Jump to content

Codul rutier, modificat din nou !

X X L

Recommended Posts

Prin modificarea repetata a codului rutier ei vor (in opinia lor) sa civilizeze traficul rutier din romania, insa modul in care o fac e grotesc; nu prin amenzi exagerate si prin "pandareala" se civilizeaza un sistem, masurile ar trebui sa fie altele.

Pe o strada mare din Timisoara, cu 4 benzi, intr-o noapte niste cretini au intrat cu vreo 120 intr-un pom. Unul a murit pe loc iar restul praf.

A venit politia romana si a stat cu radarul timp de o saptamana, zi de zi, in locul accidentului si ii ardea pe aia de mergeau pe ditamai strada cu 60km/h pe timp de zi.

Cand faci astfel de actiuni, un cod rutier prea drastic este o frectie si va duce la niste situatii stupide. Idem situatia taxa de inmatriculare mare vs. impozit mic. Aberant!

Cu unele sunt de acord: partea cu 30 de zile sau suspendarea permisului in caz de neplata amenzii.

Insa partea cu 60 de km/ h sau suspendarea permisului pe 4 luni mi se par exagerate.

@Catalin BMW

+1

dar cand a avut vreun sens o amenda , scopul nu este prevenirea sau mai stiu eu ce act altruist (lmao) ci doar spaga mai mare . PAi la amenzi de astea monstru se va milogi lumea cu hartia de 500 ca e cam mica cea de 100 , aia de 50 nu mai spun nu le ajunge nici pe o maseluta :D

paul, eu vorbeam de esenta celor spuse, tu te-ai oprit in ambalaj...

IRONÍE, ironii, s. f. Vorbă, frază, expresie, afirmație care conține o ușoară batjocură la adresa cuiva sau a ceva, folosind de obicei semnificații opuse sensului lor obișnuit; zeflemea, persiflare. ◊ Expr. Ironia sorții = joc neașteptat al întâmplării. – Din fr. ironie, lat. ironia.

Pai care-i ambalajul si care e continutul? Ce defineste o ironie? As spune ca tu te-ai oprit la cuvinte, pierzand sensul frazei.

dar cand a avut vreun sens o amenda , scopul nu este prevenirea sau mai stiu eu ce act altruist (lmao) ci doar spaga mai mare . PAi la amenzi de astea monstru se va milogi lumea cu hartia de 500 ca e cam mica cea de 100 , aia de 50 nu mai spun nu le ajunge nici pe o maseluta :D

Corect, insa problema mai mare este ca de unde o scoate lumea p-aia de 500? unii poate au, insa multi cu "hartia" de 500 incearca sa supravietuiasca 2-3 saptamani.:pardon:

Cei care supravietuiesc cu banii aia nu vad de ce trebuie sa conduca. Exista mersul pe jos, biciclete, mijloace de transport in comun...

Cum crezi ca isi intretine masina o astfel de persoana? Cat crezi ca investeste in ea (anvelope, placute de frana, antipoluare)

Mergi pe la sate sa vezi dacii facute din mai multe, fel de fel de troace cu usi legate de sfori etc. ITP pe naspa, evident.

Cei care supravietuiesc cu banii aia nu vad de ce trebuie sa conduca. Exista mersul pe jos, biciclete, mijloace de transport in comun...

Cum crezi ca isi intretine masina o astfel de persoana? Cat crezi ca investeste in ea (anvelope, placute de frana, antipoluare)

Mergi pe la sate sa vezi dacii facute din mai multe, fel de fel de troace cu usi legate de sfori etc. ITP pe naspa, evident.

Pai asta e ideea Bala, sunt multi in asfel de situatii, am prieteni care au dacii si nu le-ar da pe nimic pt ca sunt constienti ca altceva nu-si permit, ori scuza-ma, o troaca de dacie si-o permite si un pensionar la ora actuala. Chiar am un prieten bun care de caurand si-a pierdut locul de munca insa la dacia lui nu renunta nici in ruptul capului, mi-a si spus lucrul asta; la un moment dat l-am intrebat, cum reuseste sa-si intretina in afara de el, si mi-a spus ca se descurca, mai cara un cartof mai o persoana,etc. Iar astfel de persoane fi sigur ca n-o sa investeasca substantial in masina lor, din mai multe motive.

Situatia e groasa si prezinta umflaturi http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/noile-amenzi-uriase-de-7-500-de-lei-au-creat-nemultumiri-la-fel-de-mari-printre-soferii-romani.html . Nu sunt deacord cu amenzile exorbitante si nici cu retinerea permisului. Ce se intampla in cazul in care un cetatean lucreaza ca sofer la o firma si i se ia permisul pe 3-4 luni din cauza unei abateri in timpul liber cu masina personala?

Nu e nici o problema daca isi plateste amenzile.

Daca e sofer profesionist cu atat mai mult trebuie sa fie atent.

Asta cu ridicarea carnetului pentru amenzile neplatite mi se pare excelenta.

In Constanta, in jurul lui City Mall, chiar intr-o curba si peste o trecere de pietoni, e plin de taxiuri. Traficul e strangulat, dureaza mult pana depasesti zona. Este semn de oprirea interzisa, dar nesimtitii de taximetristi il ignora cu gratie.

Politia vine, amendeaza 1-2, se elibereaza zona, insa cum a plecat politia, cum taximetristii sunt la loc.

L-am intrebat la un moment dat chiar pe un taximetrist ce se intampla, dau taximetristii spaga la politai? Respectivul mi-a zis ca nu, politia ii amendeaza, dar taximetristii pur si simplu nu platesc amenzile. Deci efectul amenzii este fix zero.

Situatia e groasa si prezinta umflaturi http://stirileprotv....rii-romani.html . Nu sunt deacord cu amenzile exorbitante si nici cu retinerea permisului. Ce se intampla in cazul in care un cetatean lucreaza ca sofer la o firma si i se ia permisul pe 3-4 luni din cauza unei abateri in timpul liber cu masina personala?

Ce se intampla peste tot in lumea asta larga, ramane sportiv,.

Ar fi si timpul sa inceapa si aici curatenia, prea multi oligofreni eliberati in trafic.

• Like 1

Pai daca e sofer profesionist , merge cetatean , ca altfel moare de foame .Eu sunt pentru amenzi mai mari si colectarea "fortata" . iN-ai bani de amenzi , n-o comite . Si daca ai comis-o , plateste-o .

si +1 la ce zice Bala : Bicicleta e campioana . Cand e cald chiar o prefer masinii . In Bucuresti te misti MULT mai repede pe bicla decat cu orice masina si mai dai si burta jos(aici vroiam sa zic dau ) .thumbsup.png

Si totusi sunt mari amenzile pt romania, trebuie sa recunoastem lucrul asta!!! Veti vedea daca e sa se aprobe legea asta, ca romanul prefera sa ramana fara permis (mai o bicicleta, mai un prieten cu masina,mai un maxi taxi,etc) decat sa dea 1000€ sau chiar mai mult pe amenda, sa vedeti teancuri de permise ce va avea politia.

Unu la mana : nu sunt mari . Banii exista , lumea ii are , numai ca nu sunt tocmai albi . Il intrebi pe x cat castiga si iti raspunde y RON , dar pe langa ala mai invarte ceva pe margine .

Doi la mana : Ar fi rau sa se mai elibereze drumurile ? Mai ales de smecheri care iau semnalul rosu drept un cedeaza trecerea sau o taie pe continua in curba , ca el are masina de masina si e BO$$ .

ce sa te cumintesti...dupa o bara la bara de jumadeora prinzi liber ,o calci si te asteapta cap de creta dupa colt...

trebuie organizat traficul... pe ei ii intereseaza banii din amenzi...

Edited by umbrella

Nu o sa prefere nimeni sa ramana fara permis. Ia sa vezi ce se cuminteste toata lumea.

Aici sunt deacord, si sper lucrul asta. Problema este ca mai sunt si anumiti descreierati (bizoni ai traficului) care-i doare fix in pl de permis (blat,spagi,pile,nepotisme si alte magarii), astia nu vor disparea din pacate.

ce sa te cumintesti...dupa o bara la bara de jumadeora prinzi liber ,o calci si te asteapta cap de creta dupa colt...

Asta e. O calcam mai usor si scapam de cap de creta. Treaba aia cu organizatul traficului nu e de stofa noastra ca natie. Adica "Da Doamne!" dar eu unul sunt rezervat in privinta asta. Se va organiza la noi cand se va organiza si la italieni de exemplu. Tot dracu ala.

traficul nu se poate organiza , nu ai cum , nu ai unde , nu sunt fonduri , exista doar fonduri pt radare noi si ultraperformante sa nu poti scapa /contesta si amenzi mai mari , sa-ti fie frica sa incalci legea si cu vorbitul la telefon . Asa o sa auzim 3500 ron ca vb la telefon :))) Soferii de tir isi pierd primii permisul

pai nu se duc la financiar amenzile ? Si apoi cand ai nevoie de ceva de pe acolo esti nevoit sa platesti ?

Se pare ca unii nu au nevoie de nimic de la fisc.

Nu stiu cum fac, dar cica 20 - 25% nu platesc amenzile.

Deja e un trend anul si codul rutier. NU spun sa nu indexeze amenzile dar cat de bine intentionat ai fi nu o sa reusesti sa tii pasul ultimilor noutati din codul rutier.

Cred ca sunt scoase la norma legile astea si din considerente bugetare.

De 20 de ani tot imbunatatim pe hartie legi si tot ne facem upgrade la acte si documente in diferite forme, toate actiunile sigur pe spatele cetateanului rau intentionat. Chiar m-am uitat si ma ingrijoreaza satisfactia cu care unii apreciaza initiativa scriitoreasca a celor de la MAI. E usor sa modifici hartii (au si astea au costuri colosale) imi povestea cineva de la minister ca numai schimbarea numelui unui minister implica sute de mii de stampile si de hartoage retiparite plus alte panouri si pancarde schimbate pe la toate institutiile ce apartin ministerului.

Din dorinta de a face ceva(nu conteaza ce, la norma sa fie) guvern dupa guvern mai lanseaza un tip de buletin, permis, card de sanatate dar nu am vazut guvern care sa rezolve problemele de infrastructura a cetatenilor acestei tari.

De ce sa raman fara permis daca nu platesc amenda, de cate ori statul a inapoiat contributiiile mele la zi in servicii si beneficii de care sa ma bucur.

De ce nu ar exista o amenda inversa pentru ceateanul sau contribuabilul care si-a achitat datoriile corect dar care nu beneficiaza de infrastrctura, pierde ani de viata pe soselele sufocate si sparte cu gropi pe alese.

In alta ordine de ideii va fi un motiv de spaga si un atu in momentul "negocierii' pentru "cumatrii" din politie. cand 7500 de lei sau 4 luni de pietoneala planeaza deasupra capului sigur multi eroi de aici vor fi la pupat "dosuri".

Cu mentalitatea asta o sa ramanem aici unde ne e locul si nici copii copiilor nostri nu se vor destepta mai mult.

Edited by ionatan