Jump to content

Cauciucuri de iarna

DYC88

Recommended Posts

Dilema mea este in felul urmator:

Pe masina am montate jantele de vara cu anvelope 235/45/17(fata)si 255/40/17(spate).

Mai am un jet de jante de aliaj pe care am montate anvelope de iarna,destul de uzate, 195/65/15, asa prevede si cartea pentru masina mea. La cele pe 15 trebuie sa achizitionez oricum 2 anvelope(daca nu chiar 4).

Acum ma gandesc si la varianta sa iau anvelope de iarna pt jantele pe 17, dar mai inguste de 235 pe spate si 225 pe fata nu prea pot pune, oare o sa fie o diferenta mare in minus fata de ele inguste de 195? Iarna trecuta am circulat zilnic cu cele pe 15 si cu anvelope destul de uzate si nu am avut probleme, dar arata prea bine cu cele pe 17.

Astept pareri eventual de la colegi care circula iarna cu anvelope de iarna late, trebuie tinut cont si de faptul ca masina mea nu are nici un sistem de control al tractiunii sau autoblocant.

Edited by DYC88

eu zic sa ramai la cele pe 15 pt iarna.cu cat sunt mai inguste cu atat mai bine.cu cat sunt cu talon mai mare iarna cu atat mai bine.asta cu talonul mai mare,din pacate este valabila si vara pentru RO.

iarna nu prea merge si frumos si util.

eu am avut roti de iarna pe 16 si acum am pe 17.225 fata si 235 spatele.asta ca am jante 8j cu 9j si pe spate nu puteam pune mai mic de 235.este dimensiunea minima pt 9j, dar daca puteam puneam iarna si 195.

sa stii ca imi lipsesc jantele pe 16 iarna :(

Edited by Alex_wly

Eu iarna circul cu aceleasi jante si anvelope de aceleasi dimensiuni. Sincer nu recomand, m-am chinut tare numai eu stiu de cati m-am rugat sa ma impinga sa ies din parcari :))

Iti recomand anvelope inguste, avand in vedere ca faci multi kilometri, plus ca niste anvelope pe dimensiunile astea costa pe masura.

in aceeasi situatie ma aflu si eu,ma gandeam sa pun de iarna dar nu se pupa dimensiunile cu conditiile de drum la noi in tara!raman cu cele pe 15,e mai sigur si mi-ar parea rau sa le trosnesc de ceva borduri astea pe 19!in plus,cum zicea un coleg,sunt mai scumpe,chiar si semi uzate,iar pentru un sezon nu cred ca merita!

cz: iarna=inguste cu talon mare si carne pe ele :D