Jump to content

lupe seria 5 an 2003

Recommended Posts

stiti cumva daca se schimba lupa de la far? este vorba de un seria 5 din 2003. are lupele afumate si bate foarte slab farurile pe faza scurta.

Lupa chiar nu are de ce sa se strice, sar putea la tine sa fie de vina oglinzile, sau reglajele farului sa fie rupte, vechia problema la e39

Nu prea, in cel mai bun caz se pot demonta farurile si se sterg lupele; eu am demontat farurile pt a inlocui reglajele si din ce-am vazut lupa se afla intr-un "schelet" (suport) sin tabla si este bine fixata. Daca-ti pui mintea cu ea, o poti demonta, dar nu te astepta s-o mai pui la loc asa cum a fost...si dup-aia te kci pe el de far. Totusi nu inteleg cum ti s-au afumat lupele la far?

Hai ca va vand eu un pont. In locul proiectoarelor din far de la e39 fL se potrivesc PERFECT lupele bixenon de farurile de passat 3bg cu xenon oem. Practic e acelasi proiector atat doar ca la passat are si mecanismul cu solenoid ce actioneaza clapeta din fata becului.

Intamplator eu am 2 proeictoare din astea :fear:

Hai ca va vand eu un pont. In locul proiectoarelor din far de la e39 fL se potrivesc PERFECT lupele bixenon de farurile de passat 3bg cu xenon oem. Practic e acelasi proiector atat doar ca la passat are si mecanismul cu solenoid ce actioneaza clapeta din fata becului.

Intamplator eu am 2 proeictoare din astea :fear:

Ha ha ha ce chestie...:hyper: , habar n-aveam de treaba asta....

App, ce rol are clapeta aia din fata becului?

la unu dintre faruri se misca asa in gol suportu cu becu de faza scurta si lunga....

asa par...fumurii

oricum nu prea vezi mare lucru cu faza scurta

E clar daca se misca in gol, ai aceeasi problema ca 99% din posesorii de seria 5 e39, adica reglajele rupte (sunt niste mici piese din plastic aflate in interiorul farurilor, care permite reglarea manuala <cu ajutorul unui imbus> a farurilor).

se pot schimba reglajele acelea? se gasesc de cumparat separat sau vin cu tot cu far?

Cu putina pricepere si multa migaleala se pot schimba reglajele; de obicei ele vin cu tot cu far dar se gasesc si in comert; era cineva aici pe forum care facea reglaje din astea...eu am apelat la el si am fost multumit.

se pot schimba reglajele acelea? se gasesc de cumparat separat sau vin cu tot cu far?

Cauta pe google, reglaje far e39. Asta e problema la tine, nu lupele.

Dupa ce schimbi reglajele trebuie sa te duci la cineva sa iti regleze farurile, dupa o sa vezi bine.

Am avut aceeasi problema si eu:))

O problema asemanatoare o am si eu. Pozitiile sunt pur si simplu ..CHIOARE si am xenon.

1. Am testat xenoanele pe alta masina ....functioneaza perfect.

2. Reglajele la far sunt bune(ambele de pe fiecare far)

3. Am desfacut complet farurile si nu am gasit nimic in neregula la acestea.

4. Am masurat tensiunea si e de 11.89V pe pozitie, deci ok.

5. Am incercat si cu bec clasic H7 ...lafel

Sa fie lupele afumate? ....murdare nu sunt si nu vad la ele ceva diferit fata de restul lupelor.

Edited by Goccio

intreb... ca nu gasesc buba si deja m-au facut cu nervii.

Buba nu prea a gasit-o nimeni, se stie ca seria 5 e39 are probleme cu farurile; eu am schimbat reglajele ca erau rupte, am cumparat becuri noi (xenon) ca am zis ca alea sunt duse, am sters bine farurile pe interior in ciuda faptului ca pareau ca noi, am polishat farurile, le-am reglat, nici nu stiu ce le-am mai facut...si rezultatul???? un pic mai binisor ca initial. Ma uit cateodata seara pe autostrada, mai trec cate unii din spate cu masini mai noi sau alte modele...in zona lor se face zi iar in zona de "bataie" a farurilor mele zici ca se intuneca....deci nu am ce sa le mai fac.

Din toate masiniile pe care le-am avut e60 are cele mai proaste faruri. Eu sunt la al 3lea e60. Am bi-xenon dynamic. Degeaba... zici ca nici nu sunt aprinse... e clar o chestie de far. Mi-am luat un set de faruri facelift, abia astept sa le schimb si sa vad si eu cum trebuie seara.

Problema ori e de la plasticul farului sau lupa a fost proasta de la inceput. Repet, la toate e60urile pe care le-am avut, aceasi problema... farurile :(