Jump to content

e46 eroare injectoare

Pokemon

Recommended Posts

Detin un e46,320d FL din 2001.De ceva timp ma nelinisteste o problema.Masina functioneaza bine,numai ca pe tester imi apar 2 erori mari si late la care inca nu am gasit o solutie.Imi da eroare pe cilindrul 2 si 3.Erorile sunt urmatoarele:

Fault Code:F4222

4222 Cylinder 2:Activation interrupted

Fault Code:F4232

4232 Cylinder 3:Activation interrupted.

La corectarea injectoarelor am asa:

cilindrul 1- valoare 7.20

cilindrul 2- valoare 0 (valoarea nu se schimba)

cilindrul 3- valoare 0 (valoarea nu se schimba)

cilindrul 4- valoare 0.26

Au fost scoase injectoarele 2 si 3,au fost curatate si testate,functioneaza.Tin sa precizez ca masina merge bine chiar si cu erorile acestea,nu am observat comportament ciudat la ea.E posibil sa fie vreo eroare pe partea electronica?Stie cineva sa interpreteze aceste erori?E posibil sa fie senzorul de pe axul cu came defect?

Detin un e46,320d FL din 2001.De ceva timp ma nelinisteste o problema.Masina functioneaza bine,numai ca pe tester imi apar 2 erori mari si late la care inca nu am gasit o solutie.Imi da eroare pe cilindrul 2 si 3.Erorile sunt urmatoarele:

Fault Code:F4222

4222 Cylinder 2:Activation interrupted

Fault Code:F4232

4232 Cylinder 3:Activation interrupted.

La corectarea injectoarelor am asa:

cilindrul 1- valoare 7.20

cilindrul 2- valoare 0 (valoarea nu se schimba)

cilindrul 3- valoare 0 (valoarea nu se schimba)

cilindrul 4- valoare 0.26

Au fost scoase injectoarele 2 si 3,au fost curatate si testate,functioneaza.Tin sa precizez ca masina merge bine chiar si cu erorile acestea,nu am observat comportament ciudat la ea.E posibil sa fie vreo eroare pe partea electronica?Stie cineva sa interpreteze aceste erori?E posibil sa fie senzorul de pe axul cu came defect?

problema este pe parte electrica. Prima oara verifica cablajul injectoarelor. Firele alea in timp se intaresc si se rup sau se intrerup partial

Edited by malasorte

Este posibil,la unul din ele izolatia de pe unul din cele doua fire este rupta,firul fiind intact(cel putin in zona aceea).L-am reizolat cu banda adeziva.Dar totusi nu imi explic de ce la primul injector am valoare asa mare.Din cate stiu valorile trebuie sa fie apropiate de zero.E posibil ca acel injector incerca sa compenseze celelalte doua?

Este posibil,la unul din ele izolatia de pe unul din cele doua fire este rupta,firul fiind intact(cel putin in zona aceea).L-am reizolat cu banda adeziva.Dar totusi nu imi explic de ce la primul injector am valoare asa mare.Din cate stiu valorile trebuie sa fie apropiate de zero.E posibil ca acel injector incerca sa compenseze celelalte doua?

DA asta face calculatorul de injectie

O sa iau un set nou de cabluri care merg la injectoare,din ce am vazut e ciupit in mai multe locuri(posibil sa fie si rupte),multumita "meseriasilor" din service,care pun capacul fara sa aranjeze un pic firele respective,nu le pasa daca suruburile de prindere le ciupesc.Oare firele acelea se gasesc si separat sau sunt impreuna cu restul firelor care merg la motor?Multumesc pt raspunsuri. Edited by Pokemon

O sa iau un set nou de cabluri care merg la injectoare,din ce am vazut e ciupit in mai multe locuri(posibil sa fie si rupte),multumita "meseriasilor" din service,care pun capacul fara sa aranjeze un pic firele respective,nu le pasa daca suruburile de prindere le ciupesc.Oare firele acelea se gasesc si separat sau sunt impreuna cu restul firelor care merg la motor?Multumesc pt raspunsuri.

se gasesc separat toate firele de injectoare. Cred ca vor costa ceva

Nu,motorul functioneaza absolut normal,nu face nici o figura.Trage bine,nu da in nas,nu fluctueaza relantiul.Desi,daca imi aduc bine aminte mi s-a oprit odata in timpul mersului,acum nu as putea sa iti spun daca era din cauza ca era subturat sau din alta cauza.Dar dupa aceea nu mi s-a mai oprit.