgar.

Nu vezi ca acum problema nu o ridica statul roman, ci statul bulgar..

Nu am zis ca vreodata va disparea taxa. Suntem probabil singurii din Europa care ne plangem de persecutiile financiare la care suntem supusi..

Sunt alte tari cu taxe mult mai mari decat ale noastre, unde oamenii nu sunt asa "avuti" ca aici. Fiecare mananca, bea, conduce si traieste atat cat ii este plapuma..si toata lumea este fericita ( sau cel putin mai fericita decat noi ca natie )

Revenind la taxa, prin partaj s-au transcris si masini deja inmatriculate de la un proprietar la altul, cu mentiunea in talon ca au fost inmatriculate cu scutire de taxa.

As cum la inceput auto-camioanele au fost scutite de taxa prin transformarea lor in auto speciale ( se monta de exemplu un plug de zapada si camionul devenea auto speciala pentru deszapezire, iar dupa ce iesea din RAR, jos plugul ), auto speciale care au fost scutite de taxa de poluare. La fel autoturismele prin inmatriculare pe fundatie, pe persoana cu handicap ( pe net inca se gaseste de inchiriat device-ul ce se monteaza in masina pentru persoane cu dizabilitati, device ce se inchiriaza cu apox 100 euro in vederea inmatricularii ) sau proces impotriva statului si mai apoi partaj...se vor gasi noi portite care vor tine mai mult sau mai putin..dar tot timpul vor fi cateva mii sau sute de mii de masini inscrise astfel..

In paralel, dupa pararea mea Bulgaria va mai tine mult si bine..

Nu prea cred....http://www.auto.ro/stiri/bulgaria--autoritatile-pregatesc-schimbarea-codului-rutier.html/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=zilnic

Hai sa ne amintim de cate ori a fost populatia "amenintata" prin media ca se va inchide robinetu cu numere bulgaresti..

Pai da, dar a fost amenintata de catre partea romana, nu si de autoritatile bulgare....

@Fabolous nu contesta nimeni dreptul ala european, da' pana la el sunt legile interne care in anumite cazuri primeaza; ia ex actualul timbrul de mediu...de ce aici n-a mai intervenit dreptul european? daca o tara anume, considera ca prin diverse mijloace ale unor categorii de oameni, se aduc anumite prejudicii catre bugetul de stat/bugetele locale, acel stat va interveni prin implementarea unor legi in asa fel incat sa estompeze acele prejudicii aduse statului, deci ce treaba are aici dreptul european? pai bulgarul poa' sa spuna simplu si la obiect: "inmatriculati-va masinile in tara de origine, si apoi puteti sa circulati oriunde vreti".

Edited by Catalin BMW

Catalin, nu stii care-i procedura inmatricularii unei masini in Bulgaria, las-o asa.

Pai explica-mi cu ce am gresit....adica bulgarii deja au anuntat ca vor sa schimbe codul rutier -cod care i-ar afecta pe multi romani- iar tu vrei sa spui ca nu le pot face nimic romanilor care au masini pe bg?blink.gif

Mai ramane de vazut... Partea cu timbru de mediu ne afecteaza pe noi romanii doar nu si pe alti cetatenti europeni pe cand cu masinile pe Bulgaria nu au cum sa le interzica doar lor. Ar putea adopta o lege dar pentru toti ceea ce este imposibil. Pana la urma toate masinile pe Bulgaria au proprietari bulgari sau firme bulgare.

Parerea mea, stiti cand vom avea sansa sa scapam de taxa asta tampita? cand se vor infiinta SUE, iar oameni (impropiu spus "oameni", ca nu prea sunt) gen base,ponta,crin(uta) si ceilalti, nu vor fi decat simpli secretari sau cel mult guvernatori...

Eu sunt fericit ca dupa 10 luni de cand am inceput procesul pentru Taxa auto, acum 2 zile am recuperat: taxa + dobanda + cheltuieli de judecata - cam 6500lei.

Sunt atat de jegosi incat imi pusesera termen de ridicare a sumei in data de 10august. Curios, un plic cu instintarea termenului a facut in oras de pe o strada pe alta 21 zile si bine inteles ca plicu a ajuns la mine pe 25 cu mult dupa ...

Am facut un scandal monstru pe la administratia fiscala pentru ca nu aveau bani cand m-am dus eu si m-au chemat a doua zi sa scape de mine.

Cu alte cuvinte va trebuie nervi, timp si mult tupeu ca sa recuperati ceva de la statul roman.

Poate nici atunci. O sa scapam de taxa cand romanii vor face ceva in privinta asta. Pana atunci si daca vom avea taxe de mii de euro si tot nu o sa zicem nimic. Asta e romanul cautam orice sa fentam prin alte metode mai putin legale taxele dar sa facem altceva sa ii obligam sa le scoata nu se poate.

Tot romanu urla sus si tare ca este nedreptatit de taxe, legi etc. ca viata e grea, ca salarii sunt mici, taxe mari, drumuri proaste, nivel de trai scazut..

Pe partea cealalta..toti aruncam gunoaie sau mucuri de tigara pe jos, toti (daca avem cunostinte sau posibilitatea) furam din traista statului si lista poate continua la nesfarsit..

Toti suntem doar pe interes propriu..incepand de sus pana la ultimu cersetor..

Nimeni numai are macar tupeul sa iasa in strada..

Comparati protestele si rezultatele protestelor in Bulgaria cu spalaceala care a fost aici..

Ne meritam soarta din plin.

Iar taxa asta, conceputa si scrisa asa schiop, este justificata.

De vreo 2 ani, care au cap, isi fac rezidenta acolo si isi tin masinile pe nume propriu. Costa cu vreo 50-70 euro in plus.

Nu am nimic cu cei care conduc/poseda masini de Bg. Doar cu nenorocitii care umbla fara acte in regula, cu un tupeu formidabil pe sosea, urmasi directi ai dacilor, lor fiindu-le frica doar sa nu cada ceru pe ei..nimic mai mult.

Edited by yitzack
  • Like 2
  • Downvote 1

Pai nu au cum sa le interzica e un drept european pe care si noi si ceilalti il au in Uniunea Europeana.

nu au cum sa le interzica, dar au cum sa te forteze sa platesti impozit in romania daca folosesti masina cu numere bulgaresti aici

Poate nici atunci. O sa scapam de taxa cand romanii vor face ceva in privinta asta. Pana atunci si daca vom avea taxe de mii de euro si tot nu o sa zicem nimic. Asta e romanul cautam orice sa fentam prin alte metode mai putin legale taxele dar sa facem altceva sa ii obligam sa le scoata nu se poate.

Degeaba dati minus lui yitzack, ca are dreptate. In multe state europene, pe care romanii le ridica in slavi, exista interdictii asemanatoare. Diferenta e ca acolo te opresc in plina strada si-ti spun ca esti cu masina in tara de mai mult de 3 luni, si ca ori o inmatriculez ori nu mai circuli cu ea. Asa suntem noi, vrem masini cu motoare de 5000, dar fara nici un fel de taxe. Si tot timpul ne plangem ca taxele sunt mari, desi peste tot in Europa civilizata o masina scumpa aduce cu sine taxe mai mari. O vorba romaneasca spune ca nu poti fi si cu p...in c.. si cu sufletu-n rai. Taxa, intr-un fel sau altul, o sa ramana, justificata sau nu. Dar noua tuturor ne va fi mult mai bine cand o sa intelegem ca masina pe care ti-o permiti nu e cea pe care o poti cumpara, ci cea pe care o poti intretine, cu tot ce presupune asta.

L.E.: intrebati un danez, de exemplu, cat trebuie sa plateasca pentru un E90 320D din 2007 si raportati la salariul lui; apoi intrebati un englez cat plateste ca sa poata intra in oras cu masina lui cu motor euro3 sau euro4. Si apoi mai discutam.

Edited by ZyZ
  • Like 1

Degeaba dati minus lui yitzack, ca are dreptate. In multe state europene, pe care romanii le ridica in slavi, exista interdictii asemanatoare. Diferenta e ca acolo te opresc in plina strada si-ti spun ca esti cu masina in tara de mai mult de 3 luni, si ca ori o inmatriculez ori nu mai circuli cu ea. Asa suntem noi, vrem masini cu motoare de 5000, dar fara nici un fel de taxe. Si tot timpul ne plangem ca taxele sunt mari, desi peste tot in Europa civilizata o masina scumpa aduce cu sine taxe mai mari. O vorba romaneasca spune ca nu poti fi si cu p...in c.. si cu sufletu-n rai. Taxa, intr-un fel sau altul, o sa ramana, justificata sau nu. Dar noua tuturor ne va fi mult mai bine cand o sa intelegem ca masina pe care ti-o permiti nu e cea pe care o poti cumpara, ci cea pe care o poti intretine, cu tot ce presupune asta.

L.E.: intrebati un danez, de exemplu, cat trebuie sa plateasca pentru un E90 320D din 2007 si raportati la salariul lui; apoi intrebati un englez cat plateste ca sa poata intra in oras cu masina lui cu motor euro3 sau euro4. Si apoi mai discutam.

Si exemplele pot continua in majoritatea statelor din EU.

Se spune vor trece 2-3 generatii pana cand Romania isi va schimba mentalitatea..adevarata cauza ce ne trage in jos.

La cum stam cu educatia...cred ca peste cateva generatii vom trai pe plantatie, proprietate privata a unor straini.