Jump to content

compatibilitate turbina 320D - 520D

Recommended Posts

Buna! Am un 320d e90 (noiembrie, 2006) al carei turbine a cedat de 3 ori in 100.000 km. Am citit undeva ca pe modelele e90 produse sub anul 2008 au fost puse turbine Mitsubishi.

Intrebarea mea este daca turbinele Garrett de pe 520 sunt compatibile cu 320, avand in vedere faptul ca sunt mai rezistente, si prentru ca pot fi reconditionate.

Multumesc!

Pai asa a scris si ea mai sus,......la fiecare 30k,......a tot reconditionat-o,............

Eu inteleg ca a tot schimbat-o.

Sa ma mai contrazica, careva pe forum ca 320d e90 de 163cp sunt masini fiabile. Nu pot sa dau toata vina pe masina, dar au pus cele mai proaste turbine din lume pe motoarele astea.

Pt ca mai tarziu, sa puna distributia prost, pe LCI. Ori suntem marca premium, ori nu mai suntem :) (bine, clar ca isi castiga partea leului si pe servisare, dar pe nervii si banii clientilor).

Edited by P.I.M.P.
  • Like 2

Din ce stiu eu, se reconditioneaza turbinele astea Mitsubishi acum...chiar si BMW o face. De exemplu daca ceri la BMW o oferta de turbina noua, o sa-ti spuna ca este un model refurbished si o sa-ti ceara eventual turbina veche defecta la schimb. Ei o repara si o vand apoi la altul.

Daca BMW are kit-uri ok de reparare, cu siguranta acestea se gasesc si pe piata :)

Calibrarea partii electronice e mai complexa din cate stiu...si nu multa lume se pricepe sau are sculele necesare sa o faca.

Sa pice turbina de 3 ori in 100.000km mi se pare aiurea, sigur este din alte cauze (mers subturat, furtune infundate si drept urmare ungere necorespunzatoare a turbinei, reconditionare de slaba calitate, etc).

Nu as spune totusi ca E90-ul nu este o masina fiabila doar pentru ca un mecanic "priceput" si-a bagat mainile si a "reparat" turbina defectuos. Sunt foarte multe exemple pe forum de posesori de E90 care n-au nici cea mai mica problema cu turbo...la fel cum sunt si multe exemple de posesori de E46 carora le-au picat turbinele.

Sper sa nu fiu inteles gresit dar am cate precizari asupra service-ului mentionat mai sus.

Poate o face treaba buna(n-am de unde sa stiu), dar :

1) Mie unul mi se pare ca are preturi cam mari.

Cere 1500 de lei pt reconditionat o turbina de 163 CP.

CHRA-ul se gaseste mult mai ieftin iar montarea lui nu e mare scofala pt cineva care se ocupa de asa ceva.

2) Turbina de 177 CP ( tot mitsubishi) a zic ca nu poate sa o reconditioneze. Personal am cumparat pentru un amic un CHRA nou-nout de pe ebay iar altcineva l-a montat.

Cat despre faptul ca o turbina a cedat de 3 ori nu vad decat 2 cauze:

1) partea de ungere varza, adica ori pompa de ulei nu functioneaza cum trebuie ori uleiul este schimbat la un interval foarte mare.

2) reparatiile au fost facute pe branci in loc sa se cumpere tot cor-ul(CHRA) si sa se inlocuiasca acesta.

Edited by siulian

Eu inteleg ca a tot schimbat-o.

Sa ma mai contrazica, careva pe forum ca 320d e90 de 163cp sunt masini fiabile. Nu pot sa dau toata vina pe masina, dar au pus cele mai proaste turbine din lume pe motoarele astea.

Pt ca mai tarziu, sa puna distributia prost, pe LCI. Ori suntem marca premium, ori nu mai suntem :) (bine, clar ca isi castiga partea leului si pe servisare, dar pe nervii si banii clientilor).

Sunt bune,stai linistit,,numai ca mai sunt retarzi d-astia,..nu ridica 2 ani capota,...si peste o ora se baga p-aici si sunt pasionati,..

:)

Da? sunt bune? Ce masina ai? Sunt cele mai proaste turbine puse vreodata pe un diesel bmw. Da un search si ai sa vezi cate, cum pica.

Ia uite sondajul asta, e usor favorabil celor carora nu le-a picat turbina, dar daca iei 15 dintr-o parte si ii muti in cealalta e fix 50-50, acum e aproximativ 40-60. Asta inseamna turbine bune? http://www.bmwpassion.com/forum/showthread.php?226994-Sondaggio-turbine-cambiate-su-320d-163-e-177-cv-con-senza-rimappa/page16

Edited by P.I.M.P.