Jump to content

Roti de iarna pt seria 5 e39

Catalin BMW

Recommended Posts

As vrea sa-mi cumpar un set de roti de iarna pt bmw-ul meu, si as vrea sa pun jante de tabla (nu ma int aspectul), dar cum eu am suspensie sport, pot sa pun si pe 15" ? stiu ca alte modele de seria 5 e39 au roti pe 15, dar la mine merge tinand cont ca e mai lasata? sau ce dimensiune ar fi indicata ?

Eu am avut iarna trecuta jante de tabla pe 15 cu cauciucuri 195/65, suspensie sport 50/40 fixa.Cam atingea bara din fata in zonele unde se formase sleau.Acum am suspesnie sport reglabila pe inaltime si e ridicata la maxim pe amble punti.Sper sa nu mai atinga asa mult in iarna asta.

Cat de mult coboara suspensia ta?

Eu am avut iarna trecuta jante de tabla pe 15 cu cauciucuri 195/65, suspensie sport 50/40 fixa.Cam atingea bara din fata in zonele unde se formase sleau.Acum am suspesnie sport reglabila pe inaltime si e ridicata la maxim pe amble punti.Sper sa nu mai atinga asa mult in iarna asta.

Cat de mult coboara suspensia ta?

Eu am suspensie fixa (sau ma rog, cel putin pe fata, pt ca pe state am perne de aer), stiu doar ca e mai lasata fata de modelul standard.

Acum nici nu stiu ce sa fac, m-am uitat pe talon si vad ca mai scrie un singur tip de roti: 225/55 R16 95W, iar pe masina am 235/45 R 17 94W. Chestia e ca eu am un rand de anvelope de iarna (alea de 17) dar vreau sa-mi iau o pereche de roti pt ca m-am saturat sa dau cate 50-60 de € pt montare-demontare + ca ma enerveaza cand vad ca scot anvelopele de pe jante, iarasi echilibrate, dupa ce trece iarna iarasi aceeasi operatiune, scoate-le baga-le, suceste-le, samd.

Pune ce roti scrie pe stalp si ai rezolvat problema, dar daca vrei sa fii impacat

http://www.carbibles.com/tyre_bible_pg4.html Tyre Size Calculator si iti calculezi diferenta intre gumele care sunt acum si cele pe care le pui , sa fie diferenta de max 4% si o sa stea masina la aceeasi inaltime care o ai acum

Aa, deci merg, n-ai probleme cu ele, nu?

nu am nici o problema. masina e la aceeasi inaltime ca si cu cele de 17 de vara. la 15 am inaltimea cauciucului mai mare (60) si la 17 mai mica(45).stabilitatea e mai proasta din cauza latimii amprentei cauciucului(205 iarna,mai ingust ca 235 vara). vezi ca are un coleg 2 seturi de tabla de vinzare pe 15 cu et 20 exact ce-ti trebuie la 100 lei. au latimea de 7j,deci poti sa pui si cauciuc de 225.

Edited by miculitd