Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Probleme incalcazire apa

Recommended Posts

Este vorba despre un E46 320D FL 2004...

Urca temperatura la apa foarte greu si cateodata cobora 1-2 mm acul. Am schimbat temostatul EGR cu altul BEHR. Cel care l-am dat jos trecea aerul, cand suflai prin el, ca printr-un furtun si troncanea cand il miscai. Acuma apa urca repede pana la prima linie ~70 grade, dar nu urca la 90 grade desi acul sta pe mijloc.

Afara is 16 grade si apa in mers sta la 76 grade, daca opresc si stau putin in loc urca la 92-95, cand plec iarasi scade pana la 76 grade.

Am pus si mana pe furtunul din partea stanga ( cum te uiti la motorul masinii ) si cand apa avea ~60 de grade furtunul acela era rece. Se poate ca termostatu de la pompa de apa sa deschida pe la 76 de grade si nu la 90 ? Ca deschis de tot nu ramane, furtunu ala fiind rece cand l-am testat eu la ~60 grade.

Sau pot fi alte cauze ? Astept un sfat, inainte sa aude parerile mecanicilor si sa schimb juma` de masina.

PS: pompa de apa e ok, termostatul racire EGR e ok, termostatul celalalt nu stiu...

PS2: Am testat si cu BC din meniul 7.0 si cu INPA valorile, mai jos ii o poza din INPA cu masina stationata dupa ce am mers 30km. Cand am stationat 5 minute apa a ajuns la 92 grade.

PS3: Acul de la apa sta pe mijloc perfect dupa ce am schimbat termostatul EGR

post-55086-0-85992500-1350287892_thumb.jpg

Edited by Dr.Cipry

Bun, ma apuc sa il schimb si pe ala.

Deci ar veni piesa 4 si garniturile 5.6.7

Mai trebuie altceva ? Pe ce firma ii recomandat sa il sa-l iau ? Este ca si cel de la EGR, BEHR si cel original fiind tot BEHR doar ca are si stema bmw ?

Si inca o chestie, se pierde in cantitate mare antigel la schimbare ?

post-55086-0-58830400-1350309144_thumb.jpg

Edited by Dr.Cipry

Indicat ar fi sa se schimbe si garniturile cu toate ca eu nu le-am schimbat dar cand o sa schimb pompa de apa am sa o fac. Iti dai seama ca o sa curga dar nu de speriat. Eu am pus original ca nu este diferenta asa de mare ca la termostatul EGR (asa imi aduc aminte si m-a costat vreo 190lei). Edited by srb_alex

• 2 weeks later...